1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

E79 po zainstalowaniu xbreboot

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez lala166, Styczeń 7, 2011.

  1. lala166

    lala166 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć!
    Mam problem ponieważ po próbie zainstalowania xbreboota xbox wyświetla mi błąd e79. Bez problemu mogę przywrócić mu starego nanda ale przecież nie o to chodzi. Robiłem dokładnie wszystko zgodnie z http://ep-comps.com/free60/diagrams_and_tutorials/XeLLous_JTAG_Noob_Friendly.pdf
    Połączenia jtaga są napewno dobre, robione na diodach. Może ew tylko kable ciut za długie. Ktoś miał taki problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    E79? Błąd dysku? Wgraj xbr, odłącz dysk i zobacz wtedy. Jak dalej problemy, to lepiej jak wgrasz najnowszego freeboota, łatwo się robi automatami.
     
  4. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    chopie XBReboot już dawno umarł!!!, nic nowego na nim nie uruchomisz ... to nawet chyab DashLaunch'a niema ...
    wgrywaj FreeBoot gibko ! a e79 na konsoli JTAG oznacza, że źle masz polutowane połączenie JTAG. Więc popraw je (zapewnie punkt db1f1 jeżeli masz nowszą konsole)
     
  5. lala166

    lala166 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsola jest mega stara. dash miał bardzo archaiczny. Żaden dysk nie jest podłączony i dziwne bo polutowane jest na pewno dobrze. Nie ważne czy umarł czy nie i jakie ma możliwości jak go nie mogę wgrać.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    E79 to zle polaczenia od jtaga jak kolega wyzej powiedzial. Jakie masz diody? zrob foto jak polutowales.
     
  7. lala166

    lala166 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kable są dosyć długie ~40cm

    [​IMG]

    dasz był stary 1888 .. ten schemat w necie nazywa się "xenon new" to oznacza że jest dla nowych xenonów czy jakaś poprawiona wersja?
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    poprawiona wersja. Skroc kable do minimum. Jak dalej e79 to wymien diody.
     
  9. Br0k3R

    Br0k3R Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk
    zrób flash na nowo i po zakończeniu odczekaj jeszcze 2-3 min. Potem odłącz LPT, poczekaj minute, odłącz zasilacz odczekaj minutę i dopiero sprawdzaj.
     
  10. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    xell chociaż Tobie odpala ?
     
  11. lala166

    lala166 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    xell chodził

    jutro skracam kable, diody raczej dobre bo sprawdzane miernikiem.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wiec najlepiej wrzuc xellousa i z jego poziomu wgrac nand.
     
  13. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    E 79 to 100% źle polutowane połączenia, posprawdzaj multimetrem . I podaj 2 kod błędu ( pewnie 1033 ).
    I jak wyżej poskracaj do minimum, czarny kabelek zrób most.
    [​IMG]
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ale mowi ze xell dzialal, wiec moz ebyc cos z nandem.
     
  15. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    To niech dobrze wyczyści z 2 razy czasem to pomaga i ważne ! jak wgrywa nandpro b to często błędy wywala .
    Najprościej

    16MB NAND
    (1) odczyt Nand
    NandPro lpt: -r16 nand.bin
    (2) Wyciąganie KV i Config z Nand.bin tu używamy nandpro b
    NandPro Nand1.bin: -r16 rawkv.bin 1 1
    NandPro Nand1.bin: -r16 rawconfig.bin 3de 2

    (3) Wgranie KV i Config do XBR.bin też nandpro b
    NandPro XBR_Xenon_8955_3.bin: -w16 rawkv.bin 1 1
    NandPro XBR_Xenon_8955_3.bin: -w16 rawconfig.bin 3de 2

    Teraz czyścimy najlepiej z 2 razy tu używamy do końca nandproe
    (3a ) nandpro lpt: -e16
    (4) Wgrywanie gotowego XBR

    NandPro Lpt: -w16 XBR_Xenon_8955_3.bin

    No a całą reszte z konsoli Flash360v1.0 :)
     
  16. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Tylko po h... sie bawić z lpt ? Wgrac tylko xell i z pena jedziemy.
     
  17. krzysztof505

    krzysztof505 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2016
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Pruszków
    mam identyczny problem czy ktoś wie jak to rozwiązać? cały czas e79. Jedynie jak wrzuce oryginalny nand to jest ok
     
Wczytywanie...

Poleć forum