1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

E 75

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez soczek87pl, Styczeń 18, 2011.

  1. soczek87pl

    soczek87pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Kumpel odkurzał konsolę bo się grzała. Wiem że to dziwnie brzmi ale nie czepiajmy się tego. Konsola stara bez HDMI. Błąd e75 z kodem 1023. Przy podłączeniu bez dysku brak obrazu i 1023. Przy podłączeniu z dyskiem logo xbox i potem błąd e 75. Podłączałem inny napęd tej samej marki i w opcji bez dysku bez zmian. Z dyskiem nie patrzyłem. Myślę że jest spora nadzieja ze to tylko kabel a nie napęd, port sata, ethernet chip. Jakieś pomysły? Czy jedyna nadzieja z zdobyciu sata II i sprawdzeniu kabla/ uruchomieniu naprawionej konsoli ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Details for Error code E75/1023
    Network chip cold joint/ wrong vendor

    1) Connect the DVD-drive and check if the error code is still the same...
    2) Remove everything you might have soldered to this area.
    3) Reflow the Southbridge and Networkchip ...
    4) Replace the Networkchip

    jak kumasz angielski to czytaj ze zrozumieniem
     
  4. soczek87pl

    soczek87pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Wiedziałem że zaraz otrzymam to jakże wielokrotnie czytane przeze mnie info. Skoro działało i nie działa po pomazaniu pędzelkiem po płycie głównej więc to chyba nie są zimne luty. Network chip tak pod warunkiem że było to przepięcie. ale konsola się uruchamia prawie. nie ma od razu błedu tak jak przy innych blędach.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    skoro piszesz że odkurzana była to gdzieś ten kurz się dostał i pewnie spowodowal zwarcie............i tyle skoro czytałeś to czytaj ze zrozumieniem............
     
  6. soczek87pl

    soczek87pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Poprostu chciałbym mu pomóc. Sprawdzić Sata umiem ale dalej juz sobie nie poradze i bedzie musiał płacić komuś kto sie bardzo zna. Dlatego pytam bo dziwne jest dla mnie to żę konsola sie uruchamia. No ale skoro network chip to network chip
     

Poleć forum