1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dźwięk z A/V, obraz z HDMI

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Mannix, Grudzień 8, 2009.

  1. Mannix

    Mannix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy obraz i dźwięk będzie działał jeżeli dzwięk podłączę za pomocą A/V do wieży, a obraz do monitora za pomocą HDMI?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
  4. Mannix

    Mannix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No nie, mam Arcade z hdmi i a/v, kabel A/v który był w komplecie, czyli obraz i 2xdźwięk w jednym kablu, kabel hdmi dokupiłem, monitor też ma hdmi.
     
  5. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    ale to też nie ma problemu sam mam taki kabel nowy tylko go nie rozpakowywałem ale myśle że też będzie problem upchnąc wtyk HDMI i tą wtyczkę M$ obok siebie. dzwięk idzie przez HDMI jak i AV równolegle.
     
  6. Mannix

    Mannix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no tak, ale ja mam monitor bez głośników i teraz widzę, że kabel hdmi i av nie wchodzą razem... a muszą... nie jakiś cieńszych?
     
  7. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    słuchaj jak nie chcesz płacić dodatkowej kasy na audio adapter to musisz poświęcić ten przewód i rozbroić wtyczkę to co wkładasz do X'a z tej obudowy plastikowej. Ja zrobiłem to z kablem od premium/elite bo obraz z dźwiękiem idzie do TV po HDMI a z TOS-LINK'a na wzmacniacz kina optycznym. Tylko tyle że ten przewód nie jest już tak estetyczny. a właściwości użytkowe zostają te same.

    ja zdjąłem z takiej wtyczki plastikową obudowę i dzięki temu można włożyć HDMI i tą tyczkę
    [​IMG]

    dopisze ci jeszcze że ta wtyczka powinna być klejona
     
  8. Mannix

    Mannix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moge kupic tylko żeby nie było tak że ja kupię a to wciąż będzie za duże, by pomieścic hdmi i av jednocześnie? czy ten auio addapter jest mniejszy?
     
  9. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    wtyczka która wchodzi do X'a od audio adaptera na pewno jest bardziej płaska. Po to m$ wypuścił taki przewód żeby to pasowało. ale moim zdaniem nie warto dawać za ten kawałek kabelka 50 zł. Jest to droższy gips niż cały kabel taki [​IMG]
     
  10. Mannix

    Mannix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    błagam nie dobijaj mnie przeczytałeś opis aukcji. to jest adapter do podłączenia mikrofonów żeby móc grać w takie gry jak LIPS. nie do wyjścia sygnału audio.
     
  12. nasciturus

    nasciturus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeczytaj ten wątek.
    Ja w swojej konsoli rozebrałem ten oryginalny wtyk przewodu. Trzeba delikatnie nożem podważyć od strony wejścia a potem ostrożnie wzdłuż łączenia.
    Później już nie ma żadnych przeszkód by oba kable weszły tam gdzie wejść mają.
    Uważaj na cztery plastikowe piny łączące obie części obudowy wtyku. Jak ich nie złamiesz to później bez problemu wtyczkę złożysz.
    Ja specjalnego adaptera nie zamierzam kupować. Wolę wydać na grę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum