1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Euro-Component.

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez Przemek1343, Luty 9, 2013.

  1. Przemek1343

    Przemek1343 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łomża
    Witam. Mam pytanie. Otóż tak- mam telewizor w standardzie hd (hyundai jakiś tani chińczyk), zepsuło mi się w, nim hdmi i jestem zmuszony grać na xboxie w koszmarnej rozdzielczości 360p. Pomyślałem sobie czemu, by nie podłączyć componenta i cieszyć się jakością HD i tu zaczynają się schody. Wchodząc w menu telewizora mogę wybrać wyjście component, ale nie mam zielonego pojęcia, gdzie mogę ten kabel wsadzić. Wejścia jakie są widoczne, to rgb, uszkodzone złącze hdmi oraz AV. Chciałbym się spytać, czy za pomocą tej uzyskałbym jakość hd? Pozdrawiam.

    Ps: Przepraszam za wszelakie błędy (jeśli takowe się pojawiły), lecz pisałem z tabletu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jak ty chcesz osiagnac hd przejsciowka na EURO... najwidoczniej nie masz WEJSCIA komponent w swoim telewizorze, nie myl tego z composite bo komponent to jest bodajze 5 kabli, a przejsciowka na EURO nie uzyskasz HD
     
  4. Przemek1343

    Przemek1343 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łomża
    W menu telewizorze mam opcje YPbPr w menu, więc telewizor raczej taki standard obsługuje. No bo inaczej po co on by tam był?
     
  5. Przemek1343

    Przemek1343 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łomża
  6. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    wpierw sprawdz z tylu tv czy masz wejścia na komponent...potem kup odpowiedni kabel na 5 chinchy bodajże i podepnij...
     
  7. Przemek1343

    Przemek1343 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łomża
    No właśnie za cholerę nie widzę tego. Pytanie tylko, skoro tego nie ma, to dlaczego do cholery jest taka opcja w menu telewizora..
     
  8. Zula

    Zula Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    58
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Od mojej mamusi
    W zasadzie jak masz oryginalny kabel "Component HD-AV" to możesz grać przez wejście EURO. Tylko na kablu przełączyć na HDTV i obraz nie będzie taki zły.
     
  9. Przemek1343

    Przemek1343 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łomża
    No ok, rozumiem. Ale co masz na myśli mówiąc, że nie będzie taki zły? Telewizor jak wskazuje menu obsługuje standard YPbPr, tylko nie ma widocznego wejścia (o ile jest). Zaraz dodam zdjęcia, jak to wygląda.
     
  10. Zula

    Zula Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    58
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Od mojej mamusi
  11. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    takie wejścia powinieneś mieć w tv
    [​IMG]
    jeśli nie masz to **** obraz bedzie słaby .
     
  12. Przemek1343

    Przemek1343 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łomża
  13. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    nie masz tego wejscia i nic nie zrobisz, a obraz na EURO to bedzie tragedia i zadne przestawianie na kablu na HD nic nie da bo na EURO nie da sie uzyskac HD
     
  14. Przemek1343

    Przemek1343 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łomża
    No ok, ale w takim razie czemu do cholery w menu telewizora ma taką funkcję??
     
  15. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Nie masz tam gdzies tych gniazd pod jakąś klapeczka albo cuś ew od dołu gdzieś bo to dziwne ze sa dostępne w menu.jesli nie to podepnij sie po vga tez będzie ładnie :).
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Euro-Component.

    Jesli nie ma gniazd to nie wyczarujesz

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  17. Przemek1343

    Przemek1343 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łomża
    Telewizor niestety nie posiada wejścia component (mimo, iż jest taka opcja w menu). Cóż szkoda, będę musiał pokombinować z naprawą tego złącza, bo nowy TV dopiero w kwietniu do tego czasu pozostaje mi ten. Dziękuje wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia
    @edit.. Sam już nie wiem, patrzę na allegro ten sam telewizor pisze jak wół złącze komponentowe... Spróbuje jutro coś z tym zrobić.
     
  18. Sewek :)

    Sewek :) Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    256
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Euro-Component.

    Nie mozliwe ze nie ma.
    Jaki to dokladnie model ?

    Wysyłane z mojego RUBINA za pomocą Tapatalk 2
     
  19. Przemek1343

    Przemek1343 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łomża
    Chińskie badziewie, które kupiłem za 200zł, obraz na hdmi był przyzwoitej jakości, lecz teraz wygląda to tragicznie. Telewizor to hyundai hlh 22840mp4.
     
  20. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  21. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    sprawdz czy nie ma na boku telewizora lub z przodu, niekiedy sa tak ulokowane
     

Poleć forum