1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

E74-xclamp, potem 3rod-co się stało ?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez smoqpl, Październik 2, 2012.

  1. smoqpl

    smoqpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przeczytaj do końca zanim cokolwiek napiszesz ;)
    Leżała mi konsolka w domu, falcon z 2007 roku z błędem E74. No i się z nim trochę pobawiłem, nie piszcie mi że źle zrobiłem itp. bo konsola i tak miała skończyć w koszu. No więc zrobiłem xclampa na GPU , zmieniłem pastę no i konsola się odpaliła i działała. Grałem jakieś 5 godzin, wyłączałem ją, włączałem, odpaliłem na niej 2 filmy, wszystko było dobrze. No i włożyłem płytę główna do metalowego koszyka, odpaliłem i 3rod, konsola się nie włącza. Ktoś mi może powiedzieć co się mogło stać ?

    Pozdrawiam,
    Nie wiem czy dobry dział
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  4. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Być może masz to co ja po wymianie pasty miałem RROD'a, ponieważ radiator dotykał mi czegoś jeszcze i zwierało się. Po rozkręceniu i dokładniejszej analizie na nowo założyłem x-clamp i śmiga elegancko.
     
  5. smoqpl

    smoqpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Założyłem oryginalne xclampy więc jak by coś stykało powinien wrócic E74, a dalej 3rod. Kod błędu to 0020 czyli problem z botowaniem, jakieś pomysły ?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: E74-xclamp, potem 3rod-co się stało ?

    0020 to zimne luty pod gpu, tak samo jak e74

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Inny lut po prostu nie styka, kod błędu zależy od tego jaki lut nie styka.
     
  8. smoqpl

    smoqpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bawiłem się x-clampami, założyłem też na CPU i bez efektu. Spakowałem konsole do pudełka, zasilacz, dysk, napęd na sprzedaż, a reszta pójdzie na śmietnik. ;)
     
  9. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Ja tam bym ostatecznie wrzucił konsole do piekarnika (i nie robie sobie tutaj żartów) :)
     
  10. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Konsola na śmietnik i tak, reball by jej pomógł i by podziała ale to kupe kosztuje i szkoda kasy na to.
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    To jest już archaiczna metoda. Wystarczy hot air.

    Reballing ma sens o ile serwis da na niego gwarancje przynajmniej rok, a jak wiemy taki serwis jest znaleźć ciężko więc gra nie warta świeczki.
     
  12. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hotem to jedynie można sobie zrobić bomble na grafie. Do najzwyklejszego podgrzania jest potrzebny podgrzewacz.
    Koszt reballingu z roczną gwarancją to 300+zł.
     
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Ja swoją owinąłem grubym kocem po tym jak dostała rrod-a.Myślałem,że się spali tak się nagrzała ale się sama wyłączyła.Włączyłem ją bez żadnej nadziei,uruchomił się dash i tak hula już pół roku.
     
Wczytywanie...

Poleć forum