1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Falcon RGH2 CB5772 Freezing

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pankowsky:D, Październik 23, 2013.

  1. Pankowsky:D

    Pankowsky:D Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam problem z falconem cb5772, dashboard 16203, CR ver. D wsad do falcona, 10Ohm na cpu_rst nad tunelem, ustawione cms jak powinno być, kable ułożone przepisowo, temperatury 40-50 C. FSD najnowszy, dashlaunch najnowszy, dysk60gb
    Problem polega na tym, że grając w gta 4 lub 5, konsola zawiesza się po kilku minutach lub wyskakuje fatal error. Dwa razy zawiesiła się w FSD. Gta4 z czasów gdy miałem LT zgrane z płyty, ukończyłem na nim całą fabułę. Gta5 wrzuciłem po zrobieniu RGH, próbowałem w godzie i xexie obie płyty i na tej konfiguracji ( pierwsza płyta xex w content i druga płyta god w content). Jakieś pomysły ? Reset cleaner od xecutera?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Edycja smc

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
  5. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Ale kolega wyraznie napisal ze grzebal juz w SMC...
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Podkreśl na czerwono gdzie bo ja nie widze....

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Pankowsky:D

    Pankowsky:D Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę, ustawione CMS według tego tutka co ktoś podał na dole, widziałem że są tam różne wartości, przetestować każdą konfigurację, czy odpuścić sobie ?

    Niech mnie ktoś oswieci, jak to jest z slimami, wszystkie sie da bez problemu przerobić pod rgh czy sa tak kaprysne jak falcony ?
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Ja nie wiem co to cms.....i co to znaczy tak jak powinno byc ...testowac trzeba inne configi

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. Pankowsky:D

    Pankowsky:D Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przestawiłem znaki, SMC, mój błąd. Czyli kombinować z różnymi wartościami w SMC, tak ?
     
  10. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Opeael:
    Zapewne (zreszta juz kolega sie poprawil) chodzilo mu o SMC.

    Pankowsky kombinuj...musi dzialac:)
     
  11. adamkrol93

    adamkrol93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Te zmiany SMC robimy na już zrobionym RGH tak?
    Tzn jak wczoraj wgralem RGH2 (ktos mi wgral) a falcona to moge te zmiany SMC porobic sam ? Jakie jest ryzyko ze cos sie popsuje.
    BTW. Guiter Hero 3 wcale sie nie zawiesza natomiast GTA V nie chce sie awet menu wlaczyc ;)
     
  12. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Uwalisz nie włączy się konsola i bez programatora nic nie zrobisz.

    [​IMG]
     
  13. adamkrol93

    adamkrol93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To juz cała Twoja odpowiedź? Ja tam nie pytałem sie co się stanie jak uwalę konsole, bo wiem ze bez programoora nic nie zrobię. Pytalem sie JAKIE JEST RYZYKO. To troszeczke inna sprawa. Powiedz mi jak zostałeś moderatorem odpowiedając tak na posty?
     
  14. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ryzyko jest spore jak nie masz o tym pojęcia jakakolwiek zmiana w smc może spowodować że konsola nie włączy się ( w tym xell ) i co zrobisz?? nic bo nie masz programatora ale widać że chcesz to zrobić to rób zmień sobie wrzuć i zobacz czy polepszyło się.
     
  15. adamkrol93

    adamkrol93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałem, czy to robie juz na gotowym RGH i nie musze posiadać programatora, żeby zmodyfikować SMC.
    Tak czy siak będę musiał jechać chyba, żeby tego RGH usunąć bo troszke bez sensu, żeby tak konsola działała.
     
  16. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Źle zrozumiałeś. konfig smc robisz w jrunner/autogg taki obraz ( robisz sobie nand z zmodowanymi wartościami )później wgrywasz przez np pena z xella albo programatorem do wyboru.
     
  17. adamkrol93

    adamkrol93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No korzystajac z tego poradnika:
    Fix Falcon Freeze - Home
    przetestowalem juz 2 rózne konfiguracje, i caly czas mam problem, ze gry takie jak NFS: Rivals GTA V lauja si ei po minucie zwiecha, natomiast Guitar hero 3 moge grac i grac i nic sie nie dzieje.
    Moze ktos podsunac jakies dzialajace konfigracje? Bo w internecie jest ich sporo a ja nawet nie wiem jakie sa dopuszczalne wartości.
     
  18. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czyli Tobie na 2 grach się tnie? a nie że na wszystkim konsola freezuje ?




    test na innym co by go wykluczyć
     
  19. adamkrol93

    adamkrol93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak, dodatkowo gry z plytki sie uruchamiaja bez problemu.
    I dlatego jestem troszke zmieszany bo wszyscy mowia ze po 15-30 minut freezuje mi natomiast freezuje przed uruchomieniem pokazaniem menu. Gry wgrywam po FTP. Probowalem juz programami 360mp, Iso2God, Xbox Image Browser, zawsze ten sam efekt.
    Moze to wina dysku?

    EDIT 1

    Jakis pomysl co moze byc nie tak?

    EDIT 2

    kopiujac na pendrive rowniez sie zacina. Nie wiem o co chodzi.


    Info orso6// Nie pisz posta pod postem używaj opcji edytuj.

     
  20. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Rgh do poprawki od smc po samo ułożenie resetu.
     
  21. adamkrol93

    adamkrol93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A możesz powiedzieć jak mam to osobie która mi robiła tą przeróbkę powiedzieć, że nie działa i, żeby zmieniła? Bo generalnie nie wiem co mam powiedzieć, że ułożenie do resetu jest nie tak? No chyba, że w okolicach Łodzi jest jakiś gościu który potrafi to naprawić (najlepiej w niskiej cenie bo już raz za to płaciłem)
     
Wczytywanie...

Poleć forum