1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ethernet, USB problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez iksmen, Styczeń 17, 2011.

  1. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam pewien problem bowiem, zainstalowałem poniższy modem za pomocą kabla Ethernet, jednak wtedy zająłem miejsce na kabel Ethernet z konsoli, więc podłączyłem modem kablem USB i internet był, a także wszystko było ok, dopóki nie podłączyłem kabla Ethernet z konsoli wtedy internet się odłączył. Pomocy o co chodzi, może kabel z konsoli jakoś blokuje internet? MAM NEOSTRADE!
    [​IMG]



    I pytanie nie do tematu, czy taki router byłby dobry do podłączenia Xbox - modem neostrada - komputer?
    http://allegro.pl/nowy-linksys-wrtu54g-tm-router-wifi-upc-fv-i1412320395.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie da rady dzielic neta jednoczesnie z USB i kabla sieciowego, aby podlaczyc wiecej urzadzen kup switch do tego routera bo to w sumie jest router ale tylko z jednym wyjsciem enthernet

    Nie ten router nie pasuje chyba ze uzyjesz tego routera ktorego masz jako momdemu
     
  4. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozumiem wiesz ja myślałem nad routerem ale switch też dobry a to musi być jakiś specjalny switch do neostrady ma mieć modem ADSL czy coś?
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Dobry jest, kupuj go.
    kabel ethernet podłączasz do modemu który już masz i wtykasz do tego kupionego routera w niebieskie gniazdo, a później potrzebne ci będą jeszcze 2 kable ethernet do połączenia router->komp / router->konsola (żółte gniazda w routerze)
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    switch to tylko rozdzielacz sygnalu sieciowego, a czy ten sygnal ma neta czy tez nie nie ma znaczenia, ten ZTE to nic innego jak router ale bez switcha dlatego ma tylko jedno wyjscie sieciowe, kup switch i mozesz uzywac tego ZTE bo kompa czy tez xbxox podlaczasz pod switch, a switch pod router
     
  7. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak ale pamietaj zeby sie zalogować na router zte i wlaczyc DHCP i zapomnij zlaczu USB bo one jest potrzebne jak router dziala w trybie modemu
     
  9. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
  10. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Widzę też, że switch podłącza się przez zasilacz więc to miejsce w kompie na ethernet zostaje wolne.

    Modem ZTE -> switch <- Xbox coś takiego co nie?

    @up

    ale to też chyba ze switchem nie ma dużo kobinowania co? Przecież to tylko kilka dodatkowych portów a ja mam jednego kompa i chce mieć neta w xboxie i kompie dlatego brakuje mi jednego wejścia ethernet
     
  11. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Kup router z modemem ADSL i wywal ten modem od neo ! Będziesz miał wszystko w jednym urządzeniu, i podłączysz wszystkie komputery, xboxy, telefony i inne rzeczy do jednego urządzenia, bez zbędnych kombinacji !
     
  12. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Gdzie switch to kombinowanie co ?
    Podlacza sie i juz po co komu nowy router skoro juz go ma tylko brakuje portow, i jak juz ZTE to nie MODEM ludzie jak sie wypowiadacie to troche miejcie wiedzy bo nie odróżniacie modemu od routera

    Switch potrzebuje dodatkowe zasilania, ZTE podlaczasz pod switch, a pozniej inne urzadzenia pod ten switch
    Tak wlasnie to podlaczasz, nie ma nic kombinowania podlaczasz i dziala

    Musisz go ustawic tzn wpisac login, haslo, VCC, VPI
     
  14. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    też właśnie myślałem tak, bo skoro mam już router z modemem to po co mi drugi kiedy ja potrzebuje tylko dodatkowe wejścia RJ-45 czy jakoś tak :)

    Też tak myślałem, że jeśli podłączam switch tylko zasilaczem do przedłużacza to switch nie musi mieć połączenia z komputerem? Troche to podejrzane bo z neostradą to nigdy nic nie wiadomo.
     
  15. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak chcesz mieć internet na PC skoro nie chcesz łączyć switcha z PC?

    Podłączasz w ten sposób, wszystkie 3 kabel idą do Switcha

    ZTE
    |
    |
    Switch---- Xbox
    |
    |
    PC
     
  16. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tak ale widząc na allegro to switch nie ma żadnego kabla do komputera tylko ten zasilacz a zasilacz chyba idzie do gniazdka a nie do procesora ?:D

    No jak poprawiłeś to lepiej tylko dalej dręczy mnie pytanie skoro jest tylko zasilacz to jakim kablem mam połączyć PC ze swihem, kupić jakiś oddzielny RJ-45??
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    laczysz kablem sieciowym, tak jak mowilem o usb zapomnij. router to urzadzenie samodzielnie nie musi byc podlaczone do kompa zeby ten np wykonywal polaczenie bo to wlasnie router ma robic za komputer to samo tyczy sie switcha ten tylko rozdziela sygnal
     
Wczytywanie...

Poleć forum