1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Emulacja Xbox 360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Degno, Styczeń 18, 2009.

  1. Degno

    Degno Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemka
    Czy da się emulować x360 na pc??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie, nie da się.
    Komp nie uciągnie x360 :DD
     
  4. Degno

    Degno Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiesz czego. Bo musze rodziców przekonać że na kompie sie nie da.
     
  5. kompot

    kompot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Nie da się emulować next genów z przyczyn sprzętowych. X360 to inna architektura i przez nastepne kilka lat PC będzie jeszcze za słabe aby uciągnąć płynnie gry+emulator z x360.
     
  6. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jest to jak narazie technicznie nie mozliwe. Xbox ma dosc mocne bebechy. ja posiadam Xboxa i Dosyc mocnego PC ale wiem ze nie uciagnie Emulacji.. a gry typu Crysis nie sa problemem DX10 max w 1680x1050 min 27fps..

    To tak jak z emulacja PS2 do dzis nie ma stabilnego i szybkiego emulatora a to za sprawa miedzy innymi 128 bitowego procesora Ps2.

    Aby emulowac musisz miec duzy zapas mocy... 2 sprawa nie bez powodu GPU i CPU sa tak blisko i na jednej plyci w Xboxie. nie ma waskiego gardła. nie chce sie wkrecac glebiej w temam ale odpowiedz brzmi NIE. jak narazie i w bliskiej przyszlosci nie bedzie to realne/grywalne....
    Mimo ze Pc sa porownywalne spzretowo 2 czy 4 jajka to architektura zupelnie inna wykorzystana w inny sposob i pamietaj ze PC musi utrzymac system i cala reszte podzespolow z kupie (tle)

    nastepna sprawa nawet Geforce GTX 295 moze sobi nie poradzic z grami mimo ze ma 2 rdzenie 2x 448Bit i prawie 2GB vramu.
    dla porownania Xenos ma 1 rdzen i korzsta z 10MB ramu z mega pzrepustowaosci dodatkowo posilkuja sie 512MB ram dzielonym a CPU.

    Zasada niby podobna.. ale zupelnie inna.

    Ja gram i na PC i na Xboxie..
    Powiedz rodzicom ze na PC nie da sie emulowac gier z Xboxa czy tez Ps3. zakup konsoli w wersji arcade to ok 600zl. (przerobienie 50-100zl.) sam kupilem xa w grudniu 08'.
     
  7. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Poza sprawą sprzętową pozostaje sprawa software. Ktoś musiałby rozpracować i znać architekturę układów XBOXa. Na dzień dzisiejszy jest to nie osiągalne. Może za kilka lat zaczna sie pojawiać pierwsze proby emulacji np. odpalenie dashboardu ...
     
  8. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Kolega wyżej bardzo dobrze napisał. Wydaje mi się że sam dashboard jest tak skonstruowany że ledwo by go PC pociągnął;). Swoją drogą jeżeli chcesz przekonać rodziców do kupna konsoli polecam ci mój sposób. Otóż:
    - zaczynasz od sprawy najpoważniejszej czyli pieniędzy. Mówisz o tym że żeby pograć w nowe gry typu Far Cry2 (pokaż tacie lub mamie screeny z tej gry) musisz stale ulepszać komputer co nie zawsze też zapewni ci ten komfort gry. Wtedy wspominasz że na konsoli nie ma tego zjawiska. Kupujesz konsole i nigdy nie będziesz musiał w nią wkładać pieniędzy a grafika zawsze będzie coraz lepsza.
    - po takiej konwersacji dodaj jeszcze że komputer służy do pracy a konsola do grania.

    U mnie to podziałało:p. Życzę ci powodzenia:D
     
  9. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Hehe nawet PSP, PS2 się nie da emulować, Xboxa 1 a co dopiero X360... Narazie mamy sprzęt który może by dał rade emulować PS2 i PSP :) i to i tak jest teoria, bo w praktyce i tak się nie da tego zrobić
     
  10. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W gry z PSX elegancko da się pograć na PC :DD
     
  11. Keytan71

    Keytan71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak offtopujac to przerobienie lite-ona tez bylo nie osiągalne więc nigdy nie mów nigdy, lecz prawdą jest ze sprzęt w pc nie udzwignie x-a;p
     
  12. korba-dawid

    korba-dawid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Korne ( koło Kościerzyny )

    U mnie też to podziałało mama była przeciw ale tata ją namówił widząc jak męczę się grając w stare gry na moim kompie
     
  13. S3Bols

    S3Bols Guest



    tak takich bajek to dawno nie słyszałem. Odpal gre z PC na xboxa ;) To tak jak byś chciał wsadzić skrzynię biegów od ferrari do bmw i żeby cała elektronika działała.

    "Jest to jak narazie technicznie nie mozliwe. Xbox ma dosc mocne bebechy."

    Chodzi Ci o te 3 rdzenie taktowane 3,2 i zintegrowana grafika ATI taktowana na 500 MHz. Nie ma co jest lepsze od C2Q z 12mb pamięci i kręconego do 4ghz a 4870x2 Pamięć 2048 MB GDDR5 Taktowanie rdzenia 750 MHz . Po prostu gry pod x są robione i optymalizowane pod x ;). Na x odpalasz gre a na pc bys musial symulator i gre z czego to juz sa dwa procesy ;)

    Wszystko się da ale po co robić symulator za 200 zł [ms spokojnie by takie coś napisał] jak może sprzedawac konsole za 800 zł + gry ;]


    Co do xboxa już występują syndromy PC np przycinanie się gier bo x nie wyrabia ;] np wybuchy w gta iv wiec nie jest tak fajnie jak w starym ps2 gdzie wszystkie gry chodziły płynnie.

    mozna to porównać do checi odpalenia programu napisanego pod xp który obsługuje tylko xp nap na linuxie albo viscie.


    Chodzi Ci o procesor ? czy o grafe. Tak wiem Procek z x jest najlepszy na świecie bo to x. nawet jak ma 3 rdzenie taktowane 3,2 to jest lepszy niż c2q kręcony za 4ghz

    Co do grafiki x nie używa w pełni dx 10 wiec czemu 4870x2 który obsługuje dx10.1 w pełni ma nie pociągnąć tego ?
     
  14. jazin

    jazin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Za 5-6 lat możemy rozmawiać o emulowaniu xbox 360 na pc.
     
  15. DeMoH

    DeMoH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Z tego co wiem to na kompa nie można odpalić (póki co) gier na X'a tylko przez system. Każda konsola ma swój system zrobiony w ten sposób, by gry działały jak najlepiej. A jak chcesz uruchomić grę z jakiejś konsoli to musisz w Win'ie (który sam w sobie już obciąża procek i ram) włączyć emulator. Dodajmy do tego, że raczej większość z nas ma włączone z reguły jakieś antywirusy i inne programy i że emulatory konsol na PC nigdy nie były zbyt dobre.... I wychodzi, że procek i ram jest już całkiem fajnie obciążony...

    Na koniec chciałbym dodać, że na nowszych PC'tach gry na X360 mogłyby spokojnie działać, gdyby ktoś napisał na kompa jakiś system, który służyłby wyłącznie do odpalania takich gierek - ale wtedy PC stałby się sam w sobie konsolą z możliwością odpalania windy ^^
     
  16. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    hehe po co proszić mame jak możesz sobie nie kupować szlugów, piw i szybko uzbierasz ? :p
     
  17. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    Heh GeForce najnowszy uciagnie cos takiego:|??
     
  18. manfred

    manfred Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zacznijmy od tego, że w dniu dzisiejszym nie istnieje żaden sensowny emulator (o ile w ogóle jakiś) PowerPC. Powiem więcej - PowerPC i x86 naprawdę bardzo się różnią (ot, choćby 32 rejestry uniwersalne PPC i /nie licząc wskaźnikowych/ 4 x86, więc trzeba regi trzymać w pamięci, a to jest KOSZMARNIE WOLNE), więc skodzenie dobrego jest trudne. Póki nie ma dobrego emu PowerPC to nawet nie ma co marzyć o emu X360 (którego proc jest właśnie archa PPC).
     
  19. seba1415

    seba1415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    479
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Zastanów się trochę i pomyśl.

    Przepraszam za pomarańczową czcionkę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum