1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

falcon rgh dash problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cyborg50, Kwiecień 24, 2013.

  1. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześć.
    Robię RGH1 Falcona z dashem 2.0.8498.0
    Używam J-runnera. Odpaliłem xelli i mam dvd i cpu key. Następny etap to Create Image. I tu napotykam problem bo w spisie możliwych dash-y (add dash) nie ma mojego. Co zrobić? Czy mogę dać wyższy dash? Jeśli tak to który?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    733
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Wybierz 16203.
    To jest lista z dashboardami do wygenerowania freeboot.

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  4. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    z tak niskim dashboardem nie miałem jeszcze do czynienia, ale jeżeli masz już cpu key i poprawny zrzut nandu to raczej nie ma przeciwskazań, żeby zbudować obraz z dashboardem 2.0.16203. Chociaż na twoim miejscu bym zaktualizował np. do 2.0.13599 (nie nowszym niż 2.0.14699, bo będzie wymagane RGH2.0!), bo zapewne masz stary flash w napędzie i potrzbowałbyś aktualizacji aby odtwarzać XGD3. Z tego punktu spokojnie będziesz mógł stworzyć obraz pod RGH1.0 z kernelem 2.0.16203, czyli najnowszym.
     
  5. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Napędu jak na razie w ogóle nie mam. :) Problem w tym że jak w j-runnerze wybieram dash i add dash to nic się nie dzieje.
    Czy mogę jakoś ręcznie ściągnąć pliki?
     
  6. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    733
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Zaznacz w settings - enable download.

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  7. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zastanawiałem się właśnie jak to jest. Co zrobić jak potrzebuję wyższego dasha niż zezwala rgh1. Ale myślałem że skoro przygotowuję dash j-runnerem to jest on jakoś połatany żeby było ok.

    Jak to jest?
    Czy zawsze do aktualizacji dasha będę potrzebował j-r programmera? Czy też później da się robić aktualizację dash programowo?
     
  8. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Teraz tworzysz freebota czyli zmodyfikowany dash. Wybierz 16203 nic się nie stanie, cały czas będziesz miał rgh1.
    Jeżeli będziesz w późniejszym czasie potrzebował zaktualizować dash to wygenerujesz go i wgrasz przez xella. j-r programmer potrzebny nie będzie.
     
  9. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Tak, obrazy są "połatane" :) tak, że jest ok. Nie ma obawy, że tak przygotowany obraz zaktualizuje konsolę i będzie wymagana zmiana na rgh2.0.

    J-runnerem wgrywasz tylko ECC... jak masz już załadowanego xella to wrzucasz na pendrive (sformatowany w systemie fat32) plik z obrazem o nazwie updateflash.bin (jrunner od razu nazywa tak obraz wynikowy więc nie ma raczej możliwości pomyłki) i xell automatycznie wgrywa nowy obraz. Jak wyjdzie nowy dashboard, do przygotowujesz nowy obraz w j-runnerze, odpalasz xella przyciskiem eject i powtarzasz tą czynność. Tak wygląda aktualizacja do wyższych dashboardów w konsolach z RGH/JTAG.
     
  10. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Super bardzo dziękuje. Mam już najwyższy dash. Wszystko pięknie tylko co dalej?
    Próbowałem odpalić freestyle dash z usb zgodnie z
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-7-a-145552/
    ale podczas startu xbox chyba nie widzi usb bo ładuje się normalny dash. Pen drive 16gb fat32, przegrany katalog fsd i plik launch.

    Czy jak będę miał oryginalny dysk np 20gb to mogę tam wstawić inny dysk (większy) od laptopa i konsola go zobaczy?

    Czy freestyle dash wystarczy do odpalania kopi zapasowych i czy trzeba je jakoś przygotować, przekonwertować z iso?
     
  11. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    W pliku launch.ini ustawiłeś dobrą ścieżkę do fsd ?
    Dysk możesz sobie zamontować od laptopa itp i o dowolnej pojemności. będzie ok.
    O konwertowaniu gier i ich wgrywaniu do konsoli masz napisane w tutorialu.
     
  12. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    launch.ini jest taki:

    [Paths]
    Default = Usb:\FSD\default.xex

    [Plugins]

    [Settings]
    region = 0x7FFF
    nxemini = true
    pingpatch = true
    contpatch = false
    fatalfreeze = false
    fatalreboot = false
    regionspoof = true
    dvdexitdash = false
    xblaexitdash = false
    nosysexit = false
    exchandler = true
    noupdater = true
    debugout = false
    liveblock = true
    livestrong = false
    remotenxe = true
    nohud = false


    usb pen jest po prostu sformatowany na fat32, nie był inicjowany w xboksie
     
Wczytywanie...

Poleć forum