1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Energia tylko w trakcie wciśnięcia power

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Varon.23, Październik 8, 2012.

  1. Varon.23

    Varon.23 Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zd wola
    Witam , chcę dorobić sobie pewien bajer do konsoli , mam płytkę z zaprogramowanym dzwiekiem , ale mam problem taki że nie wiem gdzie to podłączyć , są 2 kabelki , na zewnetrznym zasilaczu działa ładnie a w konsoli nie wiem jak podłączyć , prosze o pomoc , podłączałem tam gdzie wiatraki ale nic nie dało
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    opisz to dokładniej, jakieś zdjęcie może co to jest,samoróbka czy fabryczne ?
     
  4. Varon.23

    Varon.23 Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zd wola
    jest to płytka pcb z wgranym i zaprogramowanym chipem i z głośniczkiem , jest tam zaprogramowane piknięcie , chcę zrobić sobie tak że jak klikną na power to będzie dźwięk coś jak w slim , wiem że możecie się zemnie śmiać że to nie potrzebne itp ale ja to chcę zrobić i już , pozdrawiam

    dopowiem że jak podłącze pod mofset to ciągle chodzi i hałasuje , ja chcę żeby raz pikło
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    a jak to działa i na jakie napięcie ? Jak puścisz 3,3v stałym prądem to będzie piszczeć cały czas czy np do wyładowania kondenzatora i potem koniec, pomimo podawania dalej zasilania ?
     
  6. Varon.23

    Varon.23 Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zd wola
    podłączałem pod 12v i musiałem ciągle tym kabelkiem machać żeby pikało , więc chcę do wyładowania kondensatora
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  8. Varon.23

    Varon.23 Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zd wola
    właśnie podłączałem pod te ale mi startuje nawet jak konsoli nie włączę :(

    Jak coś to testuję to na zepsutej konsoli , gdy podłączę pod diody to mi dźwięk awarii słychać , podłączyłem pod chip po drugiej stronie płyty głównej i tam słychać z głośniczka jak włączam konsole taki dźwięk awarii
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    wiem gdzie 3.3v jest nie na stand by jak to cię ratuje :)
     
  10. Varon.23

    Varon.23 Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zd wola
    to powiedz gdzie jest to miejsce z tym 3.3v to sprawdzę czy zadziała
     
  11. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A próbowałeś wziąć napięcie z zasilania napędu? Jest tam 3,3V / 5V / 12V
     
  12. Varon.23

    Varon.23 Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zd wola
    próbowałem , czy to nie działa dlatego że mam na tej konsoli rrod ? 0001, bo jak podłączę pod diody to fajnie słychać dźwięk awarii :D


    tutaj przesyłam zdjęcia płytki , może zaobserwujecie jakieś błędy :
    Zdjęcie całości
    Zdjęcie płytki

    Znalazłem takie coś na internecie może się przyda , ale czy to bezpieczne ?:
    http://img706.imageshack.us/img706/7789/liteontx2ok.jpg

    Podłączyłem pod te 3 v z napędu i mi szumiało co 2 sekundy ciągle , nie wiem co zrobić z tym ;s

    Info Dostałeś już warna za brak edycji postów. Dostajesz drugiego. Tak dalej i znów będziesz miał zbanowane konto// Laki88

     
Wczytywanie...

Poleć forum