1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fallout 3 Broken Steel + Point lookout - pytanko gdzie to dorwać?

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez fryc88, Lipiec 11, 2009.

  1. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Widziałem na allegro (i na forum też ktoś podawał odnośnik) do aukcji z dyskami, na których gość instalował(wgrywał) Dwa pierwsze DLC do Fallouta 3 - Operation Anchorage oraz The Pitt. Gry wymagały oczywiście podstawki Fallouta, także zakładam, że były po prostu skopiowane z innego dysku i wrzucone na te które sprzedawał.

    I teraz pytanie - czy jest szansa zrobić coś podobnego z Broken Steel i/lub Point Lookoutem?
    Czy może ktoś np. z forum ma wykupiony któryś z tych dodatków i mógłby się podzielić z innymi forumowiczami, tzn. próbując zgrać ze swojego dysku i wrzucić na jakiś serwer, abyśmy mogli spróbować wrzucić te DLC na nasze dyski?

    Wg. mnie jest to możliwe, ale niestety nie mam jak tego dokonać samemu, a chciałbym wypróbować Broken Steel szczególnie :/ Zaraz powiecie że skoro mi zależy to mam sobie ściągnąć od ms, ok fajnie pięknie, gdybym miał punkty to bym wykupił. A że nie mam to kombinuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    oczywiście zauważyłeś że Operation Anchorage oraz The Pitt wyszło na dvd - obraz i jest na sieci - co więcej ABGX go już fixuje i puszcza dalej
    reszta dodatków zapowiedziana na jesień - kto wie może razem

    ps. nie widziałeś gdzieś GTA4 LaD? no właśnie...
     
  4. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Nie w tym rzecz. Na kilku stronkach torrentowych i gdzieś na rapidzie widziałem dwa pierwsze dodatki do wgrania bezpośrednio na dysk konsoli...

    A ten gość co sprzedawał dyski przecież nie skopiował bezpośrednio zawartości płyty na dysk tylko jakoś to musiał zainstalować skoro twierdzi że działa tylko wymaga podstawki fallouta :p
     
  5. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
  6. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Chodzi mi właśnie o to co kolega wyżej podał TYLKO w wydaniu dodatków Broken Steel i Point Lookout...Może jednak ktoś ma to wykupione i mógł by się podzielić z nami forumowiczami?
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nie zadziala,te co on podal linki to wersja DVD ktora nie przypisuje id konsoli/dysku/profilu wiec mozna swobodnie przerzucac,podobnie z freewarowymi themsami/arcade...



    dlc nieplytowych nie przerzucisz,probowalem z kumplem,podobno powstaje jakis hasher,ale bany beda murowane jesli pod live wejdziesz-acziki mimo ze niemasz dodatku wykupionego o_O?
     
  8. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    a jednak są na xsky - oba dodatki i to od dłuższego czasu - już by je wywalili - jak dlc GTA4 który nie śmigał
    ale nawet jakby działały to faktycznie gra na xlive jest mocno ryzykowna - tylko że ani gta4 ani fallout nie są na sieć
     
  9. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nie sa ale jak acziki zdobedziesz to wiesz,dziwne troszke,nie kupiles dlc a grasz...


    pozatym sa one wrzucane na serwy po to wlasnei ze MOZE ktos rozkmini jak to shashowac
     
  10. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    odnawiam temat bo na blackats są Fallout 3 The Pitt & Operation Anchorage Expansion
    i instrukcja jak je załadować na dysk
    czyli jednak nie każdy dodatek wymaga podpisu
     
  11. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    czlowieku a czytales temat?wlasnie te dodatki sa na dvd-.- wiec mozna je normalnie wgrywac na dysk recznie
     
  12. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    ogarnij się - to mój post na ten temat jest wyżej
    dyskusja zeszła na temat - że dlc są podpisane dla konsoli i nie da się wgrać ich na żywca - za wyjątkiem tych co się pokazały
    chyba że to dalej są te same co na dvd - ale gdzie tu sens żeby je zgrać z dvd na hdd i wrzucać na net?
     
  13. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Bo to są te same co na DVD, zainstalowane na dysku xboxa i zgrane z niego w celu udostępnienia. Nie są przypisane do konsoli więc wylądowały w sieci i działają. I jak ty ten temat przeglądałeś, chyba nawet dałem linki do tych dodatków (jeszcze zanim na blackcats się pojawiły :p).
     
  14. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    dobra chłopaki ale jak wrzuce te pliki na płytke
    0000000000000000\425307D5\00000002
    to dodatki mam wryuci do 42530 czy 00002 ?
    a jak grałem w dema zgrywałem na płytke to nie dało sie ihc na dysk zrzucić tylko odrazu mozna było grać więc jak jest z dodatkami jak w fallouta 3 trzeba miec plytke w napedzie ?
     
  15. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Tego nie skopiujesz z płyty w taki sposób... To ponoć wyszło oficjalnie (nie jestem pewny, bo mało mnie to interesuje). Musisz podpiąć dysk z Xa do PC i skopiować.
     
  16. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok


    ehh czlowieku nie kumam cie...przeciez odpowiedzialem ci na temat pitt'a i OA!
     
  17. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    czyli dodatku nie moge inaczej zainstalować oprócz podpinania dysku do pc ?
     
  18. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    sciagnij dvd,tak ciezko pomyslec ze skoro to dvd release to z pyty pujdzie?
     
  19. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    no dobra ale jak włoże plyte z dodatkiem do napędu to jak włącze gre ? jak juz jedna plyta bedzie w napedzie ?
     
  20. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Lepiej podpiąć dysk do PC i skopiować 500MB czy ściągać 6,5GB iso?
     
  21. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    no coz,500mb itak i tak musisz sciagac,a w wiekszosci zrodel masz obraz iso wlasnie;]


    chomik a wiesz ze wklada sie plytke i instaluje dodatek-.-?
     
Wczytywanie...

Poleć forum