1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dźwięk jest, obraz nie, i co dalej ?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez cjb, Styczeń 9, 2009.

  1. cjb

    cjb Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    SILESIA
    Mam dźwięk, obrazu nie ma, kabel działa, bawiłem się tym przełącznikiem, ponieważ mam kabel commponent, pytanie brzmi co to się mogło zepsuć, ile taka naprawa kosztuje, czy mogę dać konsole do naprawy do zwykłego serwisu rtv czy też do specjalizującego się, i jeżeli ktoś byłby tak pomocny i podał serwisy w okolicach Katowic, Tarnowskich Gór.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    lepiej w pierwszej kolejności sprawdź na innym kablu, a później jak coś będzie nie tak to zaczniesz myśleć dalej
     
  4. cjb

    cjb Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    SILESIA
    Kabel jest sprawny, a więc co teraz począć ?
     
  5. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    no to moze byc ta znana też usterka , ze dźwiek jest a obrazu nie ma a naprawda to z 15-200zl chyba...cos z grafa poszlo chyba jak kabel dziala
     
  6. cjb

    cjb Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    SILESIA
    Właśnie znalazłem taki serwis, nie daleko tarnowskich gór
    dzwoniłem i mi powiedzieli że to jest coś na wzór rrod'a, że naprawa będzie kosztować 95 zł
    Jak sądzicie warci zaufania ?
    Witamy w ADD System
     
  7. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Ana hana pewnie 2 stówki w plecki bedzie.
     
  8. soldierdido

    soldierdido Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Ano Horacy sie juz bawi konsolami bardzo długo.
     
  10. cjb

    cjb Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    SILESIA
    hmm, czyli nie ma sensu zawozić konsoli do tych panów z Gliwic ?
     
  11. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Ja bym popytał kto ile zawoła i jak długa gware daje.
     
  12. cjb

    cjb Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    SILESIA
    Pan z Katowic zaśpiewał sobie 200zł i daje miesiąc gwarancji, zaś pan z Gliwic powiedział że naprawa będzie kosztować 95zł i dają do 3ech miesięcy gwarancji w zależności od tego w jakim stanie jest konsola. Nie jestem pewien, co Wy radzicie ?
     
  13. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Gliwice oczywiscie.
     
  14. sebavandilero

    sebavandilero Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jesli chcesz miec konsole w jednym kawalku nie wysylaj do Gliwic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niedosc ze ci nie naprawia albo naprawia tylko ze podkreca srobki za zlotowke i po robocie konsola sprawna przez 2 tygodnie potem tylko wymiana dysku. Znam to po swoim przykladzie. Panowie z Gliwic to oszusci, namawiali mnie nawet do sprzedania im tego xboxa jako z usterka ktora i tak nie da sie naprawic za 100 zl xboxa ktorego zrobili by i sellneli za 600. Phi to jest zalosne. Pierwszy lepszy serwis z ALLEGRO na ktorego dalem sie nabrac. Bardzo zaluje. Oczywiscie wyslalem do innego serwisu i okazalo sie ze tak goscie poplatali i zmasakrowali konsole ze tylko byla mozliwa wymiana dysku za 300 zl. Dlatego uwazajcie na nich. Ale jesli ci tak naprawde zalezy na tych gosciach z Gliwic to wysylaj, ja tylko doradzilem. Mialem roda i mi wmowili ze sie go nie da naprawic. "Naprawiali" i caly czas rod. Powiedzeli ze konsola do kosza lub odsprzedanie im za 100 zlotych. Hah. Radzilbym wyslac dalej a dostac xboxa w jednym kawalku. Pozdro!
     
  15. sebavandilero

    sebavandilero Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. cjb

    cjb Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    SILESIA
    Dzięki za ostrzeżenie bo byłem skory już jechać z konsolą do Gliwic, to co podałeś, gdzie ten serwis się znajduje ?
     
  17. sebavandilero

    sebavandilero Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ich GG: 285825. Na gadu gadu podaja swoj dokladny adres. Zagadaj a na pewno odpiszą.
     
  18. herbi_69

    herbi_69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobny problem ale troche sie z tym bawilem.
    Pare miesiecy temu mialem "ring of death", korzystajac z youtube i zakupow w "obi" naprawilem ten problem. Konsola dziala bez problemu po 10h dziennie do przedwczoraj. Wlaczajac konsole odpala sie normalnie nie ma tzn. nie ma czerwonych diod z tym ze nic nie jest wysylane do tv. Szukalem na youtube i znalazlem tam pare fix'ow ktore opieraly sie na tym, ze trzeba ponownie wymienic paste na cpu i gpu tak jak w przypadku "rrod", co uczynilem nie stety nie dalo to efektu jak obiecywal autor filmu. Znalazlem drugi sposob na przegrzanie czyli akcja z recznikiem o dziwo to pomoglo ale nie na dlugo, konsola dziala jakies 20-30minut pozniej obraz robi sie zielonawy, a po ponownym wlaczeniu konsoli znowu nastepuje brak sygnalu video i tak w kolko moge grzac i odpalic konsole na kilkadziesiat minut.
    Czy mial ktos juz z was z tym do czynienia i zna jakis sposob aby ta usterke zlikwidowac na dluzsza mete ?
    Pozdrawiam

    Aha i prosze nie piszcie ze to wina moze telewizora albo kabla bo sprawdzalem na roznych kablach i na roznych tv
     
  19. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok


    Eeee....ze co?A co ma dysk z konsola wspolnego?Dysk recznie wymieniasz,nie za 300zl-.-
     
  20. Ohara

    Ohara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jemu chyba o płytę główną chodziło
     
  21. GoW

    GoW Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Daleko mu do profesjonalizmu rozkrec konsole i zobacz jaki syf ci narobili w srodku u mnie za co 150 zl zaplacilem przed wygrzaniem nawet starej pasty nie usuneli tylko nalozyli najtancza biala na nia i po podlkadce na clampa
     
Wczytywanie...

Poleć forum