1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

E74 Wyskoczyło Nagle ???????

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mlodzik13, Styczeń 12, 2011.

  1. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    Witam Odpaliłem Xboxa Uruchomiłem Bad Company 2
    W menu postacie były prześwitujące po odpaleniu gra na telewizorze były Kropki
    Powiedziałem kumplom że zrestartuje Xboxa po restarcie wyskoczyło E74 i jedna RRoD dioda nr 3 na CZERWONO
    Jest jakiś sposób na naprawe tego? Jestem kumaty i z youtube dam rade ale nie podajcie linków do Obłożenia Xboxa KOCEM to jest Chore
    Prosze o pomoc w tej sprawie
    Z góry THX.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    skoro to jest chore dla Ciebie (i slusznie) to sam nie naprawiaj tylko daj do serwisu.
     
  4. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
  5. sammael74

    sammael74 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    olsztyn
    wujki elektryki pomoga co najwyzej wtyczke wymienic,lepiej sie sami nie bawcie w szpachlowanie procesorow
     
  6. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    JUŻ po RRoD

    Witam rozłożyłem go i widze ze już był w Serwisie i jak wymienie luty to zadziała ?
    (jest CPU/GPU poszpachlowane)
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    sam napewno nie wymienisz.
     
  8. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    A więc tak przed rozebraniem 1 RRoD E74 Kod 1022
    rozłożyłem xboxa 360 Zdjąłem Radiatory (1 dorabiany na GPU) i wyczyściłem.
    PROCEK XCPU Troszke RÓŻOWY (na sprawdzeniu Beż pasty 2RRoD)
    Nałożyłem Pasty do Zębów (na 2 min) na próbę Złożyłem i wyskoczyło znów 1 RRoD (nr.3)
    a po włączniu na telewizorze Brak Sygnału i nadal kod 1022
    PROSZE O POMOC
    Z góry THX
     
  9. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Powodzenia z nakładaniem pasy do zębów na CPU/GPU - to tak samo chore jak ręcznik. Nie naprawisz tego sam chyba że masz stacje do reb. Jedyne co możesz zrobić to reflow jak masz heat gun'a choć to i tak naprawa na krótko.
     
  10. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak czytam takie coś to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać...
    Po kiego diabła zabierasz się za coś o czym nie masz w ogóle pojęcia? Co ma niby według Ciebie dać podłączenie konsoli bez pasty termo przewodzącej, albo używanie pasty do zębów ? bo ja naprawdę nie wiem.
    Też miałem błąd e74, pomógł reballing i konsolka działa już ponad 7 miechów i nic się z nią złego nie dzieje.
    Skoro chciałeś naprawić Xboxa to trzeba było wysłać do serwisu i tyle, ale jeżeli chcesz zniszczyć sobie sprzęt to Twoja wola.
     
  11. xbox rrod

    xbox rrod Banned

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  12. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    Pomóżcie Procek mam Poszpachlowany był po RRoD-ie w 100 % było przegrzanie ale jak mam poszpachlowane GPU/CPU to musze poszpachlować od nowa ?
     
  13. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1656
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    czego nie rozumiesz pod znaczeniem serwis? Domowe metody są na kant pupy otrzeć. Serwis prywatnie bądź wysyłka do m$ jak masz gwarancje.
     
  14. paysker

    paysker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szwecja
    a ja bym ten temat zamknął, kolega chce na sile zrobić coś czego się nie da zrobić. bogiem nie jesteś wiec nie pros co chwile o pomoc, tylko wyślij konsole na serwis.
     
  15. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jeśli masz starszą konsole z czipem ANA to naprawa błędu e74 jest bardzo prosta . czip ANA jest układem na nóżkach i wystarczy lutownicą poprawić połączenia tych nóżek z płytą główną . sam niedawno tak naprawiłem błąd e74 w swojej konsoli.
     
  16. CaZa

    CaZa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    też mam wrażenie że jeśli bedzie walczył z tym na siłeto bedzie mógł śmiało wywalic konsolę na szrot

    @pepe8.8 pewnie zaraz padnie pytanie "jak to zrobiłeś?"
     
  17. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    użyłem lutownicy oporowej i poprawiłem luty dotykając nóżek bokiem grota tak żeby łapać po kilka nóżek na raz. najlepiej by było czubkiem grota pojedynczo nóżki lutować ale nie miałem szkła powiększającego
     
  18. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    jestes na najlepszej drodze zeby z konsoli nie bylo czego zbierac
    oddaj ja do serwisu
    pepe daruj sobie podpowiadania uzytkownikowi ktory smaruje konsole pasta do zebow takich rzeczy
     
  19. CaZa

    CaZa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    Mój post to była ironia... Lepiej niech posłucha dobrych rad i serwisuje
     
  20. C3b3k

    C3b3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Kup sobie opalarkę w Obi :D
     
  21. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Powodzenia kolego z lutowaniem procesora, daj znać czy zostało co z tej konsoli...
     
Wczytywanie...

Poleć forum