1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dzwiek i obraz przez amplituner

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grimzie, Grudzień 29, 2013.

  1. grimzie

    grimzie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Z góry przedstawie sprzet jakim dysponuje
    Telewizor LG digital turbo (2x eurozlacze, na przodzie czince)
    Xbox 360 slim 4gb
    kino domowe z amplitunerem sony str dg520

    Po 1 nie wiem jak podlaczyc xboxa do amplitunera zeby otrzymać dzwiek na glosnikach kina domowego a nie telewizora
    Po 2 chcialem zapytac czy moge podpiac konsole przez hdmi do amplitunera a amplituner do telewozira by uzyskac lepszy obraz poniewaz teraz konsole podpialem przez czincze i obraz nie jest zbyt zadowalajacy. istnieje jakis inny (lepszy) sposob podpiecia poniewaz teraz w niektórych grach mam małe literki i dosyc slaba jakosc obrazu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ad1. Światłowodem - jeśli masz w tym ampli wejście optyczne
    Ad2. Jeśli nie masz hdmi w tv, to cudów nie uzyskasz

    Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
     
  4. grimzie

    grimzie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a drogi jest taki kabel optyczny w sklepie ?
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    w sklepie moze byc drogi, na allegro kosztuje ok 10zl w zaleznosci od dlugosci
     
  6. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    To z tymi HDMI też powinno zadziałać :)
     
  7. Kwasek

    Kwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Giżycko
    AD.2 Obraz lepszy nie będzie, ale łatwiej ci będzie wszystko podpiąć. Pod wejście HDMI podłączasz konsole, a "czinczami" wyjście do telewizora. Amplituner będzie przekazywał dźwięk do głośników, a obraz normalnie na telewizorze.
     
  8. lolekw660i

    lolekw660i Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2011
    Posty:
    116
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Telewizory zazwyczaj mają taką opcję aby zmienić głośniki z tv na ampi bez żadnego cudowania :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum