1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Falcon RGH zawiesza się po kilku minutach

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bartek2613, Luty 13, 2013.

  1. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Robiłem sobie Falcona i prawie wszystko jest ok. Konsola bez problemu startuje ale jak zaczynam grać to się zawiesza. Po zwieszcze znów włącza się normalnie. RGH wykonane na Czipie Matrix v1. Próbowałem montować kondensator między GND a F i staneło na tym że jest 100nf. Z tym kondensatorem wydaj mi się ze jest lepiej ale niestety nadal zwiechy. Może ktoś coś podpowie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    daj zdjęcie poprowadzenia przewodów od spodu i z góry płyty. jaka data produkcji
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Odp: Falcon RGH zawiesza się po kilku minutach

    Cpu rst pusc ekranowanym kablem low loss 50ohm nad tunelem.


    Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    Wybaczcie odkop ale nie chciałem zakładać 2 tematu do podobnego problemu.

    Falcon RGH1, chip coolrunner rev c.
    Konsola zawsze wstaje od strzała, jednak czasami kiedy uruchomię ją na zimnym to się zawiesi po 1-2 minutach. 1-2 odpalenie zwiecha a za następnym już można grać godzinami i nic się nie dzieje. W takim przypadku mogą być winne kable?? Może jakiś kondensator dodatkowy??
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    No jesli masz kondki jakies mozna sprobowac bez

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    Właśnie nie mam nic, CPU RST zwykły jak do chipa puszczony nad tunelem długość taka na styk. Na chipie cap rozłączony. Kondensatory poprawiają stabilność??
     
  8. Krk360

    Krk360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja napisze tylko że z takim problemem chodziłem po przerobieniu konsoli chyba z miesiąc do serwisu, było wymieniane dosłownie wszystkiego, testowane na innych chipach, kablach, nandzie.Na końcu od nowa robione RGH i dalej ten sam problem.Na razie mi się nie chcę ale warto jednak szukać w najprostszym i podłączyć inny dysk bo może w nim tkwić problem.
     
  9. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    próbowałem ekranowany kabelek od zestawu, cap rozłączony i złączony i dalej są losowe sporadyczne zwiechy. Bez dysku również. Czasami 3-4 godziny gry bez żadnych ścin, czasami po 2 minutach od odpalenia się zwiesi.
     
  10. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    Jest postęp. Edytowałem SMC i konsola przestałą się wieszać, jednak pojawił się inny problem, średnio 1 na 10 odpaleń łapie cold boota (czasami częściej), żadne kable, kondensatory nic nie zmieniają.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jakie wartość zmieniłeś w smc i na jakie?

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk now Free
     
  12. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Z moich zapisków zebranych z neta:

    Potwierdzam także!
    FALCON CB 5774 (po flashu na 5772) z RGH2 przestał się zawieszać po wprowadzeniu ustawień:
    Power Mode: 8180.
    VCS Control: 8555.

    A na start takiego falcona moja metoda:
    CR3 LITE: S2 na 2 i 5
    S4 NIC
    Przełącznik koniecznie na SLIM i normalny przewód CPU_RST jak do phata startuje od 1 glicha do 30 sekund w miare regularnie!

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

    FALCON z RGH2
    Power Mode: 8280
    VCS Control: 8565

    zmiana na 8180/8555 nie pomaga ;/ łapie zwiechy podczas grania

    zmiana na 8380-8480/8555 konsola nie podaje obrazu, uruchamia się dysk itd. przestaje glitchować.

    Konsola uruchamia się nawet przyzwoicie bo do minuty
    3,3k + 680p na CPU RST

    Edit: Pomogło
    Power Mode: 8080
    VCS Control: 8565

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Po krótkiej analizie moich ustawień , uważam, że ten parametr może być ustawiony na 8180 , 8280 , 8380 i 8480 dla Falcona
    , a także 8080 i 8280 w Jasper.
    Podsumowanie - po zmianie ustawienia na 8180, prefix pomyślnie uruchomiony.
    Uzyskane dane :

    Tak więc, możemy podsumować. Jeśli zainstalujesz RGH2, konsola zawiesza się w pracy - staraj się zmieniać ten parametr.
    Może druga opcja ma również wpływ.
    Jeśli nie działa, spróbuj:
    Możliwe wartości VCS Control dla Falcon: 8565 , 8555 , bardzo rzadko 8235
    Możliwa wartości VCS Control dla Jasper: 8565 , 8555 , 8665
    Te dwa parametry wpływają na zarządzanie energią .
     
  13. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    Tak jak mówi pocinas.
    Nominalne wartości jakie miałem:
    Power Mode: 8180
    Power VCS Control: 8665

    Wprowadziłem wartości:
    Power Mode: 8280
    Power VCS Control: 8565 i konsola przestała się zawieszać ale miała dosyć częste Cold Booty

    Zmieniłem wartość Power Mode na 8480 i udało się wyleczyć obie dolegliwości.
    Zwiechy żadnej. Na około 40 opaleń zdarzył mi się 1 Cold Boot.

    Tak dziwnie zachowuje się tak konsola bo ma tak że albo odpali za pierwszym glitchem albo wcale.
    Dioda debug zapali się tylko raz.
     
  14. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A ANA Fuses ustawiles w obu polach na O3? W smc rzecz jssna.
    A tak wogle Falcona na RGH2 to ja robie chipem Matrix, na crku jakos zauwazalem wlasnie rozne anomalie oraz dlugo trwaly ich usuwania jak sir dalo

    Wyćiapane z GT-I9001
     
  15. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    No to zostaw jak jest i graj. Uwazaj bo mozna przekombinowac i bedzie potrzebny programator....

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    To nie problem, programatora mam, chcę żeby było jak najlepiej bo jak jakieś wady są to potem jest problem sprzedać. Zostawiam tak bo lepiej już pewnie nie będzie. Boot Test Xbox 360 JTAG vs. RGH - YouTube tutaj macie filmik jak mi odpala ten falcon. ten o którym mowa to ten po prawej.
     
  18. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Booot rewelacja, ze tak powiem Mega rewelka zreszta to jest RGH1 wiec tak boot powinien wygladac w najlepszym razie. Zastanawia mnie jednak ten cool boot na rgh1. Ja bym odpuscil i zoztawil jak jest

    Wyćiapane z GT-I9001
     
  19. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    tak właśnie zrobię. Próbowałem go wczoraj cały dzień i już żadnego cold boota nie złapał, także edycja SMC to złoty środek.
     
  20. Krk360

    Krk360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam rgh1 na jasperze, więc też kombinować z tym SMC?
     
  21. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    jak ci się wiesza to śmiało, Fix Falcon Freeze - Home tutaj są przykładowe wartości. Jeżeli konsola jest sprawna to smc na 95% pomoże.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum