1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ethernet - pytanie !!!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Maxiu10, Maj 15, 2009.

  1. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Witam, mam takie pytanie, czy mogę zastąpić ten kabel ethernet który był w zestawie z x360 na ten: KABEL SIECIOWY UTP 5e (LAN, Ethernet...) (626316568) - Aukcje internetowe Allegro???


    Proszę o szybką i precyzyjną odpowiedz!!!:DD
    Z góry dzięki :D:D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Alexdsk

    Alexdsk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jasne, ten co dołączają niczym nie różni sie od tego co podałeś

    p.s. sam mam taki kabel za 3 zł
     
  4. PiaER

    PiaER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Auvergne
    O ile bedziesz uzywal tego kabla do podlaczenia Xboxa z routerem a nie z komputerem to ten kabel bedzie dla Ciebie dobry.
     
  5. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    a ja chce kable do bezpośredniego połączenia x360 z PC??? jaki kabel polecacie??? Podajcie jakieś linki na allegro| a i czemu ten kabel nie jest dobry do połaczenia x360 z PC (ten który podałem na początku) ???
     
  6. PiaER

    PiaER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Auvergne
    Do podlaczenia Xboxa z PC potrzebujesz kabla skrosowanego (crossover). Mozesz taki kupic na allegro, albo w prawie kazdym serwisie komputerowym. Tam Ci Panowie powiedza jaki kabel potrzebujesz i przygotuja wtyczki.
     
  7. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Aha, to fajnie widziałem takie kable (crossover) na allegro :D
     
  8. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
  9. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    A w Mediamarkt można taki kupić???
     
  10. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Ja mój w Media w Łodzi kupiłem, nie wiem jak w innych miastach.
     
  11. PiaER

    PiaER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Auvergne
    Maxiu, prosze nie pisz postow pod drugim. Jesli chcesz cos dodac uzyj opcji "edytuj".
    Watpie, zeby w MediaMarkcie mieli kable sieciowe. Ew. moga juz miec gotowe. Mam na mysli takie, ze nie bedziesz mogl sobie wybrac dlugosci. Jednak mozesz zawsze spytac sie kogos, napewno Ci pomoze.
    Co do aukcji:
    Zastanow sie dobrze nad dlugoscia jaka potrzebujesz. Pamietaj, ze lepiej miec za dlugi kabel niz za krotki.
     
  12. MarcinekZ

    MarcinekZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    Sam używam takiego kabla, 10 m
     
  13. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    najlepiej pójść do najbliższego komputerowego sklepu, na 100% będo mieć taki kabel jaki chce i chociaż nie musisz czekać na paczke z alledrogo.pl
     
  14. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Nom właśnie, chyba wybiorę się do jakiegoś komputerowego i kupie około 25m kabla, będę miał go od razu, nie będę musiał czekać na paczkę i nie zapłacę za przesyłkę tak jak jest w przypadku allegro :D
     
  15. biniu

    biniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. thaven

    thaven Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    Witam,

    od dłuższego czasu praktycznie wszystkie nowe karty sieciowe pracują równie dobrze na kablach skrosowanych jak i nie, więc przestaje to mieć znaczenie :). Dokładnie tym samym kablem łącze Kloca z laptopem jak i switchem.

    pozdrawiam
     
  17. owned444

    owned444 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    bp/anglia
    jw najlepiej isc do sklepu elektronicznego . 10m kabla skrosowanego kosztuje okolo 9zl z koncówkami. allegro niedosc ze przesylka to i poczekasz troche
     
  18. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    cześć jestem od niedawna dumnym posiadaczem xboxa i mam pytanie,
    1.jakim kablem podłączyc konsolę z modemem (prosty czy skrosowany?),
    2.jakim kablem podłączyć xboxa do kompa (podobno jest to skrosowany ale na innych forach piszą inaczej i nie jestem do końca pewien)
    3.czy można odłączyć kabel ethernet modemu od kompa i zamiast kompa połączyć xboxa z modemem? czy to starczy? czy trzeba xboxa do kompa podłączać?
    4.jeżeli do kompa to wystarczy odłączyć modem i w to miejsce podłączyć xboxa?

    Proszę o odpowiedź

    PS. Mój pierwszy post na tym forum :p:D
    PS2. Za pierwsze dobre odpowiedzi na moje pytania stawiam "+"
    Pozdro
     
  19. l0rak

    l0rak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śmigiel
    Najprostsza metoda jest zakup rutera lub switcha w zaleznosci od wyboru 50-200zl. Nie podajac modelu modemu ciezko stwierdzic czy jest mozliwosc bezposredniego podlaczenia do kompa. Jesli jestes szczesliwym posiadaczem tepsy lub neti wybierasz ruter adsl, jesli radiowki lub kablowki wtedy dsl.
    Z tego co wiem xboxa mozna podlaczyc przez wtyk RJ45 i nie spotkalem sie jeszcze z modemem ktory takowy posiada, zazwyczaj jest to USB.

    Powodzenia
     
  20. zbrochhh

    zbrochhh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Jeśli chcesz połączyć X z kompem bezpośrednio to crossowany kabel, natomiast jeśli przez router(switch) to zwykły, tyle, że do owego routera lub switcha:)
     
  21. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    ad.1 Preferowany jest prosty, aczkolwiek zdarzyc sie moze, ze i cross zadziala.
    ad.2 Tylko i wylacznie cross
    ad.3 Jezeli Twoj operator identyfikuje klientow po adresie MAC to mozesz miec problem z podpieciem bezposrednio do modemu. A nie wiem czy mozna klonowac MAC'a na konsoli.
    ad.4 Jezeli masz tylko jedna sieciowke w kompie to tak wystarczy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum