1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

emulacja gier xbox 1 na xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jankowal1111186, Kwiecień 25, 2014.

  1. jankowal1111186

    jankowal1111186 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2014
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam mam xbox 360 z lt 3.0 i chciałbym emulować gry z xbox. jak wgrać emulator i czy dysk 4 gb wystarczy ( wolne ok. 2.7)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Emulator pobierze ci się automatycznie z live
     
  4. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Trzeba mieć dysk wewnętrzny. Pamięć 4GB ze Slima to nie dysk.
     
  5. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    A czy jest możliwa odwrotna sprawa, czyli na Xbox One emulowanie gier z 360tki?
     
  6. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jaka odwrotna sprawa w temacie mowa o x360 i pierwszym xbox'ie :p
    Xbox One nie ma wstecznej kompatybilnosci takze nie odpalisz na nim gier z x360 czy xbox'a1
     
  7. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Ok mea culpa, po prostu widziałem już zapisy xbox 1 jako xbox one i stąd moja pomyła.
     
  8. jankowal1111186

    jankowal1111186 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2014
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
  9. DarthOne

    DarthOne Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2014
    Posty:
    154
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odkopię trochę temat. Otóż do emulacji gier z X1 na X360 trzeba dokupywać dysk, czy też wystarczy 8 GB pamięci wewnętrznej?
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3501
    Polubienia:
    1264
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jaja sobie robisz ? Gdyby się dało emulować gry z nowej konsoli na starej to nikt by nie kupował nowej.

    Emulować można gry ze starej konsoli na nowej X360 -> XO
     
  11. DarthOne

    DarthOne Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2014
    Posty:
    154
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Chodziło mi o Xboxa 1. generacji. Właśnie chciałbym się dowiedzieć, czy trzeba dokupywać jakiś dodatkowy dysk zewnętrzny, czy też 8 GB pamięci wewnętrznej wystarczy?
    Czy z przeróbką LT 3.0 (ewentualnie LT 2.0) też odtworzy gry z Xbox 1. generacji?
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 1, 2016
  12. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3501
    Polubienia:
    1264
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Do grania w gry z Xbox Classic na Xbox 360 potrzebny jest dysk twardy może być i 20GB. Na dysku musi być trzecia partycja i wiele dysków WD robionych na oryginalne nie mają tej partycji więc jakbyś taki kupował to się pytaj sprzedawcy.
     
  13. DarthOne

    DarthOne Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2014
    Posty:
    154
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czyli bez kupowania dysku nie pogram. Szkoda. :/
     
  14. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3287
    Polubienia:
    1881
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Nie przesadzaj, bo dyski nie są teraz wcale takie drogie, a dwa że X360 ma 4GB pamięci własnej, a nie żadne 8 :p
     
  15. DarthOne

    DarthOne Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2014
    Posty:
    154
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    @kuleczka91@kuleczka91 Planuję w tym roku już kupić Xbox One, więc średnio mi się widzi inwestowanie w stratą konsolę.
    Może pomyliłem pamięć wewnętrzną z dyskiem, ale zresztą - nie będę się w tym babrał. ;)
     
  16. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3287
    Polubienia:
    1881
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Ano tak to nie ma sensu, bierz XO, nie ma co się zastanawiać :D
     
    DarthOne lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum