1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

F1 2010 łatka . Jest już dobrze ?

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez riders62, Listopad 16, 2010.

  1. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy po wyjściu łatki wiekszość bugów zniknęła czy jednak zostało ich sporo ? Podzielcie się spostrzeżeniami.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. x_kamil

    x_kamil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wciąż jest dużo błędów, jest nawet kilka nowych. Ten najpoważniejszy, czyli gdy zjedziemy do pitstopu i nie jesteśmy puszczani przez lolipopmana jest nienaprawiony. Niestetym.
    PS. Chyba jest już podobny temat.
     
  4. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Nadal jest ten błąd pit-stopu ? Nie wierze ... Przecież ten błąd był najbardziej odczuwalny i wiele osób się na to skarżyło ...
     
  5. x_kamil

    x_kamil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ostatnio w wyścigu Gran Prix Europy startując z 10 pozycji skończyłem na 13, wszystko przez ten niesczęsny pit-stop.
     
  6. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja powiem tak , zawsze gdy inżynier mówi mi "chcemy cię widzieć w boksie na tym okrązeniu" to zjeżdzam okrążenie później.
    Wtedy wszystko gra i nawet raz facet z lizakiem puścił mnie tak późno , że bolid za mną prawie mnie uderzył.

    Lecz miałem już w ciągu 2 sezonów , dwa takie wyścigi , że prawie nikt nie zjechał do pitstopu !
    Startowałem z 1 pola dojechałem 8 , WTF ?
    Nikt mnie po drodze nie wyprzedził , a tempo wyścigu miałem dobre , bo na każdym kółku zyskiwałem po 0.5-1.5 sekundy nad bolidem jadącym za mną.
     
  7. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Czyli ogólnie ta łatka nic nie zmienia ?
     
  8. x_kamil

    x_kamil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jedyne co zauważyłem to trudniejsze utrzymanie bolidu w czasie deszczu, ale mogła to być wina zużytych opon, bo deszcz zaczął padać pod koniec wyścigu :)
     
  9. Freelander

    Freelander Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Trudniejsze prowadzenie bolidu w deszczu jest efektem patcha. Twórcy gry poprawili właśnie ten aspekt, bo wcześniej było nierealistycznie łatwo. Ukończyłem 4 wyścigi po patchu i wszystko jest świetnie. W boksie wypuszczają mnie tuż przed rywalami. Wszystko ok. Nie wiem skąd u Was podejrzenia o niezjeżdzaniu rywali. U mnie raz wygrał Sutil, ale to było efektem kraksy na poczatku wyścigu (niesamowite emocje), jak później zderzenia Alonso z Kubicą (tuż przed moim nosem :) ) . Zdecydowanie poprawili waleczność AI. Gra się świetnie. Elo.
     
  10. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Fajnie. Podoba mi się to że nie ma określonych graczy którzy regularnie wygrywają tylko taka nie przewidywalośc czyli uroki F1.
     
  11. x_kamil

    x_kamil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    U mnie w klasyfikacji generalnej prowadzi Rosberg, Kubica 11.
     
  12. SFU666

    SFU666 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    228
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pit-stop działa super. Przed wjazdem do pit-stopu ustawiam tylko zmiane opon i jest tylko zmiana. Trwa 4.XXX sek i wyjeżdżam przed typami:)
     
  13. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Poprawili wkońcu tego buga z tym że niektózy nie zjeżdzają do boxów? pytam bo strone wcześniej wkońcu na to nikt nie odpowiedział.
     
  14. SFU666

    SFU666 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    228
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Niczego takiego nie zauważyłem.Gram od nowa na łatce i jestem po pierwszym sezonie.
     
  15. Malinbox

    Malinbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Ja raz miałem tak że wjeżdżając do boksu Hamilton sobie walił cały czas o bandy (do tyłu i jeb) i po 4 okrążeniach kątem oka zauważyłem że Hamilton jeszcze sobie "wali" w te bandy. Fajnie to wyglądało nie powiem. :D
    To ten patch poprawia głownie realistyczność?
     
  16. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Co do sztucznej inteligencji.
    Wg mnie jest do **** , jeżdżę na trybie legenda i wygrywam prawie każdy wyścig , kwalifikuję się na 2-6 miejsce a potem na starcie jestem w stanie zyskać dwie-trzy pozycje.
    Co prawda , jeżdżę z prawię wszystkimi asystami (kontrola trakcji i abs ,włączona symulacja opon , wyłączona symulacja paliwa)
    No ale jeżeli ustawiam tryb legend , to wymagam aby przeciwnicy wykręcali takie czasy jak w prawdziwym wyścigu f1
     
  17. SFU666

    SFU666 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    228
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Może jesteś po prostu tak dobry :D
     
  18. Freelander

    Freelander Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No to się pochwaliłeś, ale nie narzekaj. Tryb legend jest legend jeżeli jedziesz trybem legend, a nie trybem żółtodziób z przeciwnikami ustawionymi na legend. Jeszcze 4 flashback'i sobie je*nij. Co to za satysfakcja z jazdy jak można pedał tudzież trigger gazu wcisnąc do oporu i mieć wy****** na zakrętach. Wyłącz asystenta, trakcje i abs (ewentualnie jak sobie nie radzisz to wyłacz abs i trakcje ustaw na medium). Gwarantuje, że nie uzyskasz już takiego czasu.

    BTW Co w tym nienormalnego że kwalifikujesz się na pozycjach 2-6 i zyskujesz kilka pozycji podczas wyścigu? Poza tym jakim samochodem jeździsz? I czy ustawienia bolidu z neta ściągasz? Na trakcji medium, z podstawowymi ustawieniami bolidu (wybierasz u mechanika te podstawowe) na poziomie legend i w lotusie czy jakimś hrt za ch*ja nie osiągniesz miejsca na podium.
     
  19. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Ja zauważyłem że boty częściej zjeżdżają ... po wgraniu patch'a
     
  20. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Ja gierkę już kupiłem. Czekam aż mi doślą nie mogę się doczekać bo widzę że mimo wszystko warto :D
     
  21. kwiatek169

    kwiatek169 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale jeżdze na pozionie legenda mam wszystkie wspamagacze wyłączone. W Barcelonie w kwalifikacjach mam 1 miejsce (ok1.22s) wyprzedzam 2 o ok 1s i nadchodzi wyścig i na pełnym baku ja wychodze ze skóry i jadę na pozionie ok 1.24s gdy nagle zjeżdzam do boksów a pierwsi jeżdzą regularnie po 1.22s i 1.21s. Kovalainem jest w pierwszej piątce a ja kończe wyścig pod koniec pierwszej dziesiątki i tak jest co sezon identycznie w barcelonie bolidy jeżdza szybciej niz w kwalifikacjach i przez to wygranie na tym torze na legendzie jest niemożliwe. czy w was też tak jest???
     
Wczytywanie...

Poleć forum