1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Emulator Xbox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Nomadsky, Styczeń 19, 2011.

  1. Nomadsky

    Nomadsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam was wszystkich.
    Mam mały problem z emulatorem xbox na xbox 360. Ściągnąłem już kilka wersji o różnej objętości w Mb i po aktualizacji konsoli dalej nie działają mi gry z Xbox (choć są na liście kompatybilnych). Ostatnim razem jak ściągnąłem plik z emulatorem i wrzuciłem go na przygotowanego specjalnie do tego celu Pendrive'a, to podczas jego instalacji (a raczej próby) diody które w konsoli były wcześniej zielone zrobiły się czerwone i zapaliły się wszystkie cztery. Obawiałęm się ROD'a, ale to nie było to i gry na xboxa 360 normalnie chodzą wszystkie. Prosiłbym o jakiś działający wam emulator i wrzucenie go na jakiegoś hosta. Mam IXtreme 1.6 lub 6.1 jeżeli będzie to pomocne.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A masz dysk twardy do konsoli?

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  4. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
    proszę:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=603aa2f7-bbca-4fa6-b679-794bca845577&displayLang=pl
    ja to ssałem, postępowałem wg instrukcji, i włala!
    ale ja to robiłem tylko dla jednej gierki: Shenmue2.
    i u mnie działa...
    ale dokładnie przeczytaj, nim sciągniesz, nagrasz, i update zrobisz...

    edit: moment, coś nie ten lineczek zapodałem. zaraz edytuję...
    edit2: nie no...nie chce wyjść inaczej. to jest to.
    ale dziwne, bo na płytce mam to jako plik default.xex, o wadze 12.6MB
    ale ten do zassania plik, to 6.9MB
    a ja już nie pamiętam, jak to robiłem, w każdym bądź razie nagrałem, i zapodałem na konsolę. tam mnie spytało, czy update zrobić, dla możliwości "uruchamiania gier z pierwszej konsoli microsoftu" :D
    zrobiłem, zrestartowało konsolkę, i działa.

    ale lepiej przeczytaj najpierw mojego posta, z grudnia...o tym własnie. ku przestrodze. :D

    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/0022-po-wgraniu-freeboota-78072.html
     
  5. Nomadsky

    Nomadsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam dysk...
    i ściągnąłem to co podał kolega f1older ale znów to samo...
     
  6. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Dysk MS czy WD
     
  7. Nomadsky

    Nomadsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. xboxowner

    xboxowner Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a gry masz odpowiednio przerobione ? bo nie mozesz tak sobie wypalic plyty i zapodac do xa 360
     
  9. Nomadsky

    Nomadsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam przerobione tak jak pod xbox'a 360 i wiem że nie można od tak nagrywać
     
  10. Nomadsky

    Nomadsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jakoś dałem radę ale nie wszystkie gry mi chodzą. Np. Arcadówki z TEMCO z pierwszego Xboxa działają ale Fifa Street 2 już nie.
     
  11. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
  12. Nomadsky

    Nomadsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Posłuchaj mnie, wiem jakie gry są kompatybilne a które nie. Chodzi o to że nie mogę zainstalować żadnej aktualizacji emulatora, a gdy włączam np. fifę street 2 to mam komunikat:
    Wystąpił problem z grą na starszą konsolę xbox.Nie można kontynuować. Więcej informacji można znaleźć na stronie Xbox Support Home


    X:5818.0 B:1884.0
     
  13. Nomadsky

    Nomadsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy może ktoś wstawić gdzieś najnowszą wersję emulatora xboxa na xbox 360 ? Bo wydaje mi się że próbuję zainstalować starą aktualizację na nowszą

    EDIT: Znalazłem rozwiązanie trochę głębiej na forum w jednym z postów, Temat do zamknięcia :)
     
  14. czarny240

    czarny240 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to mozesz podac kolego namiar na to rozwiazanie a ja mam dysk wd i tez ten problem
     
Wczytywanie...

Poleć forum