1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Falcon z Rgh nie botuje

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez adriano_2009, Luty 17, 2013.

  1. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Siema
    Jak w temacie, xbox nie bootuje. Sprawdzilem luty od kabelkow od chipa i wszystko jest ok. W chipie nie zapala sie zielona dioda, caly czas jest na czerwono. Dziwne jest rowniez to, ze wentylatory trzymaja dziwne obroty, ktore sa zmienne: tak jakbym w samochodzie z 3 tys. obrotow krecil do 5 tys. Zmiana obrotow następuje co sekundę i trwa ulamek sekundy. Po wcisnieciu przycisku wylaczania jest juz constans.. Obrazu nie ma
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Falcon z Rgh nie botuje

    Albo sprawa prosta - chip do przylutowania, albo wręcz przeciwnie - konsola padła. Przy rgh często nie wyświetlają się czerwone diody, dopiero po wgraniu oryginalnego nandu. Trzeba oryginalny nand sprawdzić w pierwszej kolejności.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    No to juz robota nie dla mnie ;) Jakie moga byc przypuszczalne koszty naprawy?

    Jeszcze dodam coś. konsola dzisiaj chodzila: odpalam; normalnie wszystko. Jednak minute potem w fsd konsola zlapala freeza z takimi artefaktami-paskami. Ok jeszcze nigdy mi sie takie cos nie zdarzylo. Odpalam jeszcze raz konsole. Odpalam gre i czarny obraz. Potem juz tylko bylo tak jak w 1st poscie..
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Falcon z Rgh nie botuje

    Srednio oplacalny koszt od 150up

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Falcon z Rgh nie botuje

    Ziemne luty pod gpu. Szkoda w to inwestować.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Nie zamierzam juz nic wiecej naprawiac w tym zlomie. Ale ostatnio mialem wlasníe reball. Gralem gdzies z 10 - max 15 h. Mozna wiec reklamowac zle wykonana robote? Dodam jeszcze ze to jest o tyle dziwne ze robil wczesniej reflow i konsola chodzila zaledwie 3 h i to jeszcze w dashu <sic>!
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Falcon z Rgh nie botuje

    Hehe tyle mozna napisać. Ciekawe czym roznil sie reflow...

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  9. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Ciekawe co napisze ;) Zresztą nie wiem co robic, nie chce mu jeszcze raz dawac konsoli, bo zamiast 10 h bedzie chodzic 10 minut :D Moze ubiegac sie o zwrot pieniedzy?
     
  10. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Z jakiej racji ma Ci oddać pieniądze? Weź sprawę czysto teoretycznie, zrobił to co miał zrobić - może znowu się pojawiły zimne luty? Weź pod uwagę to, że zrobił(pewnie) wszystko co w jego mocy ale tak to jest - może pomóc jednym na miesiąc a innym na 10 godzin.
    Pogadaj, powiedz że chciałbyś żeby poprawił to co zrobił bo chwilę później pojawiły się problemy - byle nie z pretensjami. Zawsze da się dogadać, przecież jesteśmy zwykłymi ludźmi.
     
  11. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Wiesz 2x tej samej roboty sie nie uwala. Ok, jeszcze reflow mozna przebolec, tu wiadomo ze jest to loteria i tak jak mowisz pochodzi 10 dni albo miesiac. Ale nie takie numery z reballingiem! Jak sie dobrze wykona robote to pochodzi dlugo np. rok, dwa. Mialem xenona, który jak wiadomo nie umywa się do falcona. Chodzil 2,5 roku po mocnym katowaniu. Wiec jak widac mozna, tylko trzeba miec umiejetnosci. Oczywiscie nie wyskocze do niego z lapami, postaram sie z nim dogadac, tym bardziej ze gosc jest akurat calkiem przyjazny. Ale bede sie ubiegac mimo wszystko o zwrot pieniedzy, bo jakby jeszcze raz uwalil robote to konsola bedzie juz sie nadawac do niczego.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Falcon z Rgh nie botuje

    Tak, a jesli masz uwalony procek to trzeba by go wymiic i zrbic reballa. Koszt 100%

    wysłano z xbox 360 RGH LINU
     
  13. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Byc moze, choc mysle ze tylko zimne luty sa. Napewno konsole trzeba do niego wyslac i zobaczyc bedzie musial sam ze to jest to co on sam wczesniej robil. Swoja droga napisales ze koszty 100% w gore, ale przeciez 100%=1. Ale domyslam sie ze chyba ci chodzilo o koszty x2 :)
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Falcon z Rgh nie botuje

    Czesto procki sa wadliwe w takich konsolach
    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  15. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Masz na myśli stare gpu chyba tylko, tak?
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Falcon z Rgh nie botuje

    Takue jaj w fakcon

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  17. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    No ok, napisze co serwisant mi powie jak konsola bedzie u niego
     
Wczytywanie...

Poleć forum