1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Falcon czy Jasper

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez peku, Wrzesień 1, 2009.

  1. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A więc powracam do łaski i kupuje znowu konsole :yeye:


    tylko nasuwa się pytanie, budżet mam koło 700zł (musi mi jeszce na lapa starczyc) no i strasznie napaliłem sie na jaspera ale jednak troche duzo te 700zł, czytalem w innych topikach ze duzej roznicy co do falcona nie ma, napiszcie jak to w koncu jest, opłaca sie dolozyc te 100-150zł do jaspera czy nie ?

    Pozdr.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  4. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ehh sory jeszce nie ogarniam nowego forum, kurna troluje a sam byłem tu modem kiedyś...
     
  5. rasta87

    rasta87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    nie bierz falcona...ile znam falconow to kazdy pada srednio miedzy 8-15 miesiecy..
     
  7. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    z jednej strony polecam ci jaspera a z drugiej falcona ze względu,że jaspery są wadliwe.
     
  8. Basteczeq

    Basteczeq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Jaspery wadliwe ???
     
  9. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Coś ci się pomyliło falcony są wadliwe, nie jaspery. Co do tematu to JASPER, a FALCON się różni i to sporo na twoim miejscu bym kupił jaspera...
     
  10. Abram_2006

    Abram_2006 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    POLSKA
    Jasper mniejszy pobór prądu mniej się grzeje
     
  11. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Jasper GPU i CPU w 65nanometrach Falcon GPU 90nm i CPU 65nm
    Falcon sie bardziej grzeje no i pada ;).
     
  12. Mate08

    Mate08 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zamość
    FALCON GPU 90NM i CPU 65NM
     
  13. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Rozpedzilem sie z tą 5tka :p, juz poprawilem ;)

    Dodam ze w Falconach najczesciej wyskakiwal blad E74 czyli blad przez nagrzewanie sie GPU (- nagrzewala sie plyta i styki pekaly ;)), a nie blad GPU ;).
     
  14. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    a czy opłaca mi się sprzedać na części falcona i dołożyć troche do nowego jaspera ??? Bo nowy jasper arcade kosztuje ok. 650 zł, tylko dysk zostawie z falcona (60gb)

    -konsola data produkcji październik 2008
    -zasilacz
    -pad
    -kabel hd ten z parowa wtykami

    edit: aha a czy warto kupować iksboksy z anglii ??? Czym one się różnią oprócz wtyczek od zasilacza ??
     
  15. Hesperide

    Hesperide Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Toruń
    Ja mam xa z angli, jasper właśnie ( elite ) i niczym się nie różni tylko wtykiem do gniazdka.. Wkładasz przejściówke i grasz. :yeye:
     
  16. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
  17. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    i w falconie chyba szybciej roztapia się ta taśma termo jakaś tam, nie? :p
     
  18. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    jaka tasma termo ? chyba chodzilo Ci oto ze pasta termoprzewodzac jest gowniana i szybko od teperatury schnie i jest do wymiany :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum