1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dźwięk i kabel optyczny

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mateoj, Styczeń 13, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mateoj

    mateoj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    mam pytanko czy do puszczenia dżwięku dolby digital 5.1 na kino kablem optycznym jest potrzebny jakis drogi kabel czy wystarczy standardowy?

    HDMI też puszcza dźwięk 5.1
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie musi być jakiś bardzo drogi. Wszystko też zależy jaka odległość itp
     
  4. mateoj

    mateoj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    przez hdmi do kina nie podlacze bo nie ma wejscia hdmi amplituner tylko coaxialne x 2 i potyczne x2, a xbox ma wyjscie optyczne po podlaczeniu adaptera
    hdmi jedynie do tv
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Wyjście optyczne jest w tym kablu composite
     
  6. Ohara

    Ohara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wystarczy zwykły kabel typu toslink może być najtańszy podobnie jak przy HDMI nie ma różnicy w jakości.Jeżeli chodzi o kabel koaksjalny to lepiej kupić jakiś markowy.
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Aby podłączyć kino domowe kablem optycznym musisz zaopatrzyć się w audio adapter do xboxa 360 i kabel optyczny (jak chcesz mieć obraz przez HDMI)
    lub
    w kablu component od xboxa 360 masz też wejście optyczne.
     
  8. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    A to niby dlaczego musi mieć adapter?? Sam mam HDMI i przerobiony VGA (tak aby konsola się nie restartowała po zmianie sygnału na TV) i śmiga.
     
  9. mateoj

    mateoj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    o co chodzi z restartem przy zmianie sygnalu na tv
     
  10. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Nie musisz przerabiać kabla aby wszystko działało ok, jednak możesz spotkać się z sytuacją kiedy np grasz sobie na białasie ale zaraz ma zacząć się jakiś fajny film w TV i w sytuacji kiedy zmienisz źródło sygnału z HDMI na tuner i wrócisz na HDMI konsola się zrestartuje tak dzieje się kiedy podłączony na raz jest HDMI i np VGA czy fabryczny kabel od MS natomiast nie dzieje się to z adapterem audio od MS który kosztuje coś około 100zł. Konkretniej chodzi o to że taki adapter od MS ma zamknięte bramki do nadawania obrazu i konsola nie szuka na nowo odbiornika. Pisałem o tym na elektrodzie i taki kabel a w sumie samą puszkę do TOSLINK można zrobić sobie samemu bardzo łatwo z okablowania jakie dostajemy do konsoli bądź jak zrobiłem ja kupić najtańszy VGA (ma wąską obudowę której nie trzeba demontować) i zrobić w nim dwie zworki.
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  12. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Ach szkoda gadać, jak już to około 100zł a nie 100zł i ciekaw jestem czy znajdziesz taki np za dwa tygodnie w tej cenie. A po drugie jaki sens jest kupować ten adapter skoro można sobie samemu zrobić z kabla który daje nam MS? Dołoży kolejne 50zł i sobie znajdzie fajną gierkę na allegro do białasa.
     
  13. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. Właśnie po to, żeby nie resetowała się konsola, nie ciągnął się długi kabel itp
    2. Cały czas te adaptery są za 50zł... W miarę często patrzę na to na allegro i bez problemu są
    3. Nie każdy będzie potrafił zrobić samemu tak kabel, żeby się nie resetowała konsola itp
     
  14. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Spinasz przewód spinką w mały rulonik i gdzie Ci się ciągnie długi kabel? Nie chcesz kabla to wystarczy odlutować ja tak zrobiłem i mam samą puszkę i kosztowało mnie to 10zł i 3min roboty. Szczerze nie lubię iść na łatwiznę, a akurat modyfikacja tego kabla naprawdę jest banalnie prosta więc po co wydawać 40zł więcej?
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jeżeli autor lubi się bawić to ok, jeżeli nie to proponuję audio adapter ;) Tyle w temacie ;)
     
  16. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    No to już chyba sam zdecyduje, pisałem o adapterze i o tym że można samemu takowy zrobić a allegro chyba potrafi obsługiwać więc nie bardzo rozumie Twoją wcinkę w temat bo zbytnio nie połogłeś.
    Mateoj jeżeli masz blisko do mnie to proponuje Ci taką przeróbkę za free o ile jesteś zainteresowany, jak co pisz na PM.
     
  17. mateoj

    mateoj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    niestety w Chorzowie byłem ostatni raz na finale pucharu polski (1-0 dla Kolejorza :yeye: :p) dzięki za poradę z przeróbką, ale niestety rano kupiłem już adapter. Pozdrawiam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum