1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fable 2- doczytywanie sie tekstur

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Elendil, Maj 3, 2009.

  1. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na poczatku che napisac ze gra wypalonma jest na verbatimie 2.4x programem imgburnem. Jest ona zainstalowana na dysku twardym, takze myslalem, ze zadnego doczytywanie nie bedzie a tu ZONK! Doczytywanie nie jest tak bardzo denerwujace ale doczytuje sie np. trawa czy jakies kamienie w miare gdy podchodze blizej. Drzewa doczytuja liscie. Czasami z daleko w domach nie ma nic a podejde blizej i wszystko sie ukazuje. Czy to noirmalne ze fable 2 doczytuje roche teksturki? Wy tez tak macie?

    Jak ogladalem reveiw na YT to widzialem cos podobnego dlatego pytam sie tez was.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. uzydkownik

    uzydkownik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. endriu1145

    endriu1145 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mialem doczytywanie tekstur ale nie tak dużo w oddali po prostu się rysowały tekstury :) doczytywały nie miałem na dysku bo nie mam go :p
     
  5. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    z tego co slyszalem dyski wieksze sa szybsze, a te stare 20gb wolniejsze, moze to tego wina? czy masz nowy 60gb np
     
  6. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    20 gb. W innych grach z dysku nie bylo doczytywania, no moze troche z far cry 2
     
  7. Pirat Barnaba

    Pirat Barnaba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kłodzko - Dolnośląskie
    Moim zdaniem, im większa przestrzeń w grze, tym bardziej będzie widoczne doczytywanie się tekstur. Osobiście w Fable 2 też to zauważyłem. Ostatnio też grałem w GOW 2. Doczytywało mi tekstury w chapterze, gdzie była duża przestrzeń. Czasem nawet wypalenie gry prędkością 2.4 na bardzo dobrej płycie nic nie daje :). Pozdrawiam.
     
  8. misiek8

    misiek8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    734
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    In an ODST armor waiting to drop
    W tym przypadku to jest specyficzny "urok" UE3 ENGINE-on tak po prostu już ma i nic z tym nie poradzi sie.

    Co do teorii ze na dyskach 20GB sie doczytuje a na juz 60GB raczej bym sceptycznie podchodził.Mi się jakoś w GTA IV odtwarzanym z płyty nic nie doczytywalo,poza doslownie 2 przypadkami na 30h gry (gdzie problem doczytywanie jest powszechnie znany).
     
  9. Jar

    Jar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Nie no wiecie doczytywanie doczytywaniem ale to co czasem wyprawiał engine w Fable mi to ludzkie pojęcie przechodziło(a co robił z płytą ohohoh, wstrzymałem się z grą aż pojawiła się możliwość instalacji na dysku u mnie, nxe etc)
     
  10. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mi gta4 zaisnatlowany na dysku prawie w ogole nie doczytywal tekstur. Moze jakis kosz na smieci a tak to nic.
     

Wczytywanie...

Poleć forum