1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Falcon RGH 2 bardzo wolny start

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez GCR, Lipiec 20, 2013.

  1. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl
    Jak w temacie xbox bootuje od kilku sekund do kilku minut lub w ogóle. CR C jest w tej chwili ustawiony optymalnie, ponieważ w innej konfiguracji nie włączał się. Próbowałem również użyć przewód z uziemieniem do cpu rst, ale również brak boota. Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na wersji Falcon tak jest. Ja też chciałem przerobić takiego na RGH2 i specjalista z tego forum nie mógł sobie z nim poradzić i nie przerobił (a wiem, że się na tym znał).


    Wysłane z mojej Xperii Miro za pomocą Tapatalk 4
     
  4. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl
    Czytałem, że wersja falcon jest suką, ale poczekam może ktoś ma jakiś pomysł. Widziałem gdzieś temat z diodą i rezystorem
     
    1 osoba to lubi.
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl
    Jak można zmienić te parametry?
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  8. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl
    dobrze tylko nie wiem jakie parametry wpisać i co po wpisaniu
     
  9. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    w moim falconie też rgh v2 nie ruszyło ;/
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    J-runner,zakładka tools,sms config editor,edit config zmień Power Mode: na 8180
    i VCS Control na 8555.
     
  11. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl
    Dzięki za odpowiedz. Rozumiem, że po zmianie ustawień muszę jeszcze raz utworzyć image i wgrać do nand?
     
  12. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Oprucz "koniecznej zmiany i modyfikacji w SMC" Generalnie dotyczy to tylko konsol Falcon i Jasper na RGH2, oraz uważam że lepszym chipem na boot jest CR3 Lite, a nawet Matrix. Osobiście na Cr Rev. C czy D miałem kiepskie booty na Falconie z RGH2, a to samo ułożenie kabli zmiana tylko chipa paliła boot znacznie lepiej. Sama zmiana w SMC da ci tyle że konsola nie będzie Freezować, wieszać i resetować, może troszkę poprawi się boot jednak nie znacznie.
     
  14. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl

    Dzięki za uwagę odnośnie glitchera. Następnym razem "poszperam" przed zakupem, bo u mnie w trinity rev c działa jak należy. Jutro dam znać odnośnie rezultatu po zmianie ustawień jr
     
  15. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Na moim falconie też nie chciało RGH2 ruszyć, do czasu aż zastosowałem równolegle połączone rezystor i kondensator (u mnie 2.2kOhm + 680pF), wpięte szeregowo w linię cpu reset. Po tym zabiegu falcon na zimno startuje do 1 minuty. Niestety na ciepło może to potrwać nawet do kilku-kilkunastu minut. Taki juz urok tych płyt główych... pomimo tego, i tak jestem zadowolony z końcowego efektu. :)
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie no generalnie CR Rev. C jako tako też daję radę, jednak właśnie jak kolega wyżej pisał, trzeba dokładać rezystory i kondzik (czasem testowo różne konfiguracje i jest to męczące), gdzie w CR3 Lite robisz wszystko zworkami i wychodzi o wiele mniej roboty. W sumie jak już masz tego Cr Rev. C weź na linie CPU RST daj rezystor szeregowo w linie oraz kondzik równolegle do rezystora i spróbój konfiguracji jak wyżej kolega 2,2kohm + 680pf, ewentualnie na Cr3 Lite ja ustawiam własnie parametry tak ze jest 1kohm i 680pf, spróbój także w ustawieniu na SLIM a nie Phat.
     
  17. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przetestuj wszystkie kombinacje: rezystory 1k, 2k, 3.3k i kondensatory 470pF, 560pF 680pF na lini cpu_rst (oczywiście odpowiednio połączone). Rgh2 na falconie to trudny temat.
     
  18. GCR

    GCR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gaillimh irl, ostróda pl
    Witam. Zmieniłem ustawienia wedle zaleceń, ale zbytnio nie pomogło. Nie mam w tej chwili odpowiednich rezystorow i muszę je zamowic z@. Czy jest jakas możliwość wgrac nizszy retail dashboard, aby moc zrobić rgh1?
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Nie ma takiej mozliwosci....

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  20. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dlatego pisałem ze Cr3 lite w Falconie na RGH2 jest lepszy, Falcon na RGH2 to trudna do ogarnięcia sprawa, da się ale trzeba poświecić niej nieco/sporo więcej czasu bo kombinacje sporo trwają.

    P.S zbytnio nie pomogło. W jakim sensie nie pali w ogóle czy pali boot ale długo..? Jeśli chodzi o boot w czasie 1 minuty na CR Rev. C to i tak dobry czas

    RGH1.. pytanie jaki masz oryginalny Dashboard bo też tego nie pisałeś.
    xxxx do 13599 włącznie robisz RGH1, zaś powyżej bo od wersji 14717 (14719, 15774, 16202, 16203) robisz już niestety RGH2
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Skoro ma rgh 2 to widocznie dash byl wysoki przed montazem chipa...no chyba ze monter byl samobójcą....

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum