1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fable 2- doczytywanie sie tekstur

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Elendil, Maj 3, 2009.

  1. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na poczatku che napisac ze gra wypalonma jest na verbatimie 2.4x programem imgburnem. Jest ona zainstalowana na dysku twardym, takze myslalem, ze zadnego doczytywanie nie bedzie a tu ZONK! Doczytywanie nie jest tak bardzo denerwujace ale doczytuje sie np. trawa czy jakies kamienie w miare gdy podchodze blizej. Drzewa doczytuja liscie. Czasami z daleko w domach nie ma nic a podejde blizej i wszystko sie ukazuje. Czy to noirmalne ze fable 2 doczytuje roche teksturki? Wy tez tak macie?

    Jak ogladalem reveiw na YT to widzialem cos podobnego dlatego pytam sie tez was.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. uzydkownik

    uzydkownik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. endriu1145

    endriu1145 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mialem doczytywanie tekstur ale nie tak dużo w oddali po prostu się rysowały tekstury :) doczytywały nie miałem na dysku bo nie mam go :p
     
  5. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    z tego co slyszalem dyski wieksze sa szybsze, a te stare 20gb wolniejsze, moze to tego wina? czy masz nowy 60gb np
     
  6. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    20 gb. W innych grach z dysku nie bylo doczytywania, no moze troche z far cry 2
     
  7. Pirat Barnaba

    Pirat Barnaba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kłodzko - Dolnośląskie
    Moim zdaniem, im większa przestrzeń w grze, tym bardziej będzie widoczne doczytywanie się tekstur. Osobiście w Fable 2 też to zauważyłem. Ostatnio też grałem w GOW 2. Doczytywało mi tekstury w chapterze, gdzie była duża przestrzeń. Czasem nawet wypalenie gry prędkością 2.4 na bardzo dobrej płycie nic nie daje :). Pozdrawiam.
     
  8. misiek8

    misiek8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    734
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    In an ODST armor waiting to drop
    W tym przypadku to jest specyficzny "urok" UE3 ENGINE-on tak po prostu już ma i nic z tym nie poradzi sie.

    Co do teorii ze na dyskach 20GB sie doczytuje a na juz 60GB raczej bym sceptycznie podchodził.Mi się jakoś w GTA IV odtwarzanym z płyty nic nie doczytywalo,poza doslownie 2 przypadkami na 30h gry (gdzie problem doczytywanie jest powszechnie znany).
     
  9. Jar

    Jar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Nie no wiecie doczytywanie doczytywaniem ale to co czasem wyprawiał engine w Fable mi to ludzkie pojęcie przechodziło(a co robił z płytą ohohoh, wstrzymałem się z grą aż pojawiła się możliwość instalacji na dysku u mnie, nxe etc)
     
  10. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mi gta4 zaisnatlowany na dysku prawie w ogole nie doczytywal tekstur. Moze jakis kosz na smieci a tak to nic.
     
Wczytywanie...

Poleć forum