1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

E64 Dziwny problem! Pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez simnok, Marzec 19, 2010.

  1. simnok

    simnok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem tutaj nowy, dziś chcialem przerobić mojego xboxa z napędem Liteon v3, jednak podczas przerabiania natrafilem na dość poważny problem, utknąłem w momencie w ktorym trzeba wsunąć tackę do polowy i ponownie właczyć zasilanie. Po tym miałem klikną Y jednak komputer juz nie widział napędu. Po ponownym uruchomieniu komputer juz nie widzial napedu, nie reaguje także na przycisk do wysuwania tacki. Po podlączeniu do tv wyskoczył błąd E64.
    Teraz sytuacja wyglada tak:
    Napęd nie reaguje na nic, nie widzi go dosflash ani bios
    Mam 2 pliki INQUIR.bin, IDENTYFY.bin oba pliki maja po 1 KB

    nic wiecej nie mam, czy jest jakies wyjscie z tej sytuacji? Co sie właściwie mogło stać z napedem, czekam na odp z góry dzieki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    popełniłeś jakiś błąd przy flashowaniu ,napęd da się odratować ...
    ALE CZY MASZ KLUCZ ??? NAPĘDU .... chyba nie .... :(
    powinieneś mieć plik key lub dummy.bin

    E64: DVD Drive Error - Dvd drive timed out during reset :
    Wrong firmware, dvd is without f/w chip, etc.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    v3 się tnie ścieżki. Jeśli nie zrobiłeś komendy na kasowania, nie upaliłeś elektroniki poważnie. Będzie się dało przynajmniej odczytać klucz. Szanse masz małe;)
     
  5. simnok

    simnok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie mam key-a napędu niestety tylko te nie kompletne pliki o których pisałem
    zastanawiam się czy inny key takiego samego napędu by pomógł ??
    Jakie są sposoby odratowania go ??
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    key jest inny dla kazdej konsoli wiec dzialac nie bedzie. trzeba by bylo zobaczyc co popsules. jak dales sam odczyt nie mozna uszkodzic napedu.
     
  7. simnok

    simnok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a możne napęd się uszkodził przy wyciąganiu zasilania bo wyjmowałem wtyczkę od napędu przy zabawie z tacka ??
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak moglo byc. trzeba by bylo rzucic okiem na elektronike.
     
  9. simnok

    simnok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mogę go rozebrać i wrzucić fotki
    ale nie ma charakterystycznego zapachu spalonej elektroniki
     
  10. Maives

    Maives Banned

    Dołączył:
    Marzec 19, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To wrzuc foty i eksperci zobacza co i jak?Moim zdaniem zeby przerobic to do jakiegos fachowca a nie samemu bo zawsze mozna cos rozwalic:D
     
  11. simnok

    simnok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mogę rozebrać napęd i zrobić fotki ale nie wydaje mi się żeby się tam coś spaliło ponieważ nie czuć smrodku spalonej elektroniki
     
  12. simnok

    simnok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie czy istnieje jakiś uniwersalny sposób na odzyskanie key-a z uszkodzonego napędu bo zakładam ze mój napęd jest uszkodzony wiec jedyne rozwiązanie jakie widzę to zakup nowego napędu ale najpierw muszę mieć key ze starego.
    z Góry dzięki za pomoc
     
  13. simnok

    simnok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a wiec po otwarciu napędu okazało sie ze nic nie jest spalone
    wszystko idealnie tak jak powinno być
    nie mam juz zielonego pojecia po z tym fantem zrobić
     
Wczytywanie...

Poleć forum