1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Evo X, Instalacja Softmoda i zmiana rozdzielczosci.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Kryniuk, Grudzień 9, 2013.

  1. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    283
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Witam
    Dzis dostalem w lapki konsole xbox z czipem Evo X, przy starcie Xboxa w lewym gornym rogu pokazuje sie male logo tego czipu pozatym dashboard wyglada na orginalny, na xboxie chcialbym zrobic softmod i sie nim troche pobawic od czego zaczac? Dodam ze na dysku mam tylko 2 save'y o ile mozna tak to nazwac jeden to: DVD-X2 Dongle Free a drugi to Emigmah Video Switcher. Czy moge je usunac? Chcialbym zaczac wszystko od nowa by wiedziec co w konsoli siedzi? Z gory dziekuje za pomoc ;)
    PS. Mam tez kabelek component taki z 7 wtykami podajze jaki programik zainstalowac zeby pociagnac wyzsza rozdzielczosc z xboxa?

    Wysłane z mojego TOSHIBA_AC_AND_AZ za pomocą Tapatalk 2
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Enigmah video switcher jest to program który zmienia region konsoli z PAL na NTSC i odwrotnie.
    Jeśli masz przeróbkę chipową to po jaką cholerę chcesz instalować softmoda ?
    ściągnij sobie autoinstaller, nagraj na płytę i sobie odpal Xbox Media Center jako domyślny dashboard.
     
  4. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    283
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Ok ok, dzieki czyli czyli ten Enigmah moge wywalic?
    Czyli majac ta przerobke chipowa moge sie bawic w te wszystkie cuda typu XBMC itp?
    Nic sie nie spieprzy?
    PS. Gdzie znajde autoinstaller?
    Wysłane z mojego TOSHIBA_AC_AND_AZ za pomocą Tapatalk 2
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Jeśli jesteś pewien że masz CHIPA to nic się nie spieprzy.
    Bez względu na rodzaj przeróbki (flash, softmod lub chip) możesz bawić się w te wszystkie cuda czyli XBMC.
    Bez xbox media center xbox1 jest bezużyteczną kupą złomu - to właśnie XBMC robi z konsoli kombajn.
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Enigmah zostaw, bo to ten programik pozwala przełączyć konsolę w tryb ntsc a skoro masz kabel component to Xbox Media Center odpali Ci się wtedy w pełnym full hd. Niektóre gry też korzystają z tego trybu i odpalają się na componencie w trybie 720 p.
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    xbmc niweluje problem z ntsc, pal i innymi pierdołami.
    oczywiście programik sobie zostaw ale przy xbmc nie będzie potrzebny
     
  8. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    283
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Czy po tym ze podczas włączania pokazuje mi sie w lewym górnym rogu logo Evo X mogę byc pewny ze mam zgoła czy rozkrecac konsole?
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Co to jest to " zgoła " ? Jeśli pokazuje ci się ten napis to masz w konsoli chip. Prawdopodobnie jest to Xecuter.
     
  10. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    283
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Gdzie znajdę autoinstaller?
     
  11. elgato

    elgato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Leszno
    Panowie nie walcie pierdół.
    1. jeżeli w lewym górnym pokazuje sie logo EVO X tzn tyle że jest bios evoX zasadzony.
    Oczywiście często to oznacza także chipa, ale wystarczy , że wyedytujesz bios i już nie masz logo.
    Inna sprawa to np mając tsop- wgram evoX z załączonym logiem.. i co? :) i wcale nie oznacza to, że mam chip :)

    2. XBMC jest fajny, ale niestety powoduje problemy z grami w rozdziałce 480P na konsolach w wersji 1.6 / 1,6B

    3. nie ma pewniejszej metody na okreslenie przeróbki niz śrubokręt i jazda. Jak pisałem - wgrasz bios EVOX na kość tsop i tez masz logo.

    pozdrawiam
    elgato
     
Wczytywanie...

Poleć forum