1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Era Internet Stacjonarny i Xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Patrolek PL, Styczeń 26, 2010.

  1. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Witam,
    Mam parę pytań związanych z Erą Internet Stacjonarny i Xbox-em 360.
    1. Chce podpisać umowę na ten internet i pyt. czy jest on dobry?
    2. Czy trzeba mieć telefon stacjonarny w TP i/lub Erze? (nie posiadam)
    3. Czy Xbox 360 jest kompatybilny z modemem-routerem z Ery? (Webracer 8012)
    4. I jak jest kompatybilny da się na nim grać w XLive? (1mb/s)
    Z góry dziękuje,
    Patrolek
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1 i 2 nie wiem
    3. powienien działac
    4. moze byc roznie ale powinno sie dac
     
  4. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Tak podejrzewałem ale najbardziej interesują mnie odp. na pyt. 1 i 2 :)
     
  5. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    1 "dobry" to jest pojęcie względne , na pewno jest w użytkowaniu tańsze od tpsa
    2 usługa polega na przypisaniu numer stacjonarnego(może być wcześniejszy ale nie musi) do karty sim , wiec można korzystać z normalnego telefonu komórkowego, ale w określonym w umowie zasięgu jednego nadajnika ERY
    3 tak
    4 zapomni na 99% będą opóźnienia w granicach 200ms


    edit: Stacjonarny Internet w Erze polega na wykorzystaniu infrastruktury Tpsa (po kablu) czyli ping powinien być lepszy ale jeżeli nie masz kabla tpsa-y w mieszkaniu ,to będzie problem
     
  6. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Czyli twierdzisz że się nie nadaje? No to jaki internet polecasz? (centrum Warszawy)
     
  7. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    Ja mam nieostrade 1mb to xlive chodził jak ta lala, zadnych lagów ani nic, koszt coś 50zł + 30 za utrzymanie linii
     
  8. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Myślałem nad TP ale to utrzymanie linii... :mad:
     
  9. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    a UPC ja ma 25mb/s za 90 zł :p
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    z tego co wiem internet stacjonarny ery polega na tym ze masz "stacjonarna" komorke tzn bezprzewodowy telefon (np sagem) z karta sim. i nie idzie to po kablach tylko po gsm
     
  11. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Nie raczej nie jest napisane że idzie na kabelkach TP.

    PS. Z wielkimi trudem w 3 dni ale udało się połączyłem się z XLive po rzez Play Online. Ale nie polecam tego strasznie się zacina :mad:

    EDIT:

    A trzeba mieć do tego tel stacjonarny? (czy są jakieś ukryte opłaty?)
     
  12. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    telefon stacjonarny od ery polega na sieci "GSM" ale już interent stacjonarny od ery jest na infrastrukturze TPSA

    INFO: "Era Internet Stacjonarny" - oficjalnie - TELEPOLIS.PL
     
Wczytywanie...

Poleć forum