1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

E64 i zawieszanie napędu.. Dosflash brak... Pomocy

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez rtv2500, Wrzesień 29, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam

    Mam problem, dziś postanowiłem przerobić sobie xbox i mam problem, gdy podłącze napęd w windows od razu zawieszenie kompa, w Dosflash w ogóle napędu nie widzi. Gdy wpisuje dosflash liteon e FF51 to jest erase, a potem jak wpisze dosflash to nie ma napędu. Są tylko Ide, a nie ma mojego napędu Sata. Pomocy i piwko dla wszystkich za pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jest, Uruchomiłem Dosflash i tym razem został on wykryty ale nie rozpoznany. Wybrałem jego nr a następnie "w" aby zapisać nowy firmware. Wyskakuje komunikat "unknown flash chip". :(
     
  5. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  6. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wpisuję dosflash liteon e FF51 i wyskakuje erase, później wpisze dosflash i napędu w ogóle nie ma :/ Czy jest możliwe, że uśmierciłem konsole? Bo klucz napędu mam. Czy jak zamówię ten napęd: NOWY nap i prześlę im klucz, to czy będzie działać z moją konsolą? Ja stawiam, ze napęd padnięty :/
     
  7. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Sprobuj jak Ci pisze. Sciagnij l-o-eras, wrzuc na pena i sprawdz
     
  8. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    A po co l-o-eras? dosflash 2.0
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    no po LITEON E restaart kompa + odlaczenie napedu tylko sata przed wpisaniem dosflash podepnij naped i powinno wykryc
     
  10. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    a to jest Liteon wogule??sciagnij sobie najnowszego dosflasha 2.0 i Liteon E do skutku raz mialem taki przypadek ze za 30 razem chyba go wykrylo Liteona ciezko uwalic chyba ze podpiales na odwrot zaslianie:)
     
  12. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    Unknow flash chip czyli prawidłowo biorąc pod uwage że próbujesz przerobić swoją nagrywarke LG z komputera !!!
    Wejdz do bios i przestaw SATA z compatible na enhanced po tym twoje porty nie powinny się już duplikować i napęd powinno wykryć również w JF
     
  13. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Udało się wgrać firmware, nie ma już e64, ale xbox nie czyta oryginalnych gier, a wgrywałem oryginalny dashboard. Napęd mój to: Dg-16D2S-09c FW Ver: 83850c Dzięki wszystkim za pomoc, a przede wszystkim dla użytkownika mb85 !

    Edit:
    Wgrywając klucz do napędu przez jungleflasher, to w dosflash w ogóle nie chce się wgrać firmware, wyskakuje Unkown flash chip... Bo w dosflash nie wiem jak go wgrać. Proszę o pomoc
     
  14. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    Jeżeli napęd widzi JF zrób to w JF przed tym musisz wprowadzić napęd w Vendor mode przygotować fw z kluczem Liteon earse po czym write.
    Jeżeli chcesz mogę Ci przygotować fw tylko prześlij mi klucz.
     
  15. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak zrobiłem i już wszystko śmiga, mam lt 1.91 :) Przygotowałem sobie w Jungle a wgrałem w dosflash... A już myślałem, że po napędzie.

    Dzięki za pomoc !
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum