1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

E65 flash failed? pomocy

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez sloma, Lipiec 30, 2011.

  1. sloma

    sloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawa wyglada nastepujaco nie uzywalem xboxa z rok mialem wgrane iextreme 1.6 na benq. Zrobilem kopie bezpeczenstwa L.A. Noire wlozylem do konsoli i wyskoczylo info o update dasha,auto aktualizacja do 2.0.12625.0 z plyty z gra, brak dostepu do neta konsola zbanowana po wszyskim stracilem mozliwosc odtwarzania kopi bezpieczenstwa nie orientuje sie ale chyba 1.6 nie obsluguje tego dasha. Podlaczylem konsole do kompa w celu wgrania LT 1.1 wszystko bylo ok lecz podczas flasha junglefasher sie zawiesil w logach wyglada to tak:

    Sending Chip Erase to Port 0x09F0

    Erasing:Writing target buffer to flash

    Writing Bank 0: .

    Getting Status from port 0x09F0

    SPi flash found with Status 0x73



    Sending Chip Erase to Port 0x09F0

    Erasing:Writing target buffer to flash

    Writing Bank 0: .

    Program zawiesil sie praktycznie przy poczaktu wgrywania fw teraz podczas uruchomienia konsoli wyskauje error E65 a gdy chce podlaczyc naped pod PC bios nic nie wykrywa. Jakies porady? mam dvd keya i backup wczesniejszego fw. Jest jakas szansa na reanimacje napedu czy pozostaje kupic nowy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie znam się na przeróbkach, ale nie lepiej było Ci wgrać najnowsze lt 1.9?
     
  4. Nevill

    Nevill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Ściągnij wcześniejszą wersję junglefasher lub wgraj programem dosflash 1.9
     
  5. sloma

    sloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem jest taki ze PC nie wykrywa napedu w biosie wczesniej wykrywal teraz juz nie, nawet tacka sie nie wysuwa, a tak wogole zeby naped zostal wykryty musze go wprowadzic w ModeB tzn wysunac tacke? teraz zostaje jedynie wysuniecie mechaniczne. Wiem ze jest w benq taka luka gdzie trzeba wsunac szpilke czy cos podobnego zeby tacka sie wysunela probowalem ale nie moge tego zrobic.
     
  6. Nevill

    Nevill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Nie wysuwa tacki bo nie ma fw, skasowałeś je klikając erase
     
  7. sloma

    sloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobrze wiec czy instnieje mozliwosc wgrania fw poprzez kompa? pewnie nie, wiec moze jakis programator?
     
  8. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Napęd jest na porcie 09F0
     
  9. sloma

    sloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie naped byl na porcie 09F0 teraz juz go nie ma ani w biosie ani w jungleflasher, dziekuje za czytanie ze zrozumieniem...
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    w dosflashu go wykryje.
     
  11. szpaner115

    szpaner115 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem to samo zdawało się że już po wszystkim identyczne objawy niewidzi go w biosie ale ustaw na porcie na którym był przedtem w junglefasher i rób wszystko tak jagby go widział wszystko po kolei i będzie ok wgra fw ja też miałem ten problem myślałem już padł napęd ale wyrzuciło tylko fw dasie to zrobić więc próbuj
     
Wczytywanie...

Poleć forum