1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fallout New Vegas+ DLC. PCtowe spolszczenie

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez borysziom, Grudzień 30, 2011.

  1. borysziom

    borysziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    199
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czy jest opcja aby na JTAG/RGH zrobić w FNV Polski Dubbing lub chociaż spolszczyć napisy ? Jeśli ktoś robił podobny zabieg proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Przecież ci pisałem że tak...

    W FNV jest to o tyle proste że wystarczy przenieść plik spolszczenia FalloutNVPL.esp do folderu /Data na Jtag (folder z grą) i w fallout.ini zmienić z


    STestFile2=


    na

    STestFile2=FalloutNVPL.esp
     
  4. Tomtrade

    Tomtrade Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    103
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jest jakaś szansa, na wersję dla konsol non JTAG/RGH albo jest coś już coś takiego?

    Masz zamiar pracować nad czymś takim?
     
  5. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Nie wiem, teraz jestem wystarczająco zajęty nad Cloud :p
     
  6. borysziom

    borysziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    199
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok dziękuje.

    Sent from my Blade using Tapatalk
     
  7. paTherion

    paTherion Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    434
    Polubienia:
    311
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Belfast
    Ostatnio bawiłem się właśnie z F:NV i udało mi się go spolszczyć. Jedynym problemem jest brak polskich tekstur (który w niczym jednak nie przeszkadza). Możliwe jest tym samym sposobem wrzucenie modów z Nexus'a w wersji PC (pliki .esp do folderu Data) i dodanie nazwy takowego do wolnej linijki STestFile w pliku fallout.ini
     
  8. jackpak

    jackpak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  9. borysziom

    borysziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    199
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wgrałem i działa ale jak chce zchakowac terminal pokazuja sie napisy wszystko ladnie i jak powinny sie pokazac hasla to zielony klwadracik lata po calym terminalu i moge tylko cofnac

    Sent from my Blade using Tapatalk
     
  10. SPDZ

    SPDZ Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zrobiłem tak jak jest napisane i dalej mam napisy po angielsku...
     
  11. jools79

    jools79 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ma ktos new vegas z polska czcionka? bo jak wstawilem do pliku texture.bsa caly katalog z fontami ... to przy uruchamianiu wyskakuje mi rozowe tlo i konsole restartuje
     
  12. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Textures.bsa to Tekstury ddx (nie DDS) Po co wsadzasz spolszczenie do tekstur?
    PS Archeolodzy ;)
    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  13. jools79

    jools79 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to gdzie dac te spolszczenie z pc? chodzi mi o to zeby byly polskie litery
     
  14. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Jakie masz pliki w spolszczeniu?
    O ile pamietam:

    FalloutNVPL.esm
    /data/fonts(czy jakos tak, generalnie folder)
    misc.bsa

    Tak?


    FalloutNVPL.esm dopisz do fallout.ini (wiesz jak), i folder z fontami wrzuc do folderu /data z gra.

    Kompletnie pomin i NIE podmieniaj misc.bsa.

    Enjoy your game. (z działajacymi terminalami)

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  15. jools79

    jools79 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przez przypadek podmienilem misc.bsa , jak narazie wszystko dziala ok, jakie moga byc konsekwencje podmienia tego pliku?
     
  16. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    w ten sposob dziala bez polskich znakow? mozecie dac namiary na pliki. bo szukam w necie i nie chce calej gry sciagac dla spolszczenia
     
  17. jools79

    jools79 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zwykle spolszczenie dla pc, a wyzej kolega opisal jak to zrobic. gdybys mial jakis problem to daj znac na pw

    tak, sa polskie litery , brak "krzakow"
     
  18. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    mam FalloutNV_lang.esp
    zmienilem na FalloutNVPL.esp dodalem do fallout.ini
    gra odpala sie z napisami ale bez polskich znakow. strasznie denerwujace to jest. nawet misc podmienilem i to samo.

    jakas rada ?

    edit

    Dog? jak poradzic sobie z brakiem polskich znakow? jest pl ale nie wiem jak odpalic polska czcionke.
    poradzisz cos ?
     
  19. yoda94

    yoda94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak sądzę, że można by na nieprzerobionej konsoli odpalić polską wersję Fallouta New Vegas. Jak będę miał pendrive'a większego niż 4gb to spróbuje na wersji kupionej przez Xbox Live. Zakładam, że właśnie przez program Horizon da rade odpalić ale na razie to tylko moje spekulacje :smile:
     
  20. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Nie.


    Tak. Nie podmieniaj Misc.bsa.
    Polska czcionka ci nie działa? hm.
    Możesz pobrać to DLC:
    http://speedy.sh/8Eq42/425307E0.rar
    Zrobiłem na szybko (stare się zapodziało) więc nie mam gwarancji czy działa (nie mam jak przetestować)
    Jeżeli będą problemy, pisać.
    Wypakować, i wrzucić cały folder do content/0000000000000000/
    Pamiętaj ze plik fallout.ini musi być niemodyfikowany.
     
  21. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    na sky games masz spolszczone pod rgh/jtaga
     
Wczytywanie...

Poleć forum