1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

EasyCAP - co i jak??

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez XBOX-M4ST3R, Maj 6, 2012.

  1. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Witam. Kupiłem EasyCap na allegro(dopiero dojdzie do mnie). Chciałem się zapytać jak to w ogóle działa, podłączam kabel z xboxa lub ps2 (3xchinch) do EasyCAP i póżniej do USB kompa?? Plus program Ulead VideoCapture i mam obraz+dzwięk z xboxa w programie i mogę także nagrywać filmiki. Dobrze rozumiem?? A i żeby nie było wiem że nie będzie to HD tylko SD.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. unknow1

    unknow1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2011
    Posty:
    101
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak.

    PS
    Lepszy do tego jest program DScaler.
     
  4. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
    @karolkici, od razu ci mówię, nie spodziewaj się cudów. ten cały szit kupiłem jakiś czas temu. mówić, ze to nie będzie HD, a ledwie SD, to i tak zbyt dużo.
    jakość po zgraniu, to jakaś tragedia. i nie mam na myśli kompresji, etc...
     
  5. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Witam. Mam tego EasyCAPA i mam problem. W ulead nie ma dzwięku a kombinowałem z ustawieniami chyba z godzine, w DScaler nie wiem jak włączyć wogóle nagrywanie a itak w nim przycina się. Są jeszcze jakieś programy do przechwytywania obrazu??
     
  6. lubie cycki

    lubie cycki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Przepraszam, że nieco odkopuje temat z przed 2 miesięcy, ale może ktoś inny będzie potrzebował pomocy. Problem użytkownika u góry jest to, że nie ma modelu DC60+, a to podobno bardzo ważne. Niby ten zwykły allegrowy nagrywa tylko z PS2 i Xboxa 1 dobrze bo działa w 50 MHz, a Xbox 360 działa w 60 MHz. Więc nie kupujcie tego badziewiu z allegro tylko model DC60+. Sam się naciąłem i miałem objawy jak użytkownik wyżej. Dziś obejrzałem świetny filmik na YT i już wiem w czym problem. Zamówiłem sobie nowe urządzenie do zrzutu ekranu za nieco większe pieniądze.
     
Wczytywanie...

Poleć forum