1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

F.E.A.R II, Ping (Pytanie)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez kuba426, Marzec 15, 2009.

  1. kuba426

    kuba426 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, otoz mam pytanie odnosnie gry w f.e.a.r.'a online.
    Podczas gry, jak nacisne klawisz back na padzie pojawiaja sie statystki i mozna zobaczyc jaki ping jest, z reszta pewnie wiecie, ale chodzi mi o to, ze tam gdzie niektorzy maja kilka kresek(ping) maxymalnie chyba 3, albo 4, ja nie mam zadnej, a w innych grach nie mam tego problemu, gram glownie w coda:waw.
    Mam neo 1mb. Ma ktos moze ten sam problem??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. shanhaevel

    shanhaevel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Masz otwarte wszystkie porty na xboxa? Jak się łączysz livebox, router czy przez kompa?
    Co do otwartych portów, żeby mieć NAT na "zielono" a nie na "żółto" przy teście połączenia otwórz następujące porty:
    3074 TCP
    3074 UDP
    53 UDP
    88 UDP
    3330 UDP

    I powinno być wszystko OK:)
     
  4. kuba426

    kuba426 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki za odpowiedz. Jak sprawdzic ten "nat"??
    Otwieralem porty, tcp 3074 udp 3074, ip ustawilem takie jak w konsoli 192.160.1.10 i nie wiem teraz jak sprawdzic czy nat jest na zielono czy na zolto. Jak daje sprawdzanie sieci to sa tylko trzy ikony
    konsola-znaczek kabla-xbox live, i nie ma zadnego nat.
     
  5. shanhaevel

    shanhaevel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha fakt to było w starym dashu:)Te reszte portów co napisałem rozumiem, że też pootwierałeś? Jak je otworzysz i wykonasz test połączenia powinno przejść bez problemu i wyświetli się komunikat, że jest połączenie jeżeli kilka z tych portów nie będzie otwartych wyskoczy komunikat, że jest połączenie i jest problem z natem i wtedy między symbolem sieci a xbox live będzie wykrzyknik w trójkącie:)
     
  6. kuba426

    kuba426 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wlasnie chodzi o to, ze polaczenie jest i wszystko gra, tylko z tym nieszczesnym fear'em cos jest nie tak, dodam, ze to jest jedyna gra z ktora mam taki problem.
    Jak gram w cod'a:waw to mam wszystkie 4 kreski na zielono, chyba ze dwa komputery sa wlaczone to spada o jedna.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wystarczy tylko 3074 na co ma otwierać wszystkie;). Nic nie zrobisz taki ping masz po prostu
     
  8. shanhaevel

    shanhaevel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na stronie microsoftu jest napisane, że do uzyskania jak najlepszego połączenia należy otworzyć te porty co wyżej napisałem tu masz link potwierdzający:
    Which ports are required to be open for Xbox LIVE on your router or firewall
     
Wczytywanie...

Poleć forum