1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fable III "nieobsługiwana płyta"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sobek000, Grudzień 10, 2011.

  1. Sobek000

    Sobek000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam wszystkich mam taki problem

    Robię wszystko tak jak w pierwszym poście z tego poradnika http://xboxforum.pl/iso-f31/przygotowanie-obrazu-iso-do-gry-na-ixtreme-lite-touch-73831.html przez abgx przepuszam obraz wszystko na zielono ap25 jest, płyta nagrana imgburn na verbatimie 2.4x predkość i klocek mówi aby przeczyścić szmatką gdzie robię błąd? LayerBreak=1913760 był razem z obrazem i nie zmieniałem. Nagrałem grę jeszcze raz jest obrazek gry jednak po włączeniu "płyta nieobsługiwana". Żadne TU nie pomaga jak się z tym uporać? Nagrywałem clonecd i imgburn wg poradników na forum wypalone bez błędów grę mogę zainstalować na dysk jednak niepotrafię jej uruchomić w żaden sposób, doradźcie coś bo już skończyły mi się pomysły. Cache czyściłem i dysku i karty. :confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    jakie masz lt i dash?

    ///abgx dogrywa patcha do najnowszego lt (na pewno do 1.9, do 2.0 chyba nie, bo czyta wcześniej nagrane kopie z ap) więc na nic mu się to nie zda.
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jeśli masz l.t 1.1 to musisz najpierw przelecieć ABGX a dopiero później dorzucić patcha A.P 2.5 - dopiero wtedy możesz nagrywać
     
  5. Sobek000

    Sobek000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mam LT+2.0e z cichą aktualizacją, dash 2.0.13604
    znalazłem taką ciekawostkę:
    https://spreadsheets.google.com/pub?key=0AmtrXBZ5bMbGdEZYN1JScjFnMGNncF9JSWs3VmhBNXc
    Listę gier z AP25
    Przy Fable III jest napisane że "Min dash ver to boot game 8955" Czy to może być problemem? Tak na chłopski rozum to logiczne że xbox nie ogarnia płyty bo dash za niski do jej poprawnego odpalenia.Czy mogę grać dasha 8955 z pendrive bez żadnego uszczerbku? To co chodziło do tej pory dalej będzie działać? Jeśli się mylę to proszę o poprawienie.
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jeśli raz wgrałeś już jakiś dashboard to nie jest możliwe przejście na niższy.
     
  7. Sobek000

    Sobek000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Naprawdę nikt niema żadnych pomysłów? Aż dziwię się że tak mało osób gra lub próbuje grać w Fable przecież to taka kozacka gra :(
     
  8. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Drogi kolego, cicha aktualka uniemożliwia zagranie w tytuły z AP25, we wszystkie takie tytuły - mowa tu nawet o grze, którą przeszedłeś już wcześniej z milion razy, a teraz iks i tak ci tego nie odpali. Możesz zaopatrzyć się nawet w 3 księżycowe nagrywarki LT MAX, oraz abgx ze wszystkimi wave'wami i w innego typu patchery i inne cuda, a i tak nie zagrasz w ten tytuł - musisz poczekać niestety na wyjście nowego LT (tak na marginesie razem z nim wyjdzie nowy abgx). Potem (jak już wyjdą) przepuszczasz ISO z Fable przez abgx i dopiero nagrywasz na płytkę i grasz (na nowym LT). Także nic tylko cierpliwości przyjacielu.
     
  9. Sobek000

    Sobek000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Sposób jakiś na pewno jest i teraz niektórzy po cichej odpalają np assassins creed a innym za chiny ludowe nie chce ruszyć. Mam jeszcze takie pytanie czy gry naprawdę stare od razu nagrywać tak jak są czy przepuszczać przez abgx? Jedni mówią że LT+ ogarnia wszystko inni że lepiej przez abgx.
     
  10. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mam też cichą aktualkę (niestety) i Assassin's Creed Revelations (nie ma tak na marginesie w niej AP25) nagrałem bez żadnego patchowania czy innych operacji z samym obrazem, opcją truncate na zwykłej laptopowej nagrywarce i poszło bez żadnego problemu. Sprawdzałem na innych tytułach i fakt jest taki, że faktycznie tylko gry z AP25 nie chciały mi ruszyć, reszta odpala tak jak odpalała wcześniej. Nie wiem jak jest u innych, ale moi znajomi mają taką sytuację jak ja.

    Co do twojego pytania odnośnie tego czy stare gry nagrywać od razu, z marszu, czy przepuszczać przez abgx - odpowiedź prosta - dodatkowa weryfikacja abgx nikomu jeszcze nie zaszkodziła :)

    Oczywiście musisz pamiętać, że i te starsze tytuły z AP25 po cichej aktualce ci na LT 2.0 nie pójdą, nawet po przepuszczeniu ISO przez abgx.
     
  11. procontrol2

    procontrol2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy li wnioskuje z posta wyzej ze assasin creed powoduje cicha aktualizacje , czyli nawet jesli nie podlaczam sie neta cicha mi grozi ?
     
  12. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie, Assassin's Creed nie powoduje żadnej cichej aktualizacji ... po prostu przy aktualizowaniu dasha przez np usb możesz załapać to ustrojstwo pomimo, że nie ściągnąłeś tego przez xbox live, tylko normalnie z internetu z jakiegoś źródła wyszukanego w google. Aktualizujesz dasha na chybił - trafił i albo masz szczęście i ściągnąłeś "czystą" wersję albo wraz z "prezentem" od M$.
     
  13. Sobek000

    Sobek000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To już niema co gdybać dlaczego nie dziala to czy tamto łączymy się w cierpieniu i czekamy na LT 3.0 :cool:
     
  14. mrcinkam

    mrcinkam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam ten sam problem z Fable III inne gry golą normalnie batman arkham city gears of war 3 bez problemu wgrywam TU a z Fable tak sie nie da:) trzeba czekac na Lt+3.0 :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum