1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Emulator SNES na XBOX360

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez zdechlak, Sierpień 25, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. zdechlak

    zdechlak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Emulator MAME 32 i SNES na XBOX360!!!

    Wyszła wersja beta emulatora SNES na konsolę XBOX360!
    Są też dwie wersje emulatora MAME - pod nazwą MAME360!

    więcej informacji i emulator do pobrania ze strony:

    EurAsia - Downloads

    małe FAQ odnośnie emulatorów na XBOXA 360

    > są dostępne do MAME 32 i SNESa
    > wymagają starej wersji dasbordu na xboxie
    > można je odpalić z płyty, pendriva, lub wrzucając na dysk twardy konsoli

    co emuluje MAME32?

    otóż to:

    [​IMG]

    emulator do MAME32 można pobrać z > http://www.eurasia.nu/

    gry > czyli romy > z > http://www.rom-world.com/dl.php?name=MAME

    a tu zrzut ekranu z emulatora MAME360!

    http://pictures.xbox-scene.com/xbox360/mame360/mame360_10.jpg !!!

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SErek

    SErek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    z tego co wyczytale pracuje tylko jeden rdzeń konsoli w czasie eumlacji i zastanawiam sie czy moze to miec negatywny wplyw na dwa kolejne rdzenie...ja jako fan emulacji szczerze polecam zakupic dreamcasta, tam jes pelno tego. Co do x360 mysle ze scena emu niebedzie sie rozwijac za bardzo, chodzi tu o bardzo zamknieta architekture konsoli, na takiego xboxa sa rózne playery, emu i homebrew a na x30 nic
     
  4. cocieto13

    cocieto13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Widac ze cos scena sie rozwija , na stronce tez jest livecd z linuxem na x360 itp.
     
  5. zdechlak

    zdechlak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    emulator SNES to działa nawet na moim 5letnim ngage a na xbox1 śmiga jak szalony - MAME również - no chyba że już tekkena 456 ktoś odpalił to powiem wtedy że już coś osiągnięto
     
  7. zdechlak

    zdechlak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. Budyn90

    Budyn90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    109
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Podczas odtwarzania filmow na Xbox'ie rowniez aktywny jest tylko jeden rdzen, reszta jest wylaczona. Nie wiem wiec o jakim negatywnym wplywie mowisz:)
     
  9. zdechlak

    zdechlak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kto pierwszy zrobi tutorial jak odpalić ten emulator MAME360 dostanie piwo!
    bo ja się obawiam że on chodzi tylko na starym dasbordzie konsoli
     
  10. przeo0709

    przeo0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 26, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bełchatów
    głupie pytanie co daje ten emulator ;p?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie odpalicie na swoich konsolach. Trzeba trochę pobawić się w konsoli do tego nie można było aktualizować najnowsza aktualizacją.
     
  12. zdechlak

    zdechlak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czeba czekać na nowsze wersje emulatorów?
    a może wystarczy wgrać starego dashborda ; ) ? ludzie kombinujcie!
     
  13. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Z tego co widziałem to trzeba troszkę polutować, pokombinować i linuxa uda nam się odpalić. Działa dobrze, możemy przeglądać strony internetowe, jedyne czego brak to dźwięku. Możliwe że rozwiną ten projekt i będzie możliwość odpalenia Linuxa w wersji pełnej co da ogromne możliwości, z konsoli zrobi się konsola-PC

    Ja nie aktualizuję konsoli, czekam na rozwinięcie projektu
     
  14. deek

    deek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a mam takie pytanie z innej beczki istnieje emu PSX'A na x360??:rolleyes:
     
  15. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Ta, może od razu PS3, co? :p Pomarzyć można :)
     
  16. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia

    dobrze się obawiasz, zresztą jest ta informacja w pierwszym poście.
     
  17. zdechlak

    zdechlak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a przecież istnieją karty dźwiękowe na USB z tego co wiem ;> więc linux teoretycznie mógłby dźwięk posiadać : )
     
  18. ucho333

    ucho333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niech zrobią to na nowym dashbordzie i wytłumaczą w miarę prosto instalacje to wtedy napewno wgram,a narazie to za dużo kombinacji.Pozdro
     
  19. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    może Ty to zrobisz... ludzie nie ma szans że odpalicie homebrew na najnowszym dashu !
     
  20. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    mhy czy jest sens robić homebrewy które nie działają na nowym dashu ??
     
  21. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Na najnowszym nie ma szans, załatali dziurę, ale w aktualizacji przed ta najnowszą ta dziura jest z tego co wiem... Dlatego ponownie wszyscy zaczeli szaleć na punkcie linuxa
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum