1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Falcon V2 - pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rwrhwtfok, Maj 25, 2014.

  1. rwrhwtfok

    rwrhwtfok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Los Santos
    Witam,
    Chciałbym zapytać jak z tym Falconem V2, produkowanym od 2008-08. Podobno to prawie Jasper, pytam bo nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Czy mając go warto bawić się w modyfikacje typu uszczelnianie tunelu etc?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Falconowi trochę brakuje do jaspera, falcon 65 nm 80 nm, jasper 65 nm 65 nm
     
  4. rwrhwtfok

    rwrhwtfok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Los Santos
    a czym różni się falcon od falcona v2?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    V2 ma RAM tylko od góry płyty

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  6. rwrhwtfok

    rwrhwtfok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Los Santos
    i nic poza tym? Czytałem, że falcon v2 to prawie Jasper. Ehh...

    PS. Skoro działa 6 lat i ma się dobrze to raczej nie powinien nagle wyskoczyć RROD, nie? Kupiłem go od kumpla, który obchodził się z nim jak z jajkiem. Wg szacunków 14% falconów jest podatnych na RROD, do teraz lwia część tych 14% pewnie już wyzionęła ducha, nie?

    EDIT
    Zapomniałem zapytać. Na prawidłowo wykonanym rebalu, na kulkach ołowiowych konsola teoretycznie wytrzyma więcej niż na bezołowych? Widziałem reballing za prawie 250zł, ale z gwarancją na rok.

    Info orso // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Musisz pamietac ze falcon to falcon...nie wierz za bardzo w niego..

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. rwrhwtfok

    rwrhwtfok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Los Santos
    mi się zdaje, że te, które miały paść już padły. Chociaż nie wiem, nie jestem ekspertem.

    PS. Mój kolega ma Zephyra z 2006 roku i nadal mu działa, od premiery GTA V katuje go codziennie kilka godzin.
     
  9. Boll

    Boll Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    213
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zduńska Wola
    Jeżeli ma konsole z 2006 to jest to xenon, zephyry wychodziły w 2007 jakos od lipCA.
     
  10. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Panowie, nie chodzi tu o wersje płyty głównej a samo GPU które ulega uszkodzeniu (tudzież bardziej sporadycznie luty pod grafiką).

    Problem GPU zaś nie wynika z tego w jak dużej technologii jest wykonany, a przez wady produkcyjne/fabryczne, jak tam to zwał. GPU w falconie V2 nie jest kompatybilne z falconem V1 i odwrotnie. Z własnych doświadczeń powiedzieć mogę, procent uszkodzonych falconów v2 jest mniej więcej taki sam jak i jasperów, czyli nikły, może ktoś inny ma inne doświadczenia, ale u mnie akurat tak to wygląda.

    Ewentualny reballing (który zawsze robi się na kulkach ołowiowych, totalną głupotą i utrudnianiem sobie życia było by robienie tego inaczej), poza połączeniem na nowo układu z płytą, naprawia także połączenia wewnątrz układu, ze względu na panującą na układzie temperature wylutu i to od trwałości tych połączeń zależy długość życia konsoli..

    Sam prywatnie mam falcona v2 na oryginalnych kulkach bezołowiowych tak btw :)
     
    1 osoba to lubi.
  11. rwrhwtfok

    rwrhwtfok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Los Santos
    aha, czyli przy (tfu) reballingu trzeba też kupić GPU? Wow ...
     
  12. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Zasadniczo przy lapkach układy wymieniam (prawie) zawsze, chyba, że klient ma inne życzenie, ale jasno tłumacze jak sprawa wygląda, że taka naprawa może nie przynieść długoterminowego efektu..

    W xie problem jest tego typu że "nowe" układy są nie osiągalne. To co jest na rynku to tylko refubrished, demontowane z uszkodzonych płyt, kulkowane, czyszczone, pakowane i sprzedawane. Najwięcej dostępnych układów to x810480 (pomijam kwestie xenonów, bo to już padaka kompletna), te występowały w falconach v1, zephyrach, opusach i sypały się bardzo często.. Po operacji odnowienia układy chodzą, jednak dalej nie ma pewności ile tak naprawde chodziły będą...

    Tak więc w przypadku xa, nie ma sensu wstawiać "nowych" układów, reballing na uszkodzenia układu może pomóc na dłuższą metę (>rok) ale nie zawsze. Inaczej sprawa ma się w przypadku zimnych lutów. Tutaj sam reballing, czy to laptop, czy xbox, jest wystarczającą naprawą.

    Tak w skrócie :)
     
    1 osoba to lubi.
  13. rwrhwtfok

    rwrhwtfok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Los Santos
    a dobra... Co będzie to będzie, może niewywołujmy wilka z lasu. Kiedyś widziałem jakieś zastępcze wentylatory do Xboxa fat (cichsze i wydajniejsze), można gdzieś takie dostać jeszcze?
     
  14. Boll

    Boll Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    213
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zduńska Wola
  15. rwrhwtfok

    rwrhwtfok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Los Santos
    widzę na amazonie za 19$ i 6$ - 75zł. Dobiorę się do nich jeszcze z anemometrem i z ciekawości sprawdzę jaki generują przepływ. Być może mam wydajniejsze (mam w domu kilkanaście wentylatorów).

    PS. Czy przy RGH można podłączyć napęd przez przejściówkę SATA->USB ?
     
  16. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    taką przejsciówką podłączysz naped konsoli do pc jak ma wgrany odpowiedni soft , zrobisz kopię swojej orginalnej gry X1, x360
     
  17. rwrhwtfok

    rwrhwtfok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Los Santos
    a tak jeszcze zapytam, miał ktoś RROD na Falconie V2?
     
  18. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Ja mam V2 i śmiga do tej pory.
     
  19. rwrhwtfok

    rwrhwtfok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Los Santos
    mam jeszcze jedno pytanie. W 2010 roku stałem przed wyborem konsoli - wybrałem PS3, wersję SLIM (jak się teraz okazało z najlepszej partii z całej serii PS3), plejak przypadł mi gustu, był cichy, miał blu-ray'a i w ogóle wszystko fajne. Obgrałem excluisive-y i sprzedałem ją, aby mieć kasę na PS4. "Czwórka" już jest u mnie. Trochę kasy mi zostało i kupiłem Xboxa 360, aby pograć w tytuły dostępne tylko na X-a. Wszystkie konsole, które miałem/mam były/są ciche - poza Xboxem 360, w zasadzie jego wentylatory mogę znieść, ale napęd działa jak traktor. Czy to normalne, czy mój napęd pada?
     
  20. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jest to normalne zainstaluj grę na dysku twardym i będzie cicho .
     
  21. rwrhwtfok

    rwrhwtfok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Los Santos
    mam pytanie, jak odczytać datę produkcji po numerze seryjnym? Gdzie mogę znaleźć numer seryjny poza obudową?
     
Wczytywanie...

Poleć forum