1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

EasyCap.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gornan21, Luty 5, 2012.

  1. gornan21

    gornan21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Zakładam ten temat, ponieważ chciałbym się dowiedzieć pewnej rzeczy o urządzeniu EasyCap. Chodzi o to, czy idzie podłączyć go tak?
    Chodzi o to żeby kable żółty, czerwony i biały nie były podłączone do TV, bo nie mam wejścia, a zamiast tego kabel HDMI. Kabel s-vido easycap -> xbox 360. Myślę, że rysunek jest dosyć przejrzysty i wszystko dobrze widać ;)
    Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kanar360

    Kanar360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślałem kiedyś o tym, ale jakość nagrania jest do kitu. Jeśli chcesz nagrywać gameplaye to radze ci kupić lepszy sprzęt ale jest droższy.
     
  4. gornan21

    gornan21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakość wcale nie jest taka zła jeżeli zakupimy kabel s-video. Wtedy prezentuje się to przyzwoicie, tu masz link do filmiku.
     
  5. gornan21

    gornan21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. Qmac

    Qmac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie nie da sie tak zrobic poniewaz Kabel komponent jak jest wlozony to nie dojdzie mi do wejscia HDMI i na odwrot. Jezeli masz kabel tylko red yelow white, odpusc sobie easy capa tez myslalem ze zdzialam cuda a tu wielka kicha...
     
  7. Qmac

    Qmac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. gornan21

    gornan21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś- może nie spojrzałeś na rysunek- chodzi o to, czy da radę tak to wszystko podpiąć, aby kablem s-video połączyć easycap z konsolą, a hdmi konsole z tv.
     
  9. Sobek000

    Sobek000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zadziała jednak uważaj. Większość "capów" na alledrogo to 50 hz a do xboxa potrzebujesz 60. Jeśli kupisz capa z 50hz xbox bedzie w dashu dzialac normalnie ale prawie każda gra wymaga 60hz wiec nie pograsz. Doradzę ci daruj sobie ponieważ jakość jest bardzo słaba.
     
  10. gornan21

    gornan21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź sobek. Co do jakości, to podawałem już filmik, ale podlinkuję go jeszcze raz, w którym widać, że jakoś wcale nie jest taka słaba. Wystarczy tylko użyć kabla s-video, który można kupić w granicach 23-25 zł na allegro.
     
Wczytywanie...

Poleć forum