1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

F1 2010 kariera

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Masownik, Wrzesień 23, 2010.

  1. Masownik

    Masownik Banned

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wziaść $$?
    Witam
    Jako ze przymierzam sie do zakupu tej gry chciałbym wiedziec jak wyglada tam kariera??
    czy jest rozbudowana?? startujemy jako amatorzy w slabym teamie i pniemy sie po szczeblach kariery podpisujac kontrakty itd..czy wyglada tot ak ze tylko jakies wywiadziki zmiana opon i next race??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zary

    zary Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Na początku masz do wyboru 3 słabe teamy: Lotus, Virgin i jakiś jescze.
     
  4. Masownik

    Masownik Banned

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wziaść $$?
    aha ale jak to dalej wyglada..gra ktos juz troche w kariere moze napisac cos wiecej?
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Głupoty gada kolega wyżej. Tak jest, ale tylko w 1 przypadku

    Na początku wybierasz sobie ile będziesz sezonów w F1. Masz do wyboru 3/5/7
    Im więcej sezonów tym do gorszych zespołów możesz dołączyć. Np jeśli wybierzesz 7 sezonów to tak jak kolega napisał wyżej, masz tylko 3 najsłabsze zespoły. Jeśli natomiast wybierzesz 3 sezony to będziesz miał dużo więcej zespołów do wyboru. Będą to będą Force India, Williams, Sauber itd. (przyznam się że sam wybrałem tą opcje żeby za szybko mi się gra nie znudziła po kilku sezonach i jeżdze obecnie w Williamsie :) )
    Cały ten wybór będzie podczas konferencji gdy będą zadawać ci pytania.
    Później wszystko będzie zależeć od twoich wyników. Jeśli będziesz lepszy od kolegi z zespołu to ty będziesz dostawał szybciej pakiety ulepszeń.
    Jeśli sezon pójdzie ci dobrze, to w następnym dostaniesz napewno propozycje od lepszych zespołów do których możesz się przenieść.

    Jeśli chodzi o wyścig, to będziesz mógł wybrać ile % wyścigu będziesz chciał przejechać. 20% / 30% itd. Są odpowiedniki też okrążeń, ale na każdej trasie będzie to zawsze inna ilośc okrążeń przy tym samym procencie wyścigu). Ja osobiście jeżdzę wyścigi mniej więcej po 20 okrążeń.
    Będziesz mógł również wybrać jak długi weekend ma być. Są 2 opcje - Short i Long. Przy tej pierwszej opcji masz - 1 trening / 1 Quali / wyścig, a przy drugiej opcji masz normalny full weekend - 3 treningi / 3 sesje quali i wyścig.

    Od siebie polecam gierke
     
  6. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    dolacze sie do tematu i zadam pytanie. kiedy wjezdzac do pit stopu i ile razy podczas calego wyscigu?
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wszystko zależy od długości wyścigu
    Jeśli wybrałeś 100% długość wyścigu, to opony będą zużywały się w normalnym tempie tak jak podczas wyścigu.
    Ale jeśli wybrałeś np. 20 okrążeń czyli przypuśćmy, że na jakimś torze będzie to 33% wyścigu, to musisz pamiętać że opony będą zużywały się 3x szybciej.
    Dlatego najlepiej polegać na taktyce ustawionej przez twojego inżyniera

    Podczas wyścigu inżynier informuje cie o zjeździe do pitstopu.
    Przed wyścigiem wchodzisz w typka od opon i tam w 'race strategy' masz podaną taktyke ułożoną na ten wyścig. Możesz oczywiście zmienić jakie opony mają byc założone oraz na jakim okrążeniu ma być zjazd

    Musisz poprostu podczas jazdy słuchać inżyniera. Jeśli np masz ustawione ~15 okrążeń, to pitstop będziesz miał na okrążeniu 6-7. Jeśli będziesz rozpoczynał to okrążenie to inżynier ci przypomni o zjeździe. Jak będziesz dojeżdzał do alei to też ci przypomni.
     
  8. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    skonczylem kwalifikacje na 6 miejscu (wybrany mialem dlugi weekend wyscigowy) a na wyscigu startuje z 16 pozycji!! o co chodzi?!
     
  9. SFU666

    SFU666 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    228
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Może to że przejechałeś okrążenie na 6 miejscu i skończyleś,ale kolesie pojechali więcej i cie przeskoczyli.
     
  10. Van Der Mills

    Van Der Mills Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ciekawi mnie jak wyglądają konferencje prasowe, opiszcie to ; )
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Siedzisz przy stole obok dwóch innych zawodników, a przed tobą siedzą dziennikarze, kamery etc
    Babka wstaje, wyciąga mikrofon i zadaje pytania. Ty wybierasz jedną z 3 odpowiedzi. Pytań jest pare
     
  12. x_kamil

    x_kamil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pewnie karę z przesunięciem o 10 miejsc dostałeś.
     
  13. wikers

    wikers Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    %

    Ej a może wiecie jak już wybrałem ile chce jeździć okrążeń np 20% i chce to zmienić gdzie moge to zrobić?Lub jak skasować profil i od nowa zrobić?
     
  14. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie musisz nic kasować bo przed każdym weekendem wybierasz sobie ilość okrążeń w procentach, poziom trudności itp.
     
  15. LessThanJake

    LessThanJake Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ZABRZE
    Hej wytłumaczcie mi coś.W Australii stratowałem z 2 pozycji,na starcie wyprzedziłem Webbera i osiagnałem przewage nad nim ok 10 sekund nie mówiąc o reszcie.na 7 okrazeniu zjechałem zmienic opony i wyjezdzam sobie trzeci,drugi jest Webber który zjezdza potem a pierwszy jest Rosberg który kurna chyba se nie zjechał do pitstopu i tak wygrał wyscigu,bo niemozliwym by było że odrobiłby taka przewage.Spotkaliscie sie z czyms takim ?
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  17. LessThanJake

    LessThanJake Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ZABRZE
    Heh,no to fajnie.Ciekawe czy pofatygują sie panowie z Codemasters z jakimś patchem.Bo to troche porażka która psuje satysfakcje z gry w tak waznym elemencie który decyduje o zwycięstwie:)
     
  18. rockobradford

    rockobradford Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    175
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Super.... Czasami nie potrafię zrozumieć jak to możliwe że producenci wypuścili grę z takimi poważnymi błędami, które wypaczają rozgrywkę. Czy nikt w Codemasters nie testował tej gry? Bardzo długo czekałem na ten tytuł,ale niestety jak dla mnie F1 2010 to rozczarowanie roku, tylko i wyłącznie przez GŁUPIE błędy które wypaczają rozgrywkę.
     
  19. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    A czy w karierze jest możliwość podpisania umowy z jakimś innym teamem w trakcie sezonu a przyjście do niego po nim ??

    Może wersja PL będzie już na starcie z jakimś patchem coś w stylu FM10 czy Batman G.O.T.Y ;)

    rockobradford pamiętam jak FM10 miał największą w historii tej serii ilość beta testerów (nie pamiętam teraz dokładnie ile) a SI dostało raporty od niecałych 10% testujących.
     
  20. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Z tego co wiem dopiero po sezonie będzie możliwość przejścia do innego teamu
     
  21. tomq96

    tomq96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie pociesze was. Panowie z Codemasters wzięli się już za f1 2011. W tej odsłonie maja już naprawić błędy, i chyba warto poczekać‼ bo z tego co wiem to bedziemy na nia czekac do sierpnia/wrzesnia 2011.
     
Wczytywanie...

Poleć forum