1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Falcon+Liteon i nieudany PMT, komputer nie znajduje napędu

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez boruch, Grudzień 16, 2013.

  1. boruch

    boruch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam serdecznie, postanowiłem wgrać LT na mój napęd LiteOn do konsolki Falcona, najnowszy dash, w komputerze mam windowsa XP i kontroler 82801FB więc teoretycznie powinno wszystko pójść gładko, ale gdy mam podpięte zasilanie napędu do włączonego xboxa a kabel SATA wpięty do komputera, to JungleFlasher 1.96 ani windows nie znajdują mi napędu, w BIOSie akurat napęd mi odczytuje, co w tym momencie zrobić? W napędzie musi być tacka wysunięta do połowy, czy nie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dziala naped w konsoli jeszcze?

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W dosflashu próbowałeś? I przepinać na inne porty sata?
     
  5. boruch

    boruch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, napęd działa, przepinać na inne porty próbowałem, dalej to samo, ewentualnie zaraz postaram się w dosflashu pobawić
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    bawić to sie możesz klockami...
    w jungle liteon erase lub dosflash
     
  7. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Jeżeli nie wykrywa napędu w jf to i nie pójdzie w dosflash to masz problem sata na tym raczej nie pójdzie pod warunkiem że nie wykasowales softu z napędu bo wtedy normalne że jf nie wykryje napędu

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  8. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Pisze kolega że napęd działa (więc rozumiem że działa w konsoli odczytując płyty z grami) - TAK ?
    Jeśli tak to problem leży raczej w kontrolerze SATA lub złych ustawieniach w BIOS'ie komputera (jeśli korzystasz z kontrolera na płycie głównej wyłącz tryb AHCI w BIOSie jeśli masz włączony).
    A jeśli napęd w konsoli nie odczytuje już płyt to zapewne wykasowałeś w nim FW więc wtedy zrób jak pisał OPEAEL, tylko że wtedy musisz wiedzieć (pamiętać) na którym porcie w JF był wcześniej wykrywany napęd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum