1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ehhh PROSZĘ POMÓŻCIE- Totalna desperacja i bezsilność/ POSZARPANE CIENIE :( <FOTO>

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez PL Jojo, Wrzesień 23, 2009.

  1. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam was bardzo serdecznie...

    Mój problem jest przedstawiony na zdjęciach.... Aż nie chce mi się dokładnie tłumaczyć bo ręce opadają... Człowiek czekał tyle miesięcy na konsolę, a teraz takie klocki...

    Proszę o odpowiedzi, czy złożyć reklamację, czy nie..? Dodam, że jest to nowy jasper, a ta pikseloza jest w każdej grze, tak nie da się żyć.

    Podpięta pod monitor od komputera ( na każdym jest tak samo, więc wina nie leży po stronie monitora )

    Nie piszcie proszę, że tak musi być, bo to nie pegazus, oglądając gameplaye, czy screeny nic takiego nie widać.


    TAK PO PROSTU NIE DA SIĘ GRAĆ, AŻ OCZY BOLĄ... :(

    Proszę, pomóżcie, to zjawisko jest w każdej grze NAWET NAJSTARSZEJ ... M A S A K R A



    [​IMG]



    [​IMG]


    http://www.fothost.pl/show.php/2463984_DSC00008.JPG.html - > LINK DO ZDJĘCIA
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Niema tu zadnych zdjec, ale wiem chyba o co ci chodzi hmmm masz tak jakby obraz na obrazie??
     
  4. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jest to zjawisko PIXELI na KAŻDYM cieniu w grze, odbijają się, przechodzą na postać i tym podobne... Jestem załamany... Naprawdę nie widać zdjęcia?
     
  5. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jojo mam to w gta 4 i igorro dostał zdjęcia... (Jakbyś mógł wstawić ze 2 proszę:)) Podłączam się do problemu. Obraz wkoło obrazu nie jest wyraźny a cienie to takie nakładające się kropki...
     
  6. tkh

    tkh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To jest MASAKRYCZNE ja mam to w KAŻDEJ grze! Mogę jeszcze zrobić kilka zdjęć jeżeli chcecie... Cienie to PIŁA ŁAŃCUCHOWA... Co robić? Strasznie jestem zdesperowany, nie wiem, czy zamieniać, czy reklamować, a może jest na to sposób...? :(
     
  8. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak, mam to w każdej grze i problem Słonia przy moim problemie to pikuś :( U mnie te piksele/ząbki są wielkości palca ręki... Wątpię w winę kabla, bo innym normalnie działa na kabelkach VGA z allegro. Tak źle wyglądają tylko cienie, wina kabla jest tylko w tym, że obraz jest trochę rozmazany i jakby podwojony, ale to już mały problem :(


    No jestem w KROPCE, proszę, pomóżcie :(
     
  10. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nie widac nic na zdjeciu

    co do reklamacji-nic ci z tym nie zrobia,kazdy x360 tak ma

    durnowaty temat-.-
     
  11. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Daj spokój, nie każdy xbox na kwadraty wielkości KLOCKÓW LEGO zamiast cieni... Gdybyś Ty miał taki problem to mogę się założyć, że też założyłbyś taki temat i ciekawe, czy Tobie byłoby miło po otrzymaniu takiego posta. Pokaż mi takie klocki u Ciebie, na jakimś gameplayu, albo na jakimś screenshocie w sieci...
     
  12. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
  13. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Problem z tym, że nie mam od kogo.

    Problem Anty Aliasingu, a właściwie jego braku (niewygładzone kontury) mi nie przeszkadza, na to nie zwracam uwagi, bo praktycznie tego nie widać.

    Ale mój problem to co innego, po prostu zamiast cieni są KLOCKI...

    Ten problem jest tylko z cieniami, kontury postaci, mostów, itp... są ok... Może nie są idealne, ale dla mnie to nie przeszkadza, a niektórzy nie mogą na to patrzeć, to co można powiedzieć o moim problemie... :(
     
  14. Mizuro

    Mizuro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Sprawdź chociaż czy dalej masz te "klocki" po podłączeniu ixa do tv za pomocą kabla dołączonego do zestawu.
    W ten sposób możesz potwierdzić lub wykluczyć awarię konsoli.
     
  15. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  16. zywiec99

    zywiec99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Piła
    A sprawdzałeś jaki masz wybrany tryb na konsoli w ustawieniach wyswietlacza? Przejdź do zakładki USTAWIENIA SYSTEMU-->USTAWIENIA KONSOLI-->WYŚWIETLACZ-->USTAWIENIA HDTV i sprawdź co masz tam ustawione, jeżeli 480p (jest to rozdzielczość) to zmień na wyższą. Nie wiem czy to o to chodzi, ale takie zakłócenia występują często na telewizorach czy też monitorach cyfrowych, jeżeli te są przystosowane do wyższej rozdzielczości (przy niższych rozdziałkach pojawia sie pikseloza czy załamywanie grafiki). Daj znać czy pomogło.
     
  17. Ringus

    Ringus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Dalewo
    Jeżeli nie pomogło to masz pewnie jakiś gówniany kabel z allegro za 20zł:p
     
  18. PL Jojo

    PL Jojo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie mogęwejść do ustawień HDTV, ta opcja jest niepodświetlona i nie mogę do niej wejść. Tak, mam kabel za 20zł, ale przypuszczam, że winą kabla jest lekko rozmyty obraz i jakby podwójne napisy.



    Ale ten problem dotyczy akurat CIENI, wszystko inne jest ok... Czy to możliwe, że akurat przez kabel zepsute są cienie... Wątpię :(




    JESZCZE PYTANIE: Czy gdy zmienię u kolegi ustawienia HDTV na większą rozdziałkę i wrócę z xboxem do swojego monitora, to czy ustawienia zostanę zapisane? Czy nie ma to wpływu, skoro na swoim monitorze nie mogę zmieniać ustawień HDTV?
     
  19. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    LCD masz 4:3?? Bo jeśli tak, to jest to główny problem. Kumpel gra na LCD 4:3 i gry wyglądają jak z 2000 roku, każda. Pożycz od kogoś kabel HDMI i idź z konsolą do czyjegoś domu i podłącz, najlepiej do TV HDReady. Wtedy będziesz miał pewność co jest nie tak. U kumpla mówie, masakra tak samo, a na HD elegancko. Pozdrawiam.
     
  20. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Każdy, zwłaszcza taki, na którym uruchomione jest GTA IV. To się tyczy wszystkich konsol tej generacji (problemy z cieniami + słabe AA).
     
  21. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jak mam 22" samsung 226BW 1680x1050 i mój obraz na HDMI-DVI przez kabel wygląda po prostu dupnie, nie jest wyraźny cienie to porażka to co mam zrobić? Nowy monitor kupić czy już 3 kabel kupować?
     
Wczytywanie...

Poleć forum