1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Falcon Premium czy Arcade Jasper?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez messi24, Luty 20, 2009.

  1. messi24

    messi24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Połaniec
    Mam dylemat taki gdyż niewiem co kupić Falcona Premium 60GB czy tego nowego Jaspera Arcade:confused:. Na allegro były w prawie podobnej cenie. Proszę o jakieś porady:rolleyes:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xaxon

    xaxon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Na obecna chwile tylko X360 Pro. Serio. To co sie dzieje z cenami Jaspera to PARANOJA! Na Allegro Arcade Jasper z iX1.5 to prawie 1000 zł ( PYEBAŁO!!). Za taka cene masz sprawdzonego Falcona z 60 GB, dzieki czemu zgrasz sobie giery na HDD.


    P.s jak wybierzesz Arcade jasper to z penościa z czasem bedziesz chaił kupic hdd, wiec JESZCZE DROŻEJ Cie to wyniesie.

    Tak na marginesie: Arcade Jasper w MM Lublin 869 zł. W Kaliszu podobno 799 zł.
     
  4. messi24

    messi24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Połaniec
    najbardziej obawiam się czy Falcon będzie się trzymać;/
     
  5. xaxon

    xaxon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Ale czym??? ze ROD'a przyruchasz? Masz na to 3 lata gwary. A po zgraniu gier na HDD jest jeszcze mniejsze prawdopodobienstwo.


    Fakt faktem, że nic nie trwa wiecznie i kiedys padnie ;) ( nawet Jasper czy planowany Valhalla ).
     
  6. sebool12

    sebool12 Guest

    Ja powiem ci tak, Jaspera opłaca się kupić, ale nie za tą cenę co jest aktualnie na allegro, dzięki bogu, że sam zamówiłem jak było za 799zł, wtedy wybór był prosty - Jasper :D
    Jeżeli ci się nie spieszy i możesz poczekać to poczekaj jeszcze chwile bo coś mi się zdaję, że drożej jak teraz to już nie będzie, ja kupiłem Jaspera Arcade ze względu na to, że dysk zawsze mogę kupić, a chłodzenia itd. nie ;).
     
  7. messi24

    messi24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Połaniec
    A właśnie jak to jest z jakimiś plombami ? ja chce przerobionego z xtreme 1.5 i po przerobce gwarancja dalej będzie???
     
  8. xaxon

    xaxon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    To zalezy gdzie flashujesz. Generalnie teraz kazdy przerabia tak ze plomby sa nie naruszone. Ludzie wysyłaja nawet z podrabanymi czy zniszczonymi plombami i wracaja naprawione. Jeszcze nigdzie nie czytałem, aby komuś nie naremperowali ;p
     
  9. messi24

    messi24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Połaniec
    Ogólnie pieniądze będe miał w Marcu i ceny może się jeszcze zmienią a i gdzieś czytałem że konsole mają właśnie po marcu drożeć dlatego że Kurs złotego wobec euro i dolara dramatycznie spadł w ciągu ostatnich kilku tygodni
     
  10. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Bierz premiuma falcona. Jasper jeszcze nie jest pewniakiem. :) A poza tym masz dysk, a ceny wariują...
     
  11. xaxon

    xaxon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    A to juz tesciowa uważa. Chesz czekac-czekaj, zobaczysz co przyniesie czas.

    P.s 2-3 tygodnie temu ludzie czekali az jasper potanieje z 799zł, to sie doczekali ... 999 zł
     
  12. waltanick

    waltanick Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja kupiłem w poniedziałek Arcade Jasper za 609zł w mm w Koszalinie:D
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Waltanick są te Jaspery w Media Markt w Koszalinie bo sprzedałem Falcona i chce kupić Jaspera. Pytam bo mieszkam koło Słupska a tam są po 749 zł.
     
  14. lehoo

    lehoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bylem dzis w MM X360 premium 60 GB w Toruniu jest po 1099 zl ale z jaka plyta glowna nie mam pojecia. wydaje mi sie jest to conajmniej Falcon(kumpel kupowal w grudniu za 870 zl i ma Falcona), za to w Realu maja premiumy po 799 zl(po napieciu jakie widizalem na konsoli tj, 12-16,5A wiem ze to nie jest Falcon , brac tego z MM za 1099 zl !!!!!!!?????????????!!!!!!! Dodam ze nie chcialbym brac Xa z allegro
     
  15. marwol

    marwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    radziłbym ci brać premiuma Falcolna, sam go mam i jestem zadowolony. 3 lata gwarancji na RROD, jeśli nie przerabiasz (gry można wymieniać).

    ps. w Łodzi widziałem arcade Jaspery (dużo z 30 sztuk, może więcej) za 800 zł w galeri w MM jakiś tydz temu.
     
  16. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    hmm a jak sprawdzic, czy sie ma Falcona czy Jespera??
     
  17. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A wystarczy poszukać, na forum jest odpowiedni poradnik.
     
  18. Tao

    Tao Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czym się różni ten Jasper od zwykłego Arcade 65nm ??

    ps. novy66 ja mieszkam w Słupsku ^^
     
  19. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wszystko pisze na forum
    ale powiem ci :D
    Jasper ma CPU I GPU w technologi 65 nm ( w odróżnieniu od falcona który ma cpu w 65 a gpu 90) co daje mniejsze wydzielanie ciepła i mniejsze prawdopodobieństwo roda.
    Jasper ma też wbudowaną pamięć 256 mb na zapisy i ma zasilacz 150 vat
     
  20. Tao

    Tao Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jaki zasilacz jest lepszy ?? 150W czy 175W ??
     
  21. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    im mniej wat tym mniejszy pobór prądu
     
Wczytywanie...

Poleć forum