1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Elite Jasper 120HDD (iXtreme LT 1.1)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gangsta, Październik 2, 2010.

  1. gangsta

    gangsta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam zdecydowałem się na przeróbkę i chciałbym przerobić gdyż,
    Xbox360 + iXtreme LT 1.1 + gra Offline = daje mi 100% gwarancje niezbanowania

    więc znalazłem na allegro osobę co przerabia konsole bez uszkodzenia plomb i mam kilka pytań, może to głupie i było wałkowane ale mi jest to potrzebne.

    na allegro jest 10 płyt za 40 zł Verbatim DVD+R DL 8.5 GB więc z tym nie ma problemu

    1. jednak mam pytanie co do nagrywarki mam nagrywarkę LG tylko nie wiem jak sprawdzić model itp i do tej pory wszystko co na niej nagrałem jest okej więc będzie mi nagrywała gry na X360?
    (wiem że jest temat, ale liczę na odpowiedz tutaj)

    2. czy jak nagram sobie Fife Street 2,GTA SA to grę odpali mi normalnie czy muszę pobrać emulatora czy wystarczy tylko raz podpiąć się do XBL i sam się zaktualizuje ?

    3. jak zrzucić oryginalny obraz płyty na komputer żeby był dobry do nagrania na kopie zapasową ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fredek2020

    fredek2020 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja mam xboxa elite 250 giga i tydzien temu przerobilem konsole korzystajac z ogloszenia z allegro (polecam serwis z Gdyni Consoleworld wyslalem we wtorek w srode mialem juz konsole przerobiona) wgrali mi iXtreme LT 1.1 z tego co mi koles mowil to nie trzeba patchowac zadnej gry podczas nagrywania.Zeby sprawdzic czy nagrywarka nagra Ci dl+ proponuje sciagnac program nero infotool ma okolo 1,5 mega i na pierwszej stronie bedziesz mial pokazane czy dvd odczytuje i nagrywa plyty dl+.Tez chcetnie sie dowiem jak majac oryginalna plyte zrobic pliki iso i dvd.Korzystalem z jednego poradnika ale cos nie chcialo ruszyc.Mysle ze pomoglem.Pozdrawiam
     
  4. gangsta

    gangsta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzięki ; )
    mam zaznaczone że na -R DL nie mogę nagrywać, a na +R DL mogę nagrywać czyli gitarka ?

    czekam na odpowiedz co do pkt 2,3
     
  5. Mate08

    Mate08 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zamość
    2. jakiego emulaora?? jeśli masz wersję na XBOXA 360 to odpali normalnie. 3. Chodzi ci oto że masz orginalną grę i chcesz jak skopiować na kompa tak??? Jeśli tak to jest taka możliwość. Poszukaj na necie. A i polecam ci naszego kolege z forum Akir19. Szybko i bezproblemowo przerabia.
     
  6. gangsta

    gangsta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chodzi mi o to że jak pobiorę Fife street 2 która jest na xboxa to bez problemu po wypaleniu będzie mi chodziła ?

    i ponawiam pytanie o zrzucanie oryginalnych gier do nagrania .
     
  7. buczi

    buczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Od siebie powiem tak. Też mam elitke z LT 1.1 i funduszy zbrakło, więc kupiłem 10 płyt HAWK. Sciągam gry i nagrywam jakąś nagrywarką noname, aby sprawdziłem ją w INFOTOOL(moja wysiadła). I wszystkie płytki nagrywam 2,4x(chociaz nagrywarka nagrywa na 4x) i wszystkie płytki śmigają i nie ma ze nie ruszy, a żeby oszczedzać napęd, instaluje na dysk twardy i śmigam. Posiadam LiteOn v3

    pozdrawiam
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    kopie oryginalnej gry zrobisz na 3 sposoby:
    - podlaczajac do pc naped z xboxa z fw 0800
    - za pomoca kreon drive z napedu pc
    - rozkladajac naped od pc i uzywajac wxrippera - najbardziej ryzykowna metoda.

    I zeby odpalic gry z x1 musisz posiadac dedykowany dysk twardy wraz z emulatorem, oraz w przypadku lt gry nagrywac na plytach dvd dl.
     
Wczytywanie...

Poleć forum