1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

F1 2010: Jest bug, który psuje zapisane stany gry. Czekamy na łatkę

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Krav53, Wrzesień 28, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Krav53

    Krav53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    239
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skarżysko
    [​IMG]
    Choć gra F1 2010 podbija wszystkie rynki, na których się ukazała (u nas trafia do sprzedaży dziś), Codemasters nie przeszło jeszcze do fazy "liczenia zysków". Najpierw trzeba poprawić bugi, a jest w tej produkcji jeden, który potrafi... "zniknąć" sejwy.

    Na feralnego buga w F1 2010 skarżą się użytkownicy forum Codemasters, firma na szczęście nie chowa głowy w piasek i zapowiada stosowną łatkę, a także podpowiada, co należy zrobić, by nie stracić zapisanych stanów gry.

    Błąd występuje wtedy, gdy w czasie treningu wykonamy na torze jedno z tzw. "wyzwań R&D", czyli specjalnych zadań, zaliczenie których pozwala udoskonalić technologię stosowaną w bolidzie, a następnie wyjdziemy do padoku (z menu opcji, po kraksie lub dyskwalifikacji).

    By ominąć buga w chwili obecnej należy przejść z treningu bezpośrednio do fazy kwalifikacji - nie można pomiędzy tymi dwiema jazdami wychodzić do menu. Łatka, która rozwiąże ten problem na stałe jest w drodze, Codemasters nie chce jednak na razie podawać konkretnej daty jej premiery, bowiem wciąż analizuje wszystkie zgłoszenia o błędzie.

    Więcej - na forum gry (TUTAJ).
    F1 2010: Jest bug, który psuje zapisane stany gry. Czekamy na łatkę / CD-Action online
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kmg.al

    kmg.al Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Zniknąć sejwy. O co kur** chodzi? Usunąć sejwy to tak ale zniknąć? Bez jaj
     
  4. Dzoninho

    Dzoninho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Cytat jest bezposrednio ze strony CD-Action. Chodzi o to że gra potrafi skasowac zapisane stany gry.
     
  5. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
  6. pln

    pln Banned

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    he nie chowają głowy w piasek bo ludzie skonczyli by szybko grać jakby nagle sejwy znikało:D:D
     
  7. Freelander

    Freelander Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To jest brzydki bug? Brzydkim bugiem jest to, że całe wyścigi są oskryptowane!!! Nie ścigacie się z przeciwnikiem tylko z duchami, a czasy są z góry ustalone ! Kończę kwalifikacje na 2 miejscu, startuje z 20 miejsca, dojeżdżam 10, a po wyścigu okazuje się, że wygrałem ! To jest paranoja. Grał w tą grę ktoś przed wypuszczeniem? Przeciwnik w nas uderza, i zamiast zwolnić to jedzie tym samym tempem. Ponadto połowa przeciwników nie zjeżdża w ogóle do pit stopu !@!!! I mamy takie kwiatki jak Chandock 5, Truli 4, Senna 7 a Alonso i Vettel kolejno 12 i 13. Po naszym zjeździe do boksu przeciwnicy przyspieszają średnio 2 sekundy na okrążenie.

    Tak popsuć, tak wspaniałą grę z takim potencjałem. Ehhh....
     
  8. Vassi

    Vassi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    551
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    To nie wielki błąd , skoro można go ominąć to pewnie dużo osób będzie tak robiło.
     
  9. Kak-tus

    Kak-tus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    A, A
    A ja znalazłem następny błąd w grze. W trybie kariery na trasie Suzuka przy planowanym zjeździe na PIT-STOP samochód się zatrzymuje ale nie uświadczysz żadnego mechanika. Nie da się cofnąć ani jechać dalej, czas normalnie leci. Masakrta byłem pierwszy a już stoję z 8 min i nic ;)
     
  10. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No co ty? :p Masakra :DD
    Co do newsa - bug wcale nie był łatwy do wykrycia. Niewiem jak liczną grupę beta-testerów ma Codemasters, ale widocznie tego nie zauważyli...
     
  11. michu

    michu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    169
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ostatnio miałem identyczny bug. W Malezji w kwalifikacjach zająłem 2 miejsce, startowałem z 17, dojechałem 12 i wygrałem! jak dla mnie 0 zabawy. Gra jest dobra ale wszystko psują coraz to kolejne bugi.
     
  12. Szpaner94

    Szpaner94 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    468
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    Tak. Wcześniej twierdziłem że gra jest boska, ale teraz podpinam się pod narzekania. W zasadzie miałem do czynienia z każdym wymienionym przez Was bugiem...

    Dodam od siebie, że czasami w ostatnich okrążeniach tor zamienia się w lodowisko... co któryś zakręt bolid wpada w niewytłumaczalny poślizg... Bez względu na to jak hardcorowy "realizm" ustawicie.

    Problem stanowi także dosyć ... "liberalne" podejście arbitrów do przepisów i regulaminu F1. Czasem nieumyślne skrócenie toru jazdy o kilka metrów powoduje nałożenie kary 10 s, jednak są też miejsca na których można wykonać jedynie lekki łuk i kompletnie ominąć 2 ostre zakręty, po czym nigdy niedostaniem kary.
     
  13. StiflerX

    StiflerX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kosmos ^^
    Mam nadzieje że jest to tylko jeden bug, bo jak będzie ich więcej to może być nieciekawie :p
     
  14. Archont666

    Archont666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    363
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory
    Wiedziałem,że ta gra będzie przereklamowana.Oby poprawili błędy jeżeli chcą miec kolejnych nabywców.
     
  15. Cybuch

    Cybuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety gra zawiera trochę tych bugów. niestety z większością opisanych miałem do czynienia :/ niech coś z tym zrobią bo będzie krucho..
     
  16. szem0

    szem0 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    254
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale ten bug jest na wszystkich platformach ? czy tylko na xboxie czy jak to z tym jest?
     
  17. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Na wszystkich platformach występuje ten bug. Nawet nie tylko bug a resztę bugów :)
     
  18. pln

    pln Banned

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    xbox 360-kupujesz konsole, kupujesz gre i grasz nie martwiac sie o nic, nie to co na kompie ciecie błedy itp:D:D

    kurde ta gra to chyba zaprzeczenie tej idei:D

    pewnie ją poprawią, ale to tak jakbyście dostali nowy wyczekiwany rower ktory okazałoby sie ze nie jezdzi a potem dostali go znowu. frajda juz nie ta:D
     
  19. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    No nie ciekawa sprawa, współczuję wam :p Przypomina mi no czasy Gothica 3 gdzie musiałem zapisywać grę po parę razy na różnych slotach, bo gra ni z tego ni z owego psuła save...
     
  20. Dilek

    Dilek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nisko
    Nie ma się co złościć na Codemasters. Takie bugi nie powinny wpływać na ocenę gry... zwłaszcza że, producenci poinformowali o łatce która pozbędzie się złych robaków.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum