1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Elite i pamięć

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ls29, Sierpień 17, 2010.

  1. ls29

    ls29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam Elite z 2009.W opisie konsoli
    "Wbudowana pamięć flash zwiększyła swoją wielkość z 16 do 256 MB. Wewnętrzna pamięć działa na tej samej zasadzie co Memory Unit, więc można na niej bezproblemowo zapisywać choćby stan gier, czy zainstalować NXE.
    Ale mogę savy zapisywać tylko na dysku 120Gb.
    Jak uruchomić tą pamięć flash.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Ta pamięć uruchamia się po wyciągnięciu dysku? Teraz jest niepotrzebne wiec nie pracuje. (Chyba) :p
     
  4. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wejdź w Ustawienia Konsoli -> Pamięć
    Jeżeli tam nie ma 2 urządzeń to masz starą płytę główną. (Falcon, Xenon, Zephyr, Opus) Tylko najnowszy Jasper ma wbudowaną pamięć Flash 256, albo 512 MB. Do starych płyt głównych dołączana była karta pamięci.

    @up Bzdura.
     
  5. DJMazi

    DJMazi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Rexx ja mam Jaspera ale nie mam wbudowanej pamięci w kompie tylko dysk 120 więc co sprzedający mnie oszukał ??
     
  6. ls29

    ls29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam Elite (w zestawie mialem 2 gry Fable 2 i Halo 3 i dodatko w ultimie dostalem jeszcze 2 forza 2 i viva pinata)konsola ma z tylu na nalepce z 2009-11-18
    nawet tutaj na zdjeciu gniazdo wskazuje na Jaspera. http://yfrog.com/m9x360jasper3500x197j
    natężenie prądu to 12,1A też się zgadza
    http://yfrog.com/m9x360jasper2500x248j
    Jeżeli do konsoli dołączony jest zasilacz o mocy 150W to Xbox na pewno ma w sobie płytę główną JASPER.--- Zgadza się
    Stosowałem się do tych unstrukcji z forum ,żeby kupić jaspera
    I nie wiem mam dysk 120Gb ale pamiięci nie mam.
     
  7. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    @DjMAZI

    Najprawdopodobniej Cię oszukał jeżeli nie masz tej pamięci i sprzedał ci Falcona
     
  8. DJMazi

    DJMazi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Ja mam takie samo zasilanie więc zastanawia mnie to dla czego nie mam tej pamieci 256mb ?? w konsoli ?? tylko pokazuje mi dysk 120gb a jak wyłaczę i bez dysku nie ma żadnej pamieci ?? HELLP
     
  9. ls29

    ls29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do microsoftu kurcze jest telefon 0800 wiec z komorki nie zadzwonie.
    Napisze do nich emaila.
     
  10. Always69

    Always69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja tego już kiedyś szukałem i nie mogłem nigdzie doczytać czy elite Jasper ma tą pamięć wbudowaną. (nigdzie nikt nie wspomina że jest) Może wyszli z założenie że jeżeli jest dysk 120G to olali tą pamięć.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ja jego! bede gryzc!

    Wbudowana pamiec maja TYLKO JASPERY ARCADE! Wersje Elite i Premium na plycie glownej Jasper nie posiadaja tej pamieci gdyz masz do nich w zestawie dysk.
     
  12. DJMazi

    DJMazi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    No i sprawa załatwiona a myślałem że koleś mnie w h... zrobił dzięki Dekster :)
     
  13. ls29

    ls29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za pomoc Dekster.
     
Wczytywanie...

Poleć forum