1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Error Code E76

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Snajpa, Styczeń 9, 2011.

  1. Snajpa

    Snajpa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , dnia wczorajszego flashowałem napęd kolegi w swojej konsoli , wiadomo podczas flashowania konsola była na chodzie , po niepomyślnym flashowaniu napędu(nie mogłem wyciągnąć DVDkey z iXtreme) wyłączyłem xboxa odłączyłem go od PC i podłączyłem SATA pod xboxa.Chciałem sprawdzić czy napęd działa itd. lecz nastąpiła rzecz niespodziewana , ukazał mi się Error Code 76 czyli problem z kartą sieciową , domyślam się że przy zakładaniu napędu uszkodziłem pewną część płyty głównej lecz nie mam pojęcia którą.Nie wiem w którym miejscu znajduje się karta sieciowa oraz co mogło spowodować jej zniszczenie.
    W razie czego, mogę wrzucić fotki xboxa od środka jeżeli ktoś będzie chciał spróbować pomóc z tym problemem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Padl chip od ethernetu pewnie robiles flasha bez uziemienia:)
     
  4. Snajpa

    Snajpa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Eh rzeczywiście zapomniałem o uziemieniu ... teraz następujące pytanie czy mogło paść coś jeszcze ? Żeby się nie okazało że wydam 100 zł za wymianę chip'a a tu wyskoczy następny error.
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Ciezko powiedziec poczekaj az inni sie wypowiedza:)
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  7. Snajpa

    Snajpa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, to na pewno E76 , chyba że southbridge ma takie samo oznaczenie , sorry ale od 2 lat posiadania konsoli nie miałem z nią problemów więc nie znam się aż tak na tym.
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tak wymiana chipa sieciówki pomaga
    zaznaczony strzałką na foto
    koszt okolo 50-60zl + chip [mozna go z innej zepsutej na co innego płyty wyciągnąć]


    [​IMG]
     
Wczytywanie...

Poleć forum