1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Falcon z zamieninym napędem (LiteOn na Samsung)...

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez maxoff, Październik 12, 2013.

  1. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miałem wczoraj dziwny przypadek... otóż konsola Falcon z 2008r. ze SPOOF'owanym napędem Samsung MS28 (powinien być oryginalnie LiteOn 16D2S).
    Owszem nie chciał iść update dasha wiec wrzuciłem do napędu STOCK dla MS28 + KEY (bez spoof'a), aktualizacja przeszła bez problemu.
    Następnie wrzuciłem w napęd LT+2.01 (bo takowy jest najwyższy dla Samsunga) i niby wszystko OK - ale napęd nie czyta żadnych gier XGD3 (komunikat o przetarciu płyty szmatką...).
    Pytanie czemu ?
    Kiedyś miałem kilka podobnych konsol i bez problemu wymieniając LiteOn'a na np. Samsunga z LT+2.01 (wgrywając sam DVD KEY do CFW) wszystko śmigało, a w tej jednej nie chciało...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Wydaje mi się że gry z xgd3 nie będą tak smigac, chyba ze na to lt+2.01 dla samsunga gry trzeba inaczej wypalic niz na lt+3.0.
    Ja mialem 2 takie przypadki i zawsze musialem zmieniac naped na oryginalnego liteona.
     
  4. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Na LT+2.01 wszystko śmiga tak samo nagrywane jak na LT+3.0.
    Zresztą wcześniej miałem 2 podobne sytuacje i gry XGD3 normalnie działały na Samsungu, a na tej jednej konsoli nie...
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kiedyś dobrze napisane. Teraz musi być inny napęd

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kiedyś miałem na myśli ze 2-3mc. temu...
    Taki sam przypadek napęd Samsunga ze spoofem na LiteOna i wszystko śmigało po zdjęciu spoofa i wgraniu do Sammiego LT+2.01, a w takim samym przypadku z przed kilku dni niestety XGD3 nie prażą...
    Właśnie tu mam zagwostkę czemu tak jest ?
     
  7. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Było już na forum kilka razy, Liteona można zmienić na max. Benq bez spoof-a żeby działały XDG3 (wywali error po update, wyciągasz pena i działa).
    Zmieniał to dashboard itd, powinieneś wiedzieć takie rzeczy jak się trudnisz w temacie.
    Xbox 360 system software - Wikipedia, the free encyclopedia do poczytania zmiany.
     
  8. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Widzisz nie przeczytałeś uważnie mojego 1wszego postu...
    Pisałem w nim że miałem 2 jednakowe przypadki (konsola Falcon z wymienionym napędem LiteOn i w jego miejsce włożonym napędem SAMSUNG ze spoofem na Litka - bo tak kiedyś dawno przerabiało się LiteOny że na ich miejsce wkładało się Samsunga ze spoofem) i w jednej konsoli po wgraniu LT+2.01 gry z XGD3 śmigały od strzała (co nie powinny), a w drugiej konsoli nie śmigały (tak jak powinny) - i tu mam zagwostkę czemu tak było ???
    Obydwie konsole to Falcony z datą 2008 lipiec/sierpień więc na 100% powinny mieć oryginalnie napęd LiteOn.
    A to że dash zmieniał no to bez przesady wiem o tym i stąd wgrywałem stock'owy FW do Samsungów - by przeszła aktualizacja..... :02.47-tranquillity:
     
  9. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Może w jednym napędzie pada Ci powoli laser albo cuś temu jedna konsola działa a druga nie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum