1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

E75 / e76

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez krosfajer, Sierpień 4, 2009.

  1. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Była u mnie dosyć mocna burza, Xbox był odłączony od prądu, ale podłączony kablem AV do TV oraz kablem do internetu.

    Rano ujrzałem 3 diody, podłączyłem X'a pod telewizor przez HDMI i zobaczyłem 1 diodę i błąd E75, odłączyłem dysk twardy i błąd E76.
    Oba błędy są opisane tak samo:
    Przez AV w ogóle nie ma obrazu.

    Wyczytałem, że te błędy to coś w stylu E73, czyli błąd z wejściem ethernet.

    Jakieś pomysły co by tu dalej robić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Masz gwarancje, slij do MS...
    Chip od internetu poszedl sie rypac.
     
  4. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    No niestety specjaliści z Robson.pl przy przerabianiu mojej konsoli zrypali plombę.
    Ten chip jest zapewne wlutowany na stałe i jedynym rozwiązaniem jest wymiana płyty głównej?
     
  5. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  6. sebool12

    sebool12 Guest

    Najlepiej chyba jak kupisz plomby na allegro i ślij do M$ ;]
     
  7. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    No nie wiem, bo panowie z Robsona przy zdejmowaniu faceplate'u zostawili solidny ślad od dołu, a ja jak zdejmowałem obudowę w celu reflasha to też zostawiłem niemałe ślady.

    Co do mojego problemu to próbowałem czegoś takiego:
    Xbox-experts.com Xbox 360 Repair/Modding - Tutorial Southbridge "X-Clamp"-Fix
    Ale niestety problem występuje nadal.

    To jest właśnie ten chip od sieci? http://xbox-experts.com/e/pics/_sb_scheme.jpg
     
  8. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Jesli to tylko sam chip to zaden problem z wymiana ;)
     
  9. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja bym proponowal komus dac to do zrobienia np deffc0n moze to zrobi :p:p napisz na PW do niego :D hehe
     
  10. grzana19

    grzana19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam także mam problem E 75 . Jednak radze sobie z nim tak że odłączam Xboxa od kabli czekam 10 minut i się włącza bez rodu. Problem powstał gdy zagrałem w DevilMAyCry4. I od tego czasu występuje. Raz na jakiś tydzień. Czy to wina chipa. Nie wiem bo nie mam podłączonego xboxa do netu . Istnieje jakaś inna możliwość ze chip sie grzeje albo bład wyskakuje ??
     
  11. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Tak to jest własnie jak się oddaje konsole nie temu co potrzeba. Jak masz liteona to jestem prawie pewny że jest lutowany do kompletu,dziwnym trafem liteony które trafiały do mnie po ich zabawach wszystkie były lutowane.
     

Poleć forum