1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Emulator Wasabi 360 ultra

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krzeszewski, Styczeń 20, 2012.

  1. krzeszewski

    krzeszewski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam parę pytań odnośnie tego emulatora :
    1.Jaki dysk byście do niego polecali chodzi mi o konkretny model ( przenośny)
    2.Z tego co wiem do tego emulatora trzeba wgrać nowe oprogramowanie ja znalazłem takie pliki ap25db.bin , wasabi.xml , wasabi-update.bin jak je wgrać czy jest możne jakiś program ???
    3.Skoro to emulator oryginalnego napędu to musi on z tego co się orientuje mieć wpisany DVD key pytanie gdzie go mam wpisać ???
    4.Najważniejsze w specyfikacji pisze ze ten emulator jest kompatybilny z xboxlive czyli rozumiem w monecie kiedy podłącze pod net bana nie dostane ??

    Z góry dzięki za wskazówki i porady.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ernest Strzelczyk

    Ernest Strzelczyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    1. niema konkretu musi być na e-sata niby może być usb ale ja nie doszedłem do tego jak podłączyć:/ jakaś przejściówka coś tendy ale nie wiem :D najlepiej obudowę z e-sata a dysk jaki sobie chcesz:p
    2. pliki maja być w katalogu wasabi na hdd przestawiasz przełącznik na pass‐through,trzymasz Select na wasabi i uruchamiasz konsole zapali się niebieska dioda(puścić select),a jak zapali się zielona to brawo udało się uaktualnić wasabi:D
    3. pliczek Key.bin do katalogu wasabi
    4. ban może być zawsze nie ma 100% pewności


    A i na stronie wasabi jest wszystko w tutkach :p
     
  4. fafal251

    fafal251 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam panowie
    Sam mam lt 3.0 ale kumpel ma slima z 16D5S mfr 2012.09.27 i pytanie powstaje czy te urzadzenie bedzie współpracować z tym napędem ?
     
  5. jarko20

    jarko20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    SkoczówCity
    Pytanie czy nie opłaca mu się zrobić RGH??? Aby działało Wasabi potrzebny jest dvd key, a to podnosi koszty. Ja używam Wasabi, mam również
    lt3 ale to wszystko na 16d4s. Wolę Wasabi niż Lt, przynajmniej nie mam problemów z nagrywaniem.
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Witam. I ja mam kilka pytań do informujących

    1. Rozumiem że dysk w Formacie NTFS (fat32 nie bo obrazy ISO maja ponad 8GB) a Fat32 obsługuje do 4Gb pliki, chyba że trzeba przerobić ISO na jakiś inny format jak w RGH na GOS lub XEX
    2. Gry obrazy ISO czy co tam obsługiwane gdzie na dysku mają być... Jakiś szczególny katalog czy mogą być luzem..? Wasabi sobie sam przeszuka dysk i znajdzie?
    3. "Pliczek Key.bin do katalogu wasabi" - Ok gdy mamy klucz bo zrobiłem RGH, ale skąd zdobyć plik key.bin.... chyba że jest to plik textowy przerobiony na BIN a w nim żywcem klucz DVD .. Więc pytanie jaką strukturę powinien mieć ten plik
    4. Do update wasabi mam takie coś Wasabi 360 Ultra Firmware 1.3 BETA 2 a w nim 2 pliki ap25db.bin , wasabi-update.bin domniemam że do aktualizacji trzeba oba pliki skopiować na dysk do katalogu wasabi
     
  7. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
    1.nie ma formatu GOS tylko GOD.
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    sorki literówka wkradła się
    4 te pytanie także nie aktualne


    Zastanawia mnie jak stworzyć klik key.bin w przypadku wszystkich napędów poza 16D5s i HL10N to wiadomo że w programie JungleFlasher v0.1.94 Beta (320) zakładka Firmware Tool 32 opcja SAVE DRIVE KEY, wtedy wyciągamy klucz z odczytanego wsadu kości napędu, ale co wtedy jeśli mamy klucz napędu z 16D5S wyciągnięty przez RGH a nie przez odczyt napędu, jak zatem stworzyć plik key.bin....... trochę kombinowałem z Jungleflasher ale niezbyt to wychodzi aby stworzyć plik key.bin pod 16D5S.
    Jednak podglądając inny plik np napędu 16D4s zapisując zaś do key.bin i edytując go w HEX widać ewidentnie klucz.... zastanawiam się nad edytowaniem key.bin z 16D4S i wstawieniu klucza z 16D5S. co wy na to.... jak tworzycie plik key.bin od napędu 16D5s do Wasabi?
     
  9. msdt

    msdt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I jak rozwiązałeś ten problem z kluczem do wasabi, bo mam ten sam problem .
     
  10. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    przepraszam za wykopalisko ale tu mnie ujęliście...
    na stronie wasabi pisało że samo odczytuje klucz napędu.. ale to chyba nie przerobionego tak?
    mam lt 2.0, zadziała samo ? a jeśli nie zadziała czy jak wyjmę napęd i odpale wasabi jak mówicie żeby go wykryło już jako napęd to obskoczy to ?
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Wasabi sam wydobywa klucz ale tylko z napędu Liteona 16D4S, wszystkie inne trzeba stworzyć manualnie klik key.bin a w nim zapodać odpowiednio klucz, ewentualnie można to fajnie zrobić w programie JungleFlasher choć nie wiem w sumie jak jest to z napądami od Phata tj, Hitachi, Samsung, BenQ, bo każdym razie na Phatowym Liteonie 16d2S nie pójdzie wydobycie klucza z poziomu Wasabi.

    Napęd w konsoli prawdopodobnie nie musi być wpięty ponieważ w trybie emulacji napęd jest odłączany zasilaniem i nawet szufladki nie wysuniesz
     
  12. Turek1005

    Turek1005 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, podepne sie pod temat, gdyż jakiś czas temu zakupiłem konsole slim 4GB, i zamierzam ją przerobić, myslałem cały czas nad RGH, jednak teraz w ofertach zwróciłem uwagę na Wasabi i xk3y 360, i tu pytanie, która przeróbka bd najlepsza? W opisie wasabi i xk3y jest wspomniane, iż jest to montaż bez lutowania, czyli wiąze się to również z utratą gwarancji?
    Z góry dzięki za odp;)
     
  13. bulas5

    bulas5 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pomocy kupiłem
    Opcje
    Wasabi 360 ODE Xbox 360 FAT mam napęd benq nie mogę sobie poradzić z odpaleniem wasabi wszystko mam dodrze podłączone ale wasabi się nie świeći katalog wasabi jest ale nie wiem jak z tym kluczem wyciągłem klucz i mam taki plik BENQ-OFW ma 256 kb co dalej

    wasabi zamontowane klucz napędu key.bin w katalogu wasabi selekt trzymany niebieska dioda puszczony i czerwona dioda co robię źle proszę o pomoc



    Info orso6 // Nie pisz posta pod postem używaj opcji edytuj.





     
  14. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Turek1005 każda ingerencja w konsolę wiąże się z utratą gwarancji producenta.



    bulas5
    Tu masz tutorial zrób wg niego musi działać http://wasabi360.com/downloads/Wasabi 360 Ultra User Guide v1.2-0.pdf
     
  15. kuneks

    kuneks Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam zamontowny Wasabi 360s ,wszystko wyglada super do momentu kiedy chce zaladowac iso,obraz gry jest montowany,odpalam,na sekunde mam czarny obraz i zachwile wracam zpowrotem.Na dysku mam katalog wasabi,w srodku key.bin,ap25db.bin i wasabi update.Iso sa poza katalogiem.Wszystko probowalem,update etc,iso przez abg przeszly,ale problem nie zniknal
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Tez tak miewalem. Winny jest zle skonfigurowany plik wasabi.xml lub jego brak. Jutro moge ci podeslac ten plik gotowy lub zawartosc jego.


    Naklepane na i9001
     
  17. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Będzie działało tyle że przy jego konsoli trzeba wydobyć dvd key z płyty głównej po przez RGH ponieważ wassabi nie odczyta dvd key automatycznie z napędu tak jak robi to przy napedach 16d4s

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  18. 88611576333

    88611576333 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jeżeli mogę też bym się podpiął pod temat gdyż mam ten sam problem co kuneks może ktoś pomóc świeżakowi
     
  19. Mariwrk

    Mariwrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem z wasabi. Montuje obraz iso wszystko ok ale gdy uruchamiam gre zalącza sie czarny obraz i po sekundzie gra wychodzi do menu. Poradzi ktos cos na to ?
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Plik konfiguracyjny ustawiony prawidłowo?

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  21. Mariwrk

    Mariwrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    własnie nie. Chodzi o wasabi.xml? to nie wiem jak. Moze ktos podesle na maila ten plik? Naped mam liteona wiec klucz wasabi pobiera samo.
     
    Ostatnia edycja: Listopad 30, 2016
Wczytywanie...

Poleć forum