1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Falcon czy JASPER? /ARCADE/

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez tyskaczcz, Styczeń 28, 2009.

  1. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    Jaka wersje xbox 360 arcade wybrac ? Z plyta falcon czy jasper?
    Falcon jest juz znana plyta glowna i mniej awaryjna od poprzedniczek a jasper jest nowa produkcja podobno jescze niejh awaryjna.Co wybrac?mam zamiar kupic xboxa 360 .Jasper jest jeszcze zabardzo nie sprawdzony moze byc awaryjny zaryzykowac kupno jego?:eek:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie sądzę by Jasper był bardziej awaryjny od Falcona, jednak mniejszy pobór prądu = mniejsza temperatura. Na twoim miejscu zapolowałbym na Jaspera, nie ma co kupować staroci, których sprzedawcy chcą się jak najszybciej pozbyć. Pamiętaj, że na każdego x'a masz 3 lata gwarancji na 3ROD'a.
     
  4. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    ale ja bym przerobil jaspera to gwarancja m$ sie raczej konczy.Moze ktos wiecej cos powie??
     
  5. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Obojętnie, czy przerobisz Falcona czy Jaspera - gwarancja się skończy.
    Choć jak dobrze pójdzie, to w razie awarii na 50-75% konsola zostanie naprawiona.

    Możesz brać Jaspera, cpu i gpu wykonane w tech. 65nm, w falconie tylko cpu jest w 65nm. Do tego tak jak kolega wyżej - mniejszy pobór prądu, co też robi swoje. Ale podobno niektóre Jaspery mają problemy z pamięcią ram - jak to jest dokładnie nie wiadomo, za mało osób kupiło konsolę z tą płytą by coś stwierdzić.

    Pozdro!
     
  6. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    no sie konczy ale co tu dużo gadac, napewno jasper bedzie lepszy of falcona ale nie wiadomo kiedy bedzie w sprzedaży wiec jak masz kase i ochote na xa to smialo mozesz kupowac falcona bo on nie jest juz taki awaryjny
     
  7. Kamil24

    Kamil24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  8. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
  9. Kamil24

    Kamil24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wiesz wlasnie o to chodzi , Jasper ma byc mniej awaryjny ale jak bedzie kto wie ;)
    Czy bedzie lepszy dowiemy sie pewnie w ciagu najblizszych 4 miesiecy gdy beda statystyki zgonow nowych Jasperow.;)
     
  10. HydeFromT70s

    HydeFromT70s Banned

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Może nie powinienem się wypowiadać bo za dużo nie wiem o xboxie i jeszcze swojego nie mam (ale to się zmieni wraz z następna wypłata ;] , ale ja na twoim miejscu poczekał bym jeszcze trochę aż pojawia się w MM albo podobnym sklepie-być może cena będzie atrakcyjniejsza- przynajmniej ja mam zamiar tak zrobić :)
     
  11. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    ale ile bedzie trzeba czekac ja na necie nic nie znalazllem o premierze jaspera w polskich sklepach.Moze wy wiecie kiedy bedzie premiera??
     
  12. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Takiego infa to nikt nie ma. Jasper będzie jak sprzedadzą Falcony, w MM zaczynają się wyprzedaże więc być może Jaspery znajdą się w ofercie tej sieci w Polsce już niedługo. Ktoś na forum pisał, że kupił Jaspera w jakimś sklepie w Polsce, jednak nie mogę sobie przypomnieć kto:p Na Allegro są sklepy, które sprzedają Jaspery ;)

    Sklep z Bydgoszczy
     
  13. Kamil24

    Kamil24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jaspery juz lezy na polkach magazynow w niektorych sklepach :D
    W MM we wro podobno juz sa na magazynie i pewnie nie tylko tam.
    To tylko kwestia czasu ;)
     
  14. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    za jakies 5 miesiecy napewno juz kupisz jaspera:)
     
  15. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Za pięć miesięcy to na pewno, ale za rok myślę że też :DD

    A tak na serio, to myślę, że do końca lutego w każdym porządnym sklepie będzie Jasper, w dużych sieciach sklepów nastąpi to trochę szybciej.
     
  16. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    to poczekam do marca ;D i pozostaj e tylko czekac czy jasper da rade i bedzie nie awaryjny ;]a do tych sklapow allegro z jasperem jakos nie mam przekonania ;]
     
  17. buku1992

    buku1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    Ja kupiłem tą konsole co podaliście w poprzednich postach. Sprawuje się bardzo dobrze.
     
  18. Xbox360!

    Xbox360! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Która dokładnie ? tą za 779 czy 799 ?
     
  19. x-ziomek

    x-ziomek Banned

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    drogo ... ja mam falcona i jest wszystko
    jasper 780
    falcon 500
    różnica ? 280 zł
    za tą kase wolałbym sobie dokupic dysk ... jasper pewnie wiele nie różni się od falcona poprostu chcą wcisnąc lekką modyfikacje żeby zarobic ...
    według mnie to ulepszenie to zagrywka marketingowa . Jeśli robią poprawki żeby sprzęt był mniej wadliwy to nie powinni podwyższac ceny ta sytuacja jest śmieszna ...
     
  20. buku1992

    buku1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    ta za 779 bo jestem mieszkańcem Tychów
     
Wczytywanie...

Poleć forum