1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Easy Freeboot v5.3

Temat na forum 'Homebrew' rozpoczęty przez bemben1991, Lipiec 16, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś używał Easy Freeboot v5.3
    lub jego starszych wersji. Generalnie chodzi mi o to jak go zainstalować w naszej konsoli :) jakaś podpowiedz lub krótka instrukcja ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ZZ123

    ZZ123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bora Bora
    Nie instaluje się go na konsoli, tylko tworzy się obraz na PC.
    Polecam JTAG Tool.
     
  4. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    a masz moze Jtag tool i jakis tutorial do tego ? bo do tychczas kożystałem z BestPig i chciałem sprawdzić cos nowego ;) innego

    Wogóle to mam problem ponieważ gdy wczytuje obraz Nand w BestPig to przy tworzeniu wyskakuje mi błąd.... przy tworzeniu nowego obrazy FreeBoota.
     
  5. ZZ123

    ZZ123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bora Bora
    JTAG Tool 3.13.

    1. Zrzut pamięci (flashdmp.bin) kopiujesz na np. pulpit.
    2. Odpalasz program i wpisujesz swój CPU Key.
    3. Device type: USB. Console type: 'twoja płyta główna'.
    4. SMC Points: 'Original' (może też być alternate - zależy od tego jakie masz). Dash version: '13146'. FreeBOOT Eject: 'Xellous'.
    5. Naciskasz 'Create FB' i wyskakuje okno. Zapisujesz plik pod nazwą 'updflash.bin'.
    6. Włączasz konsole i uruchamiasz Flash360 i tam wgrywasz dasha naciskając A.
    7. Gdy już wszystko się wgra to konsola się wyłączy, natomiast będziesz musiał wyciągnąć kabel zasilający konsole na około minutę (Jest to bardzo ważne).
    8. Po minucie odpalasz konsolę i cieszysz się nowym dashem.
     
  6. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Pojawia mi się błąd "Invalid CPU key format" .... co mam z tym zrobic... w Programie od BestPig mam też problem z zrobieniem obrazu FreeBoota.
     
  7. ZZ123

    ZZ123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bora Bora
    CPU Key ma 32 znaki. Zawiera cyfry od 0 do 9 i litery od A do F.
     
  8. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    wiem... Wczesniej tez to robiłem przez BestPig i było ok teraz zaczeło stwarzać problemy ;/.
     
  9. ZZ123

    ZZ123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bora Bora
    Użyj jeszcze raz Flash 360, aby wyciągnąć nand i spróbuj go wczytać w Jtag Tool.
    Jaką masz płytę główną? (Jeśli jasper to ile mb).
     
  10. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Mam Xenona ;) ale niemam tej wersji Flash360 która idzie sciągnąc Nand zawsze robiłem to przez Xellusa.
     
  11. ZZ123

    ZZ123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bora Bora
    Zrób backup nanda za pomocą Flash 360. Nie powinno być problemów, gdyż to Xenon.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum