1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dźwięk z konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez samer19, Grudzień 9, 2010.

  1. samer19

    samer19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.

    Jak się nie mylę mam dość spory problem, gdyż mam monitor FullHD ale z wyjściem DVI tylko. Kupie kabel DVI-HDMI i będzie obraz ale co z dźwiękiem? Jak mogę słyszeć gry? Ma konsola wyjście na Digital-Out? Nie widziałem żeby tam coś takiego z tyłu było :/ Przez Chinch też nie da rady bo wtyczka od AV jest za szeroka i HDMI nie podepnę wtedy :/ Słuchawek też się nie da bo nie widzę gniazda na jacka nigdzie :/

    Napiszcie wszystkie możliwe metody, jeśli tylko jakieś są. Pod co mam podpiąć i jakim kablem albo co mam podpiąć pod klocka żeby mieć też dźwięk.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. coolmaciej

    coolmaciej Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak chcesz zmieścić wtyczkę av razem z hdmi musisz rozebrać oryginalną wtyczkę śrubokrętem, wtedy zmieści ci się w konsili kabel hdmi i zwykly av. Przez hdmi będzie obraz a przez av wyprowadzisz dzwięk przez chinch lub scart jak wolisz.
     
  4. samer19

    samer19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No to jest jakiś pomysł. Jeśli nie będzie innego wyjścia to trak zrobie. A czy mogą być 2 kable podłaczona równocześnie np pod monitor i TV?
     
  5. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Niestety. W TV nie dasz rady wybrać dwóch źródeł sygnału. Jedynie zewnętrzne głośniki można podłączyć.
     
  6. samer19

    samer19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czyli będe mógł przez te chinche podpiąć jedynie dźwięk pod wieże na przykład. A innej metody nie ma na uzyskanie dźwięku??
     
  7. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    No niestety. Możesz kupić przejściówke na Allegro , cieńsza wtyczka od standardowej od Xbox'a , tz. AUDIO ADAPTER z wyjściem chinche prawy i lewy kanał , jak również z wyjściem optycznym 5.1 do podłączenia kina domowego. Wtedy będziesz mógł podłączyć kabel HDMI i osobno dzwięk.
     
  8. samer19

    samer19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale jak rozbiore wtyczke to też będe mógł podpiąć sam dźwięk? I 2 kable?
     
  9. minister

    minister Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    3-city
    Ja zrobilem to w ten sposob (opisany juz gdzies w sieci).
    Kupilem tanio dodatkowy kabelek zeby nie niszczyc oryginalnego (gwarancja).
    Rozebralem wtyczke i usunalem jej dolna pokrywe, calosc zeby trzymala sie kupy (tzn wtyczka wraz z gorna obudowa) owinalem tasma izolacyjna.
    W ten sposob podlaczylem konsole do TV uzywajac HDMI. Natomiast dzwiek do glosnikow Creative'a poprzez kable cinch. Ostatnio zakupilem zestaw Logitecha. Zmodyfikowana wtyczka posiada wyjscie optyczne wiec zrezygnowalem z cinch'y i podlaczylem dzwiek swiatlowodem. Jak widzisz masz kilka mozliwosci. Wszyttko dziala, co potwierdzam. Nie bardzo tylko rozumiem Twoje pytania,wiec moze ten opis rozwieje Twoje watpliwosci.
     
  10. samer19

    samer19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Przeszukałem allegro i jednak dokupie adapter. Dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum